Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Muslimer röstar ner traditionell julgran - mångkultur?

    Styrelsen bestämmer, och den röstas väl in av de boende själva? Gillar man inte sina representanter, röstar man in nya och kanske t o m ställer upp själv i valet nästa gång.

  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-07 19:10:06 följande:
    Så det motsatta scenariot att styrelsen röstar ner finansiering av en muslimsk högtid och godkänner en dansk jultradition hade också varit ok?

    Gäller det även på samhällsnivå i så fall? Om danska folket röstar fram ett parti som inte godkänner finansiering av andra evenemang än de usprungligt danska så är din uppmaning till minoriteter att de ska engagera sig politiskt?
    Ja, det är ju så det funkar, eller hur?
  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-07 19:20:09 följande:
    Varför har minoriteter särskilda lagstadgade rättigheter då?
    För att de styrande förmodligen först gett förslag och sen röstat igenom dem?

    När du säger 'styrelsen i området', menar du bostadrättsföreningssyrelse, eller vad handlar det om för styrelse i en 'boligforening'?


  • Tow2Mater
    Russinskrynklarn skrev 2012-11-07 19:27:41 följande:
    Hade du sagt samma sak om muslimerna enhälligt röstat för en julgran, men de dumma rasistiska danskarna sen backstabbat dem och vägrat att låta dem fira sina muslimska högtider genom att enhälligt rösta emot muslimerna på ren jävelskap?
    eh.... i en styrelse vinner ju normalt majoritetsrösterna, de andra kan ju 'rösta emot' hur mycket de vill eller inte vill av vilken orsak som helst....

    Jag skulle som boende vara mera upprord over att så mycket pengar läggs på jippon. Det sägs att den lokala styrelsen i området finansierar sakerna, men var kommer de pengarna ifrån? De boende direkt i form av avgifter (som jag antar)? eller är det statliga skattepengar? Det spelar ju en viss roll också i en diskussion om hur de ska bäst spenderas.
  • Tow2Mater
    Russinskrynklarn skrev 2012-11-07 19:39:53 följande:

    Vad jippona beträffar så är det inget att ondgöra sig över 7000 kronor är inget att gråta över, inte 60 000 heller för den delen, i sammanhanget struntsummor som bekostar en trevlig tillställning för de inblandade.
    Verkligen. I min bostadsrättsförening har vi fått tillbaka en del av våra avgifter de senaste två åren, för att styrelsen har varit duktig med att inte spendera dem på onödiga jippon.
  • Tow2Mater
    Russinskrynklarn skrev 2012-11-07 20:08:18 följande:
    Detta är helt OT detta handlar inte hur pengar spenderas i bostadsföreningar
    Jo, det gor det visst, på flera olika plan.
  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-07 20:15:26 följande:
    Vilken tur att du inte blev nedröstad av de andra styrelseledamöterna då som kanske hade velat lägga överskottet på ett spektakulärt midvinterblot. Det hade väl känts lite surt ändå, demokrati and all?
    Javisst hade det det. Och jag hade då sett till att verka for en forändring i nästa val.
  • Tow2Mater
    Russinskrynklarn skrev 2012-11-07 20:16:34 följande:
    Låt oss lämna pudelns kärna o
    Vad tycker du är kärnan då? Rasism?
  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-07 20:22:50 följande:
    Va? Förvånad Tycker du att det är det? Har du inte läst frågeställningarna i trådstarten?
    Suck. Jag frågade Russinet en fråga.

    Nej, jag tycker inte det handlar om rasism, det var bara min fråga till russinet.
  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-07 20:49:53 följande:
    Och jag startade en tråd med frågeställningar som jag gärna vill ha kommentarer på.

    Var går egentligen gränsen för den demokratiska utövningen? Om man använder sin majoritetsställning till att premiera sitt eget eget samfund och diskriminera andra - är det då en konsekvens av demokratin eller en korruption av den senare?
    Religionsfriheten är, enligt grundlagen, orubblig men du verkar förespråka någon form av direktdemokrati som t.o.m. sätter grundlagarna ur spel?
    För att bemöta frågeställningarna är det viktigt att först veta hur en styrelse fungerar och vilka rättigheter de faktist har, och sen är det av samma anledning viktigt att bena ut vilken sorts förening det handlar om och hur de får sina pengar och vilket styrelseskick de har att ta hänsyn till, det påverkar också vilka lagar och regler som gäller. (Men tycker ingen annan än jag det är viktigt, så strunta i det då, kalla det diskriminering eller korruppion eller vad ni vill om det känns bättre.)
  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-07 21:34:06 följande:
    "En bostadsrättsförening måste följa den så kallade likhetsprincipen. Den innebär, enkelt uttryckt, att alla medlemmar i en förening ska behandlas lika. Samtidigt åligger det en bostadsrättsförening att ta till vara föreningens alla medlemmars intresse på bästa sätt. Förutom likhetsprincipen gäller de övergripande reglerna om diskrimineringsförbud enligt lagen om förbud mot diskriminering och brottsbalkens regler om olaga diskriminering."

    www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och.../

    De fyra överkörda medlemmarna skulle kanske ha ett case eftersom de muslimska ledamöterna skulle få svårt att motivera varför man lägger 60.000 på en eid-fest men avslår en förfrågan om finansiering av julgranen för en betydligt mindre summa.

    Som jag ser det skulle det vara diskriminering bara om inga andra än muslimer var välkomna på eid-festen, men jag antar den var öppen for alla att besöka festligheterna(?).

    Det där om att ta till vara föreningens alla medlemmars intresse på bästa sätt gäller ju i alla sammanhang där ledarskap eller styre ingår, men i praktiken är det inte alltid så. Jag säger inte att det moraliskt är rätt att bara premiera och styra i enlighet med sina egna särintressen, men det görs ofta, ingen nyhet att det görs i en förening. Därför kan man välja in andra ledare, som faktist vill försöka styra efter den principen. Ofta handlar det mera om personlighet än vilken grupp man tillhör - det finns många icke-muslimer som är lika själviska och styr därefter.
  • Tow2Mater
    Russinskrynklarn skrev 2012-11-08 07:20:33 följande:
    Resultatet torde och borde bli att danskarna blir ännu mer avigt inställda till både islam så väl som muslimer vilket är synd då
    Men visst blir ju det resultatet. Det är väl ingen nyhet. Det finns ju skitstövlar inom alla grupper. Därför är det viktigt att nästa gång rösta in personer i styrelsen som inte är lika själviska och mera långsiktiga, och ser till en större helhet än sin egna grupps kortiktiga fördelar. Men jag vill också skilja på om det är bara en "moralisk" sak, vilken kan lösas med att rösta in nytt folk i styrelsen, eller om det är olagligt; och vems pengar det handlar om, om det är de boendes avgifter eller t ex generella skattepengar, kan vara en faktor i att avgöra det.
  • Tow2Mater
    Russinskrynklarn skrev 2012-11-08 07:20:33 följande:

    TS lyfter fram det absurda i att danskarna har tagit emot dessa människor helt otvunget och givit dem en fristad i ett fredligt land och delat med sig av sin välfärd, och att gästen de släppt in från regnet är ohövlig och otacksam på allehanda sätt och vis och i detta fall då arbetar mot värdens lokala traditioner till fördel för sina egna när en mer uppfostrad gäst givetvis deltagit även i värdens traditioner och om inte annat iaf självklart stättat dem så som värden gjort med de egna traditionerna.
    Nu kan man ju vara infödd dansk och vara muslim också. Ta inte for givet alla är inflyttade.

    (Lite OT, men samma kan man ju säga om socbidragstagare, föräldrar, mfl grupper - alla som jobbar eller äger tillgångar delar med sig av sin skatt i form av socbidrag, barnbidrag, foräldrapenning, mm till bidragstagare som kanske aldrig jobbat en dag i sitt liv, och man får bara otacksamhet tillbaka, då de ofta vill ha mer och mer, och gör allt de kan for att få fler fördelar för sina egna grupper.)

  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-08 18:21:03 följande:
    Jag har försökt lyfta diskussionen lite högre än så men jag fattar att det var det som skavde för dig - man får inte kritisera muslimska personer utan att samtidigt påpeka att alla människor kan göra likadant.
    Jag tycker du gör tvärtom, du försöker ju inte ens lyfta duskussionen alls, utan vill det bara ska handla om att muslimerna diskriminerar danskar (vilket jag å andra sidan inte anser de gör). Jag anser man kan kritisera alla enskilda människor som grupper, inklusive muslimer.

    Du sa: "Man skulle kunna hävda att eftersom det bor många muslimer i området så ska muslimska traditioner ha företräde men gäller samma förhållande då Danmark i stort" - jag svarade att samma lagar och spendering för att uppehålla traditioner gäller inte i stort, eftersom det då är skattepengar det handlar om och inte boendes föreningsavgifter.

    Du sa "och vad innebär ett sådant förhållningssätt för det mångkulturella samhället?" - jag håller ju med om att det skapar ännu mera aggressioner mot just muslimer, men det är ju pga enstaka personers oetiska handlande, inte pga diskriminering eller liknande. Liksom i styret av samhället i stort, kan muslimer som vilka andra styrelsemedlemmar som helst styra som de anser 'bäst', långsiktigt eller kortsiktigt, och gillar man det inte har man möljigheten att välja in andra representanter vid nästa val.

    Du sa "Vad anser du?" - jag har försökt säga vad jag anser, men du verkar ju inte alls vilja ha olika åsikter.....

  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-08 18:21:03 följande:

    Jag undrar om du hade känt det behovet om en dansk majoritet hade godkänt julgranen och röstat ner eid-festen.
    I det fallet hade jag inte ens funderat över saken eftersom jag skulle göra det samma om jag själv satt i styrelsen. Jag skulle säkert bli kallad både det ena och det andra, inklusive "självisk". An sen?
  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-08 19:58:45 följande:
    Ok, då är du rätt ensam om att anse det med tanke på att folk rasar i Danmark inom media och politiken och en expert på området, som jag citerar ovan, uppfattar de muslimska ledamöterna som öppet konfrontativa med en politisk agenda.


    Ja kanske det men, varfor tror du jag kommenterar? For att bara hålla med alla andra? Det brukar jag inte gora så ofta.

    Konstigt inte fler har nåt att säga, det håller jag med dig om.
  • Tow2Mater
    Exoplanet skrev 2012-11-08 19:58:45 följande:
    Du vekar känna behov av att försvara muslimer i det här fallet
    Nej inte speciellt, men det rakar ju nu vara muslimer i styrelsens majoritet i det här fallet. De kunde lika gärna varit judar eller jehovas vittnen.
  • Tow2Mater
    Laura Palmer skrev 2012-11-13 15:19:19 följande:
    Jahopp, ett TV-team som var där och skulle göra ett reportage om den uppmärksammade händelsen möttes av ett 25-tal muslimska ungdomar och ett stenregn, bla så kastade man stora gatustenar på reportagebilen.

    Det är väl bristen på ungdomsgårdar antar jag som tvingar dom till detta beteende, skumt bara att svenskar och danskar inte sysslar med sånt här - har dom fler ungdomsgårdar eller kan det finnas kulturella orsaker?

    avpixlat.info/2012/11/13/danmark-islamister-v.../#more-39331
    Om det är sant, har det ju nu nått en ny nivå. Tar man till dessa metoder handlar det ju om ren kriminalitet:

    "TV-chefen är chockad över den våldsamma framfarten och en polischef säger underförstått att journalisterna fick skylla sig själva, att de inte ska köra in i området."

    "Senaste nytt är att en privatperson erbjudit sig donera 7000 kr till granen och samma summa nästa år. Ordföranden i styrelsen har tackat ja och därmed blir det julgran vare sig islamisterna vill eller inte. Ordföranden har nu blivit hotad och fått egendom förstörd. Man har krossat fönster till hennes lägenhet."

Svar på tråden Muslimer röstar ner traditionell julgran - mångkultur?