Inlägg från: Anonym (brafråga) |Visa alla inlägg
 • Anonym (brafråga)

  Hur länge kommer jag känna samma effekt?

  Jag kanske är lyckligt lottad, vad vet jag?! 

  Det är så att jag dagligen har knaprat Citodon snart i tre år pga värk i leder och kramper i magen. Jag får 100 tabletter utskrivet som ska räcka cirka en månad, vilket det också gör. Jag får äta som max åtta om dagen. Jag äter som minst 2 st om dagen och som mest 6 st tabletter. Jag överskrider aldrig och tar tabletter var fjärde timme. 

  2 st Citodon (60 mg kodein) gör att jag får ett skönt rus, inte superkraftigt men ändå tillräckligt för att jag ska känna "bomullskänslan", lugn och avslappnad. Känslan av ruset sitter i en bra stund, allt från 1 timme till 4 timmar. Ger dessutom jättebra effekt på mina smärtor.

  Borde jag inte ha utvecklat en viss tolerans och inte känna samma effekt som jag gjorde första gången? Jag är en liten tjej som inte äter så mycket. Har det en avgörande effekt att jag känner ruset  så pass bra efter alla dessa år? 

 • Svar på tråden Hur länge kommer jag känna samma effekt?
 • Anonym (brafråga)
  Grandmother skrev 2012-11-30 12:15:02 följande:
  Du vet att kodein kan orsaka kramper i magen?
  Det var inte min fråga om hur vida och varför jag får kramper i magen! Den frågan kan jag ställa till min aktuella läkare som är väl medveten om min sjukdom och mina åkommor...  Antar att min läkare vet mer än du och därför råder mig att fortsätta med Citodon och även fler preparat för att undvika kramper...

  NU undrar jag faktiskt av bara ren nyfikenhet varför jag är så känslig mot Citodon?  
 • Anonym (brafråga)

  Eller ja, felformulerade mig kanske..

  Frågan är nog inte heller varför jag är känslig mot citodon. Det kan nog inte ni heller svara på... Däremot så är jag nyfiken om fler känner samma rus av en så liten dos i en sån lång utsträckning? 

   

 • Anonym (brafråga)
  Grandmother skrev 2012-11-30 12:40:53 följande:

  Nu är det nog inte ruset jag är ute efter..utan den smärtlindrande effekten..så..har inget bra sve.Lycka till
  Om jag vore ute efter enbart ett rus så skulle jag ha överskridit mina rekommendationer för länge sen.. Som sagt jag har daglig ledvärk som kräver annan smärtlindring än vanliga panodil. Jag har "tur" i oturen att känna ett lågt rus av min smärtlindring.

  Jag undrar varför jag inte har blivit tolerant efter alla dessa år?? Borde man inte bli det av låga doser? 

  Tack du!  
 • Anonym (brafråga)
  Mixan skrev 2012-11-30 12:45:57 följande:
  fast vadå. det borde du väl kunna fråga din läkare med? det är väl bland annat det dom är till för. att få information...

  eller är du mer ute efter andras erfarenheter av det så är nog de bättre ämne på flashback  
  Så ingen på familjeliv äter Citodon menar du?! Så ingen på familjeliv har ingen som helst erfarenhet av ruseffekter och tolerans här? 
 • Anonym (brafråga)
  Grandmother skrev 2012-11-30 12:49:35 följande:

  Vad säger din läkare?
  Att jag ska fortsätta äta så länge jag har ont, vilket jag också gör. Citodon super mot min smärta, som bortblåst! 

  Dock så har jag inte frågat om tolerans då det inte har nått med min sjukdom att göra. Jag skulle fortsätta att äta Citodon fast jag inte fick ett rus. Det är ju inte så att jag frågar läkaren om jag kan få starkare piller för att jag vill få kraftigare effekt av mitt rus. Jag är nöjd med mina Citodon och den svaga effekten jag får som ett rus. 
 • Anonym (brafråga)
  Grandmother skrev 2012-11-30 12:54:43 följande:
  Anser du att du missbrukar?
  Hur ska jag kunna missbruka om ibland bara tar 2 st om dagen då jag tar det enbart för smärtan? Nej jag anser inte att jag missbrukar. Jag tar aldrig mer än nödvändigt! 
 • Anonym (brafråga)
  Mixan skrev 2012-11-30 12:58:34 följande:

  hmmm ja  sminns eller ser då inte att jag skrev att de finns INGEN på FL som äter citadonObestämd

  men av ditt/dina inlägg så låter som de e mer ruseffekt och dylikt du tycker om. och på flashback så finns det ju en hel del trådar om dessa olika effekter på dessa sorter medeciner osv..     
  Ja, jag tycker om ruset. Men jag tar inte Citodon i ett rusningssyfte, utan för att lindra min smärta. 

  Har jag gjort mig otydlig på nått sätt? Ber om ursäkt isf. Jag är bara nyfiken om det finns fler får samma effekt av låga doser av så lång användning?  
 • Anonym (brafråga)
  Grandmother skrev 2012-11-30 13:01:39 följande:

  Tråden ligger ju under missbruk....
  Ja det gör den. Var tyckte du att jag skulle lägga den istället då??
 • Anonym (brafråga)
  Mixan skrev 2012-11-30 13:06:24 följande:

  fast ett missbruk handlar ju inte bara om mängden... att du skulle då vara "duktig" som inte tar den mängd du får.. det är väl oftast en rekomenderad mängd de skriver ut och det är väl isf bättre om man till och med vissa dagar kan gå utan helt..
  men detta rus som du återkommer till hela tiden och som du faktiskt tycker om är ju ett tecken på form av missbruk. som sagt... ett missbruk handlar INTE om hur mycket du kan dra i dig av de ena eller andra. mer ett förhållande sätt till det man intar och ens reflektioner 
  Så alla som har smärtor och går på nått slags smärtstillande är missbrukare? Så varje person som får morfin och tycker det är en skön känsla är också missbrukare i dina ögon? 

  Jag har gått många gånger på panodil men inte gett samma smärtlindringseffekt. Kunde jag hålla mig till panodil så skulle jag lätt göra det.  Valen som jag har är att jag äter mina Citodon och som bonus får ett svag rus eller annars så äter jag panodil , får ingen som helst smärtlindring och slipper ses som en missbrukare? 

   
 • Anonym (brafråga)
  Grandmother skrev 2012-11-30 13:17:39 följande:

  Har du fått det svaret på dina frågor som du ville ha? Annars kanske du får vända dig till andra forum
  Så jag är inte välkommen här tycker du att ställa mina frågor? Om det inte passar dig så ju du hoppa av tråden och inte besvära dig att svara mer...
 • Anonym (brafråga)
  Grandmother skrev 2012-11-30 13:17:39 följande:

  Har du fått det svaret på dina frågor som du ville ha? Annars kanske du får vända dig till andra forum
  Och nej! Jag har än så länge inte fått svar på en enda fråga! Jag har istället svarat på era frågor ang mitt s.k missbruk
 • Anonym (brafråga)
  metbäcksfru skrev 2012-11-30 13:21:45 följande:
  Låter lite knasigt att "tycka om" själva ruset. Det låter i mina öron som en beroendetendens, även fast du säger att du tar Citodon för smärtornas skull och inte överdoserar.
  Ofta kan man bli tolerant mot en dosering och behöva höja den för att få tillbaka "ruskänslan" när det har gått en tid, men det behöver inte bli så för alla. Alla är olika (och tur är väl det).  Huvudsaken är ju att du får den smärtlindring du behöver med en normal dos, annars skulle du behöva byta till ett annat preparat.
  Fast saken är ju det att jag inte behöver höja dosen för att få samma effekt på min smärtlindring. Och inte heller behöver jag höja dosen för att bara få ett rus, vilket jag aldrig skulle göra. Tack för svaret! 
 • Anonym (brafråga)
  metbäcksfru skrev 2012-11-30 13:30:03 följande:
  Jag har ätit andra, mycket starkare, preparat i över 20 års tid på maxdos för mina knäskador, ledvärk och fibromyalgi - och JA, jag (och sjukvården) räknar mig som ett slags missbrukare eftersom jag är beroende av mina mediciner. Att missa en dos var nog för att få abstinenssymptom...

  Vi var i ett tidigt skede på det klara med att jag måste läggas in för avgiftning när det var dags att avsluta medicineringen, men tjurig som jag är så gjorde jag det på egen hand hemma nu i våras inför en planerad IVF o graviditet. Den där utsättningen är inget jag önskar ens den värsta ovän kan jag säga!!! 
  Nu när jag är gravid så äter jag endast Panodil (vilket är som en fis i världsrymden egentligen) men har fått starkt smärtstillande i samband med IVF'erna och då direkt fått tillbaka abstinsen trots engångsdoser. 
  Oj riktigt starkt av dig att klara av det på egen hand! Gjorde du en Cold turkey eller trappa du ner? Grattis till graviditeten också :) Jag har gått flera dagar utan Citodon utan att känna ett abstinens. Vilket är tur kanske. Jag har även haft spasmofen,  tramadol och oxycontin för mina värkar, dock så har jag aldrig gillat dessa då de faktiskt är starkare. 
Svar på tråden Hur länge kommer jag känna samma effekt?