• Redaktör

    Nu startar Familjelivs julkalender, vinn leksaker fram till jul! Berätta om den konstigaste julklapp du fått och var med och tävla!



    Nu startar Familjelivs julkalender! Varje vardag mellan den 3 december och den 21 december kan du vara med och vinna leksaker. Håll utkik - det startas en ny, rolig tävling varje dag!

    Var med och öppna luckan den 3 december i Familjelivs julkalender!

    Idag kan du vinna en fin byggsats för alla barn, en tågbana från Brio: Mountain Mining set.
    Här kan du läsa mer om leksaken. Värde cirka 329 kronor.

    Idag vill vi att du berättar om den konstigaste, knasigaste eller mest överraskande julklappen du fått! När tappade du hakan när du öppnade paketet, när fick du anstränga dig för att hålla god min och när blev du riktigt överraskad? Det kan handla om både roliga, tråkiga och oväntade presenter!
    Vi vill även att du skriver en kort motivering till varför du vill vinna Brio tågbana. Bäst julklappshistoria i kombination med motivering vinner priset.

    Tävlingen öppnar idag och pågår fram till midnatt 3/12. Vinnaren utses av en jury på Familjeliv och presenteras den 4/12.

    Vinnaren måste svara på vinnarmejlet i sin inbox inom en vecka, annars går vinsten till någon annan.
    Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få din vinst före jul, men vi kan inte garantera det.

    Läs gärna våra fullständiga tävlingsregler.

    Lycka till! Tomte
    Familjeliv.se - utsedd till Sveriges bästa community av InternetWorld.
  • Svar på tråden Nu startar Familjelivs julkalender, vinn leksaker fram till jul! Berätta om den konstigaste julklapp du fått och var med och tävla!
  • enLitenEmma

    Min konstigaste julklapp fick jag av en kompis när jag var ca 14-15 år. Vi hade förvisso bestämt innan att det inte skulle vara nåt dyrt, men ändå. 16 Ica-plastpåsar och 16 jenka-tuggummi!
    Jag kan än idag inte förstå hur hon kunde tro att jag (eller någon över huvudtaget ) skulle vilja ha det.

    Min son skulle älska tågbanan, och han kan behöva något litet extra att sysselsätta sig med nu när han fått en liten syster som kräver mycket av mammas uppmärksamhet

  • Zinjulu

    Den absolut mest förvånande julklappen jag/vi har fått är en resa till Tyskland! Så klart en av de bästa julklapparna någonsin också, och det bästa är att vi numera får det VARJE år...


    Barnens farmor och farfar ger detta till vår familj och till barnens kusiner och deras familj! Barnen älskar åka dit, då resan går till Weiershausen strand! Med andra ord: BAD, BAD och BAD i tre härliga dagar!


    Vi vet redan nu att det är detta våra barn kommer att få i julklapp... Barnen kommer att bli överlyckliga då överst på önskelistan hos vår största tjej (9år) står en resa till Tyskland. 

    Mina två små flickor älskar att köra med bilar runt i hela huset! Det hade varit super roligt att se om de tycker det är roligt med tåg också! Om inte annat så tycker pappan i familjen mycket om tåg  


    ♥ Mamma till Julia 030527, Emilia 080108 och Agnes 100708
  • CallGirl

    Den första julen jag och min man var tillsammans fick jag en teflonstekpanna av honom. Tanken var att han skulle ha köpt en i gjutjärn, men i butiken fick han hjärnsläpp och köpte en vanlig teflonpanna stället och han kom på det sedan när jag öppnade paketet.

    Jag vill vinna tågbanan för att kunna ge den till en vän som samlar ihop julklappar till familjer med dålig ekonomi, så att hon kan skänka den vidare till ett barn som inte får så många julklappar i år. Mina barn har redan leksaker så det räcker och blir över.

  • Kische

    Jag och min kusin är nästan jämngamla och vi var i 15-årsåldern. Jag hade länge gått och pratat om att det var så coolt att ha en levande råtta (det var väl en 80-tals grej att se punkig ut och lukta råttkiss) men jag hade tänkt ha den runt halsen eller i väskan lite snitsigt med i skolan och så.
    Under hela julmiddagen sitter vår mormor och gör konstiga grimaser, drar sig i näsan och gör kvävljud, vilket i sig är oroande då tanten var gammal. Men hon stirrar samtidigt på min kusin som skruva lite besvärat på"sig och säger "det är lugnt". 
    Sen när det är dags att öppna julklapparna så puttar mormor fram paketet från min kusin till mig och jag skakar på det förväntansfullt vilket utlöser ett sorl av förfäran från familjen och min kusin skriker "Men vad gör du?!". Sen hjälper dig raskt att öppna paketet och i en plastbur sitter en mycket liten omskakad men oskadad - inte råtta - utan igelkottsmus som tydligen var det enda i smågnagarväg djuraffären hade. Det var en mycket söt liten julmus men den var alldeles för skygg för att ha med sig i skolan vilket nog var tur.
    Sedan är motiveringen till vinsten inte min utan min tvååriga dotters - "Tomten åker tåg!" skrek hon när hon såg en kvinna i röd jacka häromdan. Och jag som inte ens tänkt på att hon ville leka med tåg men det är klart att hon skulle ha jätteroligt med en tågbana.

  • cloudberry79

    Den konstigaste julklapp jag fått var en liten trälåda. Den såg lite handgjord ut, men var helt ärligt ganska ful. Det tog en vecka innan jag fattade att det var en sorts pussel och att det fanns något inuti lådan... Den var INTE lätt att öppna!

    Sonen skulle bli jätteglad över just den där BRIO-banan, då vi både bor i fjällen och på en gruvort. Sedan förskolan var på studiebesök på gruvmuséet pratar han konstant om gruvan och tågen som åker till och från gruvan med järnmalmen, så det vore en riktig fullträff till en gruv- och tågtokig femåring! 


    (M)amma till V -07 och E -12
  • litensol

    När min kusin frågade mig vad jag önskade mig i julklapp svarade jag ett år : en dammtuss och en pappersbit. Detta snappade hon upp. När jag sedan öppnade min julklapp och stoppade ner handen i lådan blev jag riktigt förvånad. Med mig upp fick jag just en dammtuss och en pappersbit. Jag började asgarva och ingen fattade varför jag blev så glad över lite damm och papper. Måste tillägga att jag fick en "riktig" julklapp också! :)

    Jag skulle vilja vinna detta tåget till min älskade son och då vi inte har så mycket pengar över till julklappar då jag är mammaledig.  Ett tåg skulle Rasmus bli glad över!

  • Kevin och Freja

    Min konstigaste julklapp jag fått var från mon farmor. Det var en stor godispåse och glad blir man ju av det men när jag öppnade fick jag se att den var full med påsk ägg(!)
    Hur hon lyckats få tag på påskägg vid jul det vet jag inte men jag gissar att hon hade sparat dem sen påsken innan :) 


    ~* Kevin 2006-12-22 ~*~ Freja 2011-08-23 ~*~ bebis BF 2013-04-08~*~
  • Kevin och Freja
    Kevin och Freja skrev 2012-12-02 17:39:09 följande:
    Min konstigaste julklapp jag fått var från mon farmor. Det var en stor godispåse och glad blir man ju av det men när jag öppnade fick jag se att den var full med påsk ägg(!)
    Hur hon lyckats få tag på påskägg vid jul det vet jag inte men jag gissar att hon hade sparat dem sen påsken innan :) 
    Motivering:
    Vill överraska min son med en tågbana då han firar sin 6 årsdag två dagar före julafton och då förtjäbar nab extra bra presenter :)
    ~* Kevin 2006-12-22 ~*~ Freja 2011-08-23 ~*~ bebis BF 2013-04-08~*~
  • Elien

    En av de mer konstiga julklapparna var när jag va en 10-12 år gammal. Då gav min pappa mig en äggklocka och en bricka med motiveringen du kommer flytta hemifrån snart???  Eh okej kanske inte precis vad en 10-12 åring önskar sig precis, kände mig snarare lite förolämpad av den komentaren.

    Motivering - Sonen älskar alla tågbanor och speciellt när vi är i butiker med lekhörna med tågbana så älskar han lyftkranar och lyfta av och på vagnarna vilket vi inte har något sådant hemma, så skulle vara en mycket uppskattat present enligt honom.   


    H född 091017
  • TapetKlister

    När jag var liten så älskade jag farmors hjortronsylt. Farmor visste om detta, så ett år när jag öppnade julklappen från henne så hittade jag en stor burk hemmagjord hjortonsylt i paketet. Jag var nog den lyckligaste tjejen på jorden den resten av den julaftonen! 

    Jag skulle vilja vinna denna tågbana till min son. Jag är gravid och känner mig som jordens sämsta mamma. Jag har haft problem med både illamående, foglossningar och mycket sammandragningar och har därför inte haft ork att leka och busa med sonen som jag brukar göra. Jag skulle vilja vinna denna tågbana så att jag kan sitta stilla och leka med honom, det förtjänar han. <3 
     


    Milliam <3
Svar på tråden Nu startar Familjelivs julkalender, vinn leksaker fram till jul! Berätta om den konstigaste julklapp du fått och var med och tävla!