• Bolaget

    handpenningen vid husförsäljning

    erimother skrev 2012-11-06 09:31:57 följande:
    Nu i efterhand så motstrider min man detta och vill att en del av handpenningen ska gå till att betala av restskulden av den gemensamma lägenheten och avgiften till att avbryta den bundna räntan vi hade.

    Det vi hade kommit överens om var att han skulle ge mig pengarna som en amortering till ett tidigare lån från mig till han.  
    Jag förstår inte riktigt, kommer ni att ha en restskuld till banken på lånet för lägenheten inkl då kostnaden för räntekompensationen även när hela köpeskillingen är betald? Är det så är det väl rätt sälvklart att det måste lösas innan den nya ägaren får lån och om du tar av handpenningen till detta direkt eller låter handpenningen gå in på ditt konto och sedan tar pengarna därifrån är väl sak samma. Om det istället är så att den totala köpeskillingen överstiger lån + räntekompensation så spelar det väl ingen roll om det tas x  kr från handpenningen till betalningar nu och det blir exakt samma summa över när resten av köpeskillingen betalas ut vilket ju verkar bara röra sig om dagar
Svar på tråden handpenningen vid husförsäljning