• Redaktör

    Familjelivs julkalender 18/12: Berättar hur man snabbt skapar julstämning hemma och vinn barndator



    Var med och öppna luckan den 18 december i Familjelivs julkalender!

    Idag kan du vinna en "barndator" med Spiderman-tema, fylld med lekövningar där man bland annat får träna sig på bokstäverna, siffror, räkna och skriva.  Värde cirka 499 kronor.
    Här kan du läsa mer om leksaken.

    För att vinna vill vi att du delar med dig på ditt bästa knep för att snabbt skapa julstämning hemma! Vad gör man om man inte hunnit städa och pynta, men ändå vill skapa julmys? Tänder ljus som doftar kanel, hänger upp dekorerade apelsiner i alla fönster eller sätter tomtar på strategiska ställen?
    Vi vill även att du skriver en kort motivering till varför du vill vinna barndatorn.

    Tävlingen öppnar idag och pågår fram till midnatt 18/12. Vinnaren utses av en jury på Familjeliv och presenteras den 19/12.

    Vinnaren måste svara inom en vecka, annars går vinsten till någon annan.
    Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få din vinst före jul, men vi kan inte garantera det.

    Läs gärna våra fullständiga tävlingsregler.

    Lycka till! Tomte
    Familjeliv.se - utsedd till Sveriges bästa community av InternetWorld.
  • Svar på tråden Familjelivs julkalender 18/12: Berättar hur man snabbt skapar julstämning hemma och vinn barndator
  • Cupcake7

    Man kan spraya snöspray på fönsterna o hänga rött julband i runda stora knäckebröd  i gardinstången i fönstret! på med julmusik! Hänga upp julslingor lite här o var i huset!. Tända ljus som doftar jul!  Vill gärna vinna barndatorn till min älskade brorsdotter som nyss börjat skolan!!!!  Solig

  • Nevadita
    Snabbstämning:
    be ungarna sjunga julsånger från morgon till kväll (...), 
    ät clementiner och risgröt så både luktar och smakar det gott 

    släck takbelysningen och tänd massa ljus - mysigt och så syns det inte att det är dammigt.   

      
    (och ta för 17 in en riktig gran...man behöver inte klä den så noga - hiva i en ljusslinga o lite glitter och låt barnen klä resten så slipper du! kan bli riktigt fräsigt dessutom
    inget skapar julkänsla så som ljuset från den klädda granen och äkta barrdoft (och barr i hela huset fram till midsommar - myyys...)  )

        Åh min brådmogna lilla tjej skulle älska barndatorn...
    hon gillar spider-Man och älskar att räkna och "läsa" - hon vill så gärna bli stor...
    Jag tycker att hon kan vara liten ett tag till, men just en barndator vore toppen så jag kan få ha min i fred   
    ..?:*¨¨*:?..♥..Krumelura 2.0..♥..?:*¨¨*:?.
  • Nyfiken gul

    Trasig julgranskulor och annat julpynt behöver man inte slänga - lägg dom i en fin glasvas eller glasskål och du har enkelt en fin bordsdekoration. Eller varför inte slänga in det på en fin gammal tallrik och lägga en glaskupa ovanpå och du har genast ett mer fascionabelt - men enkelt - pynt.

    Buxbomsbollar i plast som finns överallt att köpa  - trä ett rött sidenband genom och häng i ett fönster eller sätt fast i gardiner eller i en dörröppning och du har ett fint och enkelt julpynt.

    För jämställdhetens skull så vore en egen barndator finemang i detta hem så kanske mamma o pappa får betala sina räkningar i fred utan att få öronen avtjatad.... 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Lady Namárië

    Det absolut simplaste måste vara att strö lite pepparkakskryddor på en bakplåt och värma i ugnen och sedan ställa ugnsluckan på glänt så att huset doftar pepparkaka. Instant Christmas!

    Min Tvåa fyller fyra i februari och har två alldeles nyfunna intressen: Bokstäver och Spiderman. Han vill helst ha Spidermandräkt på sig dygnet runt och älskar att sitta vid min dator och knappa in "sina bokstäver", dvs. de bokstäver han känner igen ur sitt namn. (Just nu är han överlycklig efterom hans namn börjar på JUL och han hittar "sina bokstäver" precis överallt. ) Den här datorn är ju som klippt och skuren för honom!


    So say we all
  • TapetKlister

    Hos mig infinner sig alltid julstämningen då det är dags för julklappsinslagning.
    Tänd stearinljus fulla rummet och fixa lite glögg och pepparkakor som tilltugg, julmusik är självklart ett måste!
    Samla sedan ihop grejer att slå in julklapparna med så som julklappspapper, paketsnören, toalettpappersrullar, julkort, glitter, ja allt som går att tänkas använda till inslagningen. Ju bättre fantasi desto finare julklappar. Skriv gärna ett julklappsrim också, det är alltid uppskattat på julafton.
    Det här gör jag varje jul och när jag är klar så längtar jag alltid till julafton då jag får ge alla dessa fina paket!

    Jag skulle vilja vinna datorn till min son. Han är en riktig "elprylsnörd". Telefoner, datorer, kameror, - ja allt ska han ha. Tyvärr är han för liten ännu så han får bara låna ibland. Därför vore det perfekt med en alldeles egen dator till honom, han skulle bli så stolt!


    Milliam <3
  • finskaflikkan

    Hemma hos oss kommer det ALLTID dagen för dopparedagen.. Då man förbereder allt för julafton med maten, slår in paket, kokar skinkan och doppar bröd i spat... Mmmmm...man klär granen som är en äkta gran, helst ej plast! Sonen har myror i brallan som vill att de blir julafton NUNU NU.. *s* och äter choklad och snask.. (som faktiskt är tillåtet tkr vi på julen)  
    Sen på kvällen värmer vuxna glögg och kollar/spelar uppesittarbingo och bara umgås... Helt lovely!

    Jag vill vinna datorn till min son Colin som är 4år för att han nyligen börjat intressera sig för att ta in och lära sig nya ord, saker, siffror m.m. Och då vore en lek och lär dator alldeles ypperligt för fortsatt lärande. Men samtidigt lite lek så de bara inte är tråk...    

  • ump

    Sätt på lite julmusik, ställ några julstjärnor, lite ljus, en skål med röda äpplen och appelsiner och kanske några tomtar ihop på ett strategiskt ställe. Har man tid och lust så stick gärna några nejlikor i apelsinerna också så luktar det jul också.Tricket är att göra ett par grupper med julpynt som blickfång istället för att sprida ut sakerna lite överall. Ta sen lite fika och sätt dig och njut med din underbara familj, det är det julen handlar om!

    Min sons bästa kompis fyller sex år på nyårsafton och hade blivit överlycklig att få en sån här dator. Han älskar spindelmannen!
     

  • Isabelle och Casper

    Värmer lite glögg för doftens skull ( dricker inte glögg ;) ) , ställer fram en burk pepparkakor, tar nån hyasint ( äääälskar doften) pyntar med lite mossa som jag tar från gräsmattan :P , sätter på en barnjulkskiva då dottern på snart 3 gillar att sjunga och dansa i sin tomteklänning, sen kan jag sätta mig ner och bara njuta av alla dofter och se på när min älskade dotter gör det hon tycker allra mest om :) .

    Då dottern gärna vill sitta vid våran dator och greja så vore det ju toppen om hon hade en egen hon kunde sitta och pilla med och samtidigt lära sig bra saker :) 

  • MartinaE

    Mitt tips är att sätta upp julgranen tidigt. Vi sätter alltid upp den till Lucia. Som barn var det julgranen som var mitt favoritpynt. Det var när julgranen kom fram som man verkligen kände att julen var här. Jag lovade mig själv redan då, att när jag blir vuxen och får bestämma, då ska julgranen fram tidigt! Så kasta bort den gamla traditionen om att granen ska in kvällen före jul, njut av den så länge det går och självklart ska det vara en riktig gran (om ni inte är allergiska), bara doften får mig att bli helt fylld av julstämning.

    Motivering: Min son som 3 år älskar spindelmannen och färgen rosa. Så inget skulle göra honom gladare än en rosa spindelmannendator. I egosyfte skulle det vara skönt att han får sin egen dator så att jag kan få ha min ifred :)

  • MartinaE

    Tittade på i en annan dator här hemma och såg då att den var röd, men det spelar ingen roll =) Han gillar "jöd" också =)

Svar på tråden Familjelivs julkalender 18/12: Berättar hur man snabbt skapar julstämning hemma och vinn barndator