• Russin­skrynk­larn
    Äldre 7 Nov 19:27
    3734 visningar
    54 svar
    54
    3734

    Muslimer röstar ner traditionell julgran - mångkultur?

    Tow2Mater skrev 2012-11-07 19:15:04 följande:
    Ja, det är ju så det funkar, eller hur?
    Hade du sagt samma sak om muslimerna enhälligt röstat för en julgran, men de dumma rasistiska danskarna sen backstabbat dem och vägrat att låta dem fira sina muslimska högtider genom att enhälligt rösta emot muslimerna på ren jävelskap? För det är en jävelskap och otacksamhet och hyckleri det handlar om. Så BRUTALT respektlöst mot värdnationen! Att spotta i ansiktet på det folk som, fast de inte ALLS behövde, tagit emot dem och deras landsmän och gett dem skydd och försörjt många av dem med sina skattepengar.

    Fy skäms på detta beslut och skam på de muslimer som inte protesterade mot denna uppvisning i otacksamhet, förakt och monokulturism, för det handlar det om med.

    Detta är, som man säger i Japan "ett känslornas problem" och jag hade aldrig funnit mig i sådan respektlöshet och sådan otaksamhet från någon sida i det hela. Men det är extra lågt då man gör det mot någon man står i tacksamhetsskuld till.

    Sen undrar folk varför partier som Danskt Folkeparti har fortsatt vind i seglen.

    Muslimska traditioner kan man fira i de 51 muslimska länderna eller i hemmet vad mig anbekommer. Jag kommer inte kräva att få fira jul i Riyadh och skulle aldrig få för mig att missunna någon som varit vän mot mig så som danskarna varit då de beviljade 60 000 till den muslimska högtiden.

    Blir genuint ledsen när jag hör detta. Vill tro bättre om människor än såhär, men fan vad besviken man blir när man hör sånt :( 
  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 7 Nov 19:39
    #9
    Tow2Mater skrev 2012-11-07 19:35:35 följande:
    eh.... i en styrelse vinner ju normalt majoritetsrösterna, de andra kan ju 'rösta emot' hur mycket de vill eller inte vill av vilken orsak som helst....

    Jag skulle som boende vara mera upprord over att så mycket pengar läggs på jippon. Det sägs att den lokala styrelsen i området finansierar sakerna, men var kommer de pengarna ifrån? De boende direkt i form av avgifter (som jag antar)? eller är det statliga skattepengar? Det spelar ju en viss roll också i en diskussion om hur de ska bäst spenderas.
    Det handalar inte om den demokratiska processen i en styrelse utan om att muslimerna var sjukt otacksamma och själviska. Inte bra PR direkt.

    Vad jippona beträffar så är det inget att ondgöra sig över 7000 kronor är inget att gråta över, inte 60 000 heller för den delen, i sammanhanget struntsummor som bekostar en trevlig tillställning för de inblandade.

    Kontentan är att dom var sjukt respektlösa mot värdfolket danskarna. 
  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 7 Nov 19:46
    #10
    Cogito ergo sum skrev 2012-11-07 19:37:51 följande:
    Jag tycker att för allas rättvisa och respekt för varandras kulturer så ska bådas respekteras och firas.
    Detta hade varit helt okej och i sin ordning enligt mig.
  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 7 Nov 20:08
    #15
    Tow2Mater skrev 2012-11-07 19:53:30 följande:
    Verkligen. I min bostadsrättsförening har vi fått tillbaka en del av våra avgifter de senaste två åren, för att styrelsen har varit duktig med att inte spendera dem på onödiga jippon.
    Detta är helt OT detta handlar inte hur pengar spenderas i bostadsföreningar
  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 7 Nov 20:16
    #18
    Tow2Mater skrev 2012-11-07 20:14:17 följande:
    Jo, det gor det visst, på flera olika plan.
    Jo om man inte vill tala om det tråden handlar om så sure. Låt oss lämna pudelns kärna och tala om din förening istället
  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 8 Nov 07:20
    #26
    Tow2Mater skrev 2012-11-07 20:18:14 följande:
    Vad tycker du är kärnan då? Rasism?
    Ras? Vad har rasbiologi med något att göra?

    TS lyfter fram det absurda i att danskarna har tagit emot dessa människor helt otvunget och givit dem en fristad i ett fredligt land och delat med sig av sin välfärd, och att gästen de släppt in från regnet är ohövlig och otacksam på allehanda sätt och vis och i detta fall då arbetar mot värdens lokala traditioner till fördel för sina egna när en mer uppfostrad gäst givetvis deltagit även i värdens traditioner och om inte annat iaf självklart stöttat dem så som värden gjort med de egna traditionerna.

    Resultatet torde och borde bli att danskarna blir ännu mer avigt inställda till både islam så väl som muslimer vilket är synd då inte alla är sånna douch bags som dessa i exemplet. Men det är inte enda incidenten av detta slag direkt. 
  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 8 Nov 15:36
    #30
    Tow2Mater skrev 2012-11-08 15:17:13 följande:
    Men visst blir ju det resultatet. Det är väl ingen nyhet. Det finns ju skitstövlar inom alla grupper. Därför är det viktigt att nästa gång rösta in personer i styrelsen som inte är lika själviska och mera långsiktiga, och ser till en större helhet än sin egna grupps kortiktiga fördelar. Men jag vill också skilja på om det är bara en "moralisk" sak, vilken kan lösas med att rösta in nytt folk i styrelsen, eller om det är olagligt; och vems pengar det handlar om, om det är de boendes avgifter eller t ex generella skattepengar, kan vara en faktor i att avgöra det.
    Att muslimer lobbar för islam sker inte bara i föreningar av detta slag utan är ett samhällsvitt fenomen. Givetvis är det förståeligt att de gör just detta och incidenter som denna är egentligen bra då det kan få de mer naiva att inse att inte alla eftersträvar deras version av integration. Vissa önskar att rakt av importera sin kultur och religion utan att den korrumperas av de lokala sederna och bruken.
    Tow2Mater skrev 2012-11-08 15:26:15 följande:
    Nu kan man ju vara infödd dansk och vara muslim också. Ta inte for givet alla är inflyttade.

    (Lite OT, men samma kan man ju säga om socbidragstagare, föräldrar, mfl grupper - alla som jobbar eller äger tillgångar delar med sig av sin skatt i form av socbidrag, barnbidrag, foräldrapenning, mm till bidragstagare som kanske aldrig jobbat en dag i sitt liv, och man får bara otacksamhet tillbaka, då de ofta vill ha mer och mer, och gör allt de kan for att få fler fördelar för sina egna grupper.)

    Det finns i princip inga danska konvertiter, endast en obetydlig skara individer som konverterat (oftast då i samband med äktenskap)

    Det är skillnad i magnituden av otacksamhet och detta är öppet förakt mot de som är ens räddare och helt oförståeligt enligt mig.

  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 9 Nov 04:35
    #40
    Runa skrev 2012-11-08 21:28:41 följande:
    Jag är också en av de som läst utan att ha svarat. Och också rätt uppgiven och därmed obenägen att svara. Anledningen är att det finns så många sådana här trådar och att jag upplever att de som startar och upprätthåller dem inte är intresserade av att diskutera. Snarare tycks målet vara att sprida en begränsad mängd information som de upplever bekräftar deras världsbild som sann. En sorts propaganda. Tyvärr innebär det förstås att enstaka seriösa trådar drunknar i massan av dem som jag ratar. Sånt händer. 
    Vi som skapar sådana trådar och deltar i dem vill först och främst främja en bred debatt om integration samt göra fler människor medvetna om de negativa aspekterna då sådan information inte finns att tillgå på ett överskådligt sätt.

    Ingen av oss önskar att det ska vara så som det är och ingen önskar hellre att saker och ting ska bli sämre. Då det är lågt till debattaket i Sverige så är det viktigt att seriösa och sansade diskussioner kan föras runt det hela, något som jag anser ofta skett på FL. Exos trådar är alltid underbyggda och leder ofta till intressanta diskussioner.

    Propaganda? Knappast då dessa trådar inbjuder vem som helst till diskussion och debatt. Men fokuserar vi just nu mycket på detta problem, helt klart och det finns helt klart fördelar med att temporärt begränsa sig och specialisera sig vid behov. 
  • Russin­skrynk­larn
    Äldre 9 Nov 12:30
    #47
    JB1976 skrev 2012-11-09 11:21:17 följande:
    En julgran som står i en månad på ett torg är ju lite mer permanent än en fest, om man nu ska ställa dem mot varandra. Och att majoriteten bestämmer är väl en bra nordisk tradition att hålla fast vid.

    Ändå såklart lite dålig hänsyn, om det gått till så som Ekstrabladet skriver. Men det är svårt att veta. Det blir ju lätt det, när det handlar om ett träd i en liten dansk förort.
    Du finner det alltså rimligt att man är så otacksam mot dem som tagit emot det egna folket?
Svar på tråden Muslimer röstar ner traditionell julgran - mångkultur?