Inlägg från: antiteistiskskeptiker |Visa alla inlägg
  • antiteistiskskeptiker

    Svensk tjej förhållande med en muslimsk kille?

    Hej!

    Det är en komplicerad situation, ja, och huruvida du bör satsa på relationen eller inte beror på hur troende killen är. Han är ung, och troligtvis indoktrinerad, och kanske inte riktigt förstår innebörden av att vara troende. Det finns många anledningar att hålla sig borta från muslimer, men dessa anledningar gäller ju bara om killen verkligen tror på religionen (tror han inte på religionen så är han inte muslim, oavsett vad han säger).

    Du bör veta att Islam är en religion som nedsätter kvinnors rättigheter; eftersom att din kille är muslim så spelar inte din tro någon roll, i hans och i religionens ögon är du fortfarande mindre värd, och har vissa plikter som kvinna.



    Koranen 4:34:
    MÄNNEN SKALL ha ansvar för och omsorg om kvinnorna med [den styrka och] de andra företräden som Gud har gett dem, och i egenskap av [kvinnornas] försörjare. Rättfärdiga kvinnor förrättar ödmjukt sin andakt [inför Gud] och döljer [för andra] det som Gud har dolt. Om ni ser tecken på illvilja hos dem, förmana dem då och varna dem och [om detta inte hjälper] håll er borta från deras nattläger och [som sista utväg] tillrättavisa dem handgripligen. Om de sedan visar sig medgörliga, sök då inte sak med dem. Gud är upphöjd, stor [i försvaret av de svagare].

    Om kvinnan inte lyder mannen, så får mannen använda sig av tre tillvägagångssätt för att ändra kvinnans attityd. Först får han varna kvinnan, om det inte hjälper så får han bevägra henne sovplats, om det inte hjälper så får han slå henne.

    Dessutom så ser muslimer ned på icke-troende människor med hat, detta för att deras gud faktiskt har markerat dem. Är du icke-troende, så är du dömd till straff, enligt koranen.
    Koranen 3:56:
    Vad beträffar förnekarna av sanningen, skall Jag ge dem ett strängt straff i denna värld och i det kommande livet; och de kommer inte att finna någon hjälpare."

    Muslimer får inte heller bli vän eller umgås med icke-troende, enligt koranen:
    Koranen 3:28:
    DE TROENDE skall inte ta förnekare av sanningen snarare än sina trosbröder till bundsförvanter - den som gör så skär av banden till Gud - om inte ert syfte är att med detta [skydda er] mot ett hot. Men Gud uppmanar er att inte ta lätt på Hans varningar; Gud är målet för er färd.
    Versen ovan är antagligen en av de många anledningar som gör att hans föräldrar inte vill att han ska umgås med icke-troende, och om killen själv inte följer koranen, så kan man antingen anta att han inte är en muslim, eller att han inte har blivit tillräckligt indoktrinerad och inlärd om koranen.

    Islam är en yttrest omoralisk och hemsk religion - jag skulle aldrig kunna bli vän med någon som har en sådan vriden och uppriktigt sagt äcklig moral. Är du intresserad av de mer omoraliska verserna av koranen, så är det bara att fråga så kan jag hjälpa dig.

    Här är en bra sida för att slå upp verser ur koranen: quran.com/
    Det finns även svensk översättning.

    Sist men inte minst så vill jag bara nämna att du inte är kristen, oavsett dina föräldras religion, och oavsett om du är konfirmerad eller inte. Tror du inte på religionen, har du inte läst bibeln, förstår du inte religionen, så är du inte kristen. Kristendomen är också en djupt vriden och omoralisk religion, dock inte lika hemsk som Islam då Kristendomen frånsäger sig det första testamentet. Men det finns fortfarande osmakliga saker i bibeln.

    Lycka till!
Svar på tråden Svensk tjej förhållande med en muslimsk kille?