• Äldre 5 Dec 14:57
    12737 visningar
    27 svar
    27
    12737

    Orkar inte med min sambos mamma...

    Min sambos mamma går mig lite på nerverna. Hon är verkligen den som bestämmer i hans släkt och det känns som att hon tror att hon kan allt bäst och vill bossa över mig också. Jag har enda sedan min lilla unge kom varit väldigt selektiv när det gäller vem som får hålla henne och hur mycket. Hon är ju ingen allmän egendom! Svärmor hintar mest hela tiden om att hon vill hålla, bära och byta blöja. Det gör mig galen och jag orkar inte umgås med henne längre stunder bara för det här. Självklart kan jag inte säga till henne att hon inte får hålla henne alls, det är dessutom första barnbarnet..
    Nån mer som har liknande problem? I helgen ska vi till min sambos mormor och morfar vilket jag verkligen såg fram emot ända tills det visade sig att han mamma också ska med. Det blir ju jag som får umgås mest med henne..

  • Svar på tråden Orkar inte med min sambos mamma...
  • Äldre 5 Dec 15:15
    #1

    Varför blir det du som får umgås mest med henne? Kan inte din sambo ägna sig extra åt henne?

  • Äldre 5 Dec 16:43
    #2

    Det brukar bli så att han är ute och hjälper till med en massa grejer som hans morföräldrar inte kan göra själva. jag skulle hellre vara med och greja jag också men det är svårt när Mira är med och jag vill inte lämna henne ensam med farmor. Är jag orättvis som känner så här?

  • Äldre 5 Dec 22:23
    #3

    du vill inte umgås med varken hans mamma eller mormor?
    vad beror det på?
    jag utgår från att din sambo vet hur du känner, vad säger han?

  • Äldre 5 Dec 22:50
    #4

    Jodå, hans mormor har jag absolut inga problem med. Det är hans mamma som är problemet. Kanske var otydlig, men jag menade att jag inte vill lämna min dotter med hennes farmor.
    Min sambo vet hur jag känner men jag kanske inte har uttryckt att det är såhär jobbigt. Vill inte att han ska ta hennes parti och tycka att jag är dum som känner såhär. Han håller med om att hans mamma kan vara väldigt "på" och ta lite för mycket plats men samtidigt brukar han säga att hon måste få umgås så mycket hon vill med sitt barnbarn. Men jag menar ju inte att hon får träffa henne..

  • Äldre 6 Dec 00:23
    #5

    Visst ska hon få umgås med sitt barnbarn, men det måste ju vara på villkor ni som föräldrar känner er bekväma med. Kan inte sambon vara med och "punktmarkera" ett tag så hon lugnar sig/du känner dig mer avslappnad?

  • Jag förstår dig till fullo! Ju mer någon tjatat om att få hålla desto mindre har dom fått det. Jag blir liksom motvalls. Det blir lättare sen när barnet själv kan avgöra om hon vill vara med farmor eller inte och du kanske en dag till och med uppskattar farmorn "omsorg".

  • Äldre 6 Dec 10:47
    #7
    Fiona M skrev 2012-12-06 00:23:31 följande:
    Visst ska hon få umgås med sitt barnbarn, men det måste ju vara på villkor ni som föräldrar känner er bekväma med. Kan inte sambon vara med och "punktmarkera" ett tag så hon lugnar sig/du känner dig mer avslappnad?
    Jo det kanske han skulle kunna göra. Jag får pratat med honom igen. Det är inte lätt, det är ju ganska känsligt eftersom det är hans mamma :)
    Poppybrandybuckofbuckland skrev 2012-12-06 00:33:29 följande:
    Jag förstår dig till fullo! Ju mer någon tjatat om att få hålla desto mindre har dom fått det. Jag blir liksom motvalls. Det blir lättare sen när barnet själv kan avgöra om hon vill vara med farmor eller inte och du kanske en dag till och med uppskattar farmorn "omsorg".
    Precis så är det! Dom som inte frågar och tjatar brukar jag inte alls ha något emot. Nu är det nästan så att jag längtar tills Mira ska bli mammig och inte vilja var hos henne.. Det här är säkert bara en period nu när hon fortfarande är så liten.

  • pralin­en86
    Äldre 6 Dec 10:50
    #8

    Kan inte din sambo ta dottern och du hjälpa hans morföräldrar med sånt de behöver hjälp med? Då behöver inte du spendera lika mycket tid med hans mamma, utan då får han göra det istället.

  • Äldre 6 Dec 10:58
    #9
    pralinen86 skrev 2012-12-06 10:50:38 följande:
    Kan inte din sambo ta dottern och du hjälpa hans morföräldrar med sånt de behöver hjälp med? Då behöver inte du spendera lika mycket tid med hans mamma, utan då får han göra det istället.
    Jo men jag tror att han gärna vill fixa och greja, det är oftast såna saker som jag inte kan själv. Den här gången ska han hugga julgran och stycka vildsvin, vilket jag jättegärna skulle vilja hjälpa till med men jag vet ju inte hur man gör så han måste vara med. Och då kan jag ju inte ha min dotter med.
    Jag vet hur det kommer bli om min sambo skulle vara inne med sin mamma och vår dotter, då skulle han nog lämna över henne och gå och fixa med nåt. Det låter som att jag är en riktig dumming och orättvis som inte låter mitt barns farmor ha hand om henne men jag tror fortfarande inte jag kommit ur den där "bubblan" man har när man fått barn.
  • Man har rätt att vara i den där bubblan. Den spricker när du är mogen, jag lovar. Jag har en 18-månaders och vill än idag inte lämna henne till någon för att DEN vill. Om vi lämnar bort henne, vilket vi gör ibland på dagtid, så gör vi det för att VI vill/behöver ha barnvakt (julbord med sambons jobb eller bankmöten typ) och inte för att någon annan vill. Tids nog kommer du känna dig bekväm med att lämna ditt barn till andra.

Svar på tråden Orkar inte med min sambos mamma...