Forum Familjehem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

  Fre 21 dec 2012 21:38 Läst 59746 gånger Totalt 235 svar
  Visar endast inlägg av Queenie70 - Visa alla inlägg
 • Queeni­e70
  Återställ
  Fre 21 dec 2012 21:38 #1

  Hur ofta har ni träffas under den här tiden?

 • Queeni­e70
  Återställ
  Tis 25 dec 2012 19:42 #10
  kalie67 skrev 2012-12-25 19:19:35 följande:
  Tack...ja vi älskar vårt barn över allt annat! Vi vill själva vara hans föräldrar och vi är sunda, goda, ärliga och bra människor med bra ekonomi m m Han får under inga omständigheter byta familjehem.!!!......det skulle vara fruktansvärt. Vi har en bra men dyr advokat som är expert på LVU-frågor och vi får hoppas han hjälper oss och vi ska upp i Förvaltningsrätten snart så vi hoppas!

     Låt dig inte skrämmas av anonym här ovan. Personen är snarare en rättshaverist snarare än " kunnig".
 • Queeni­e70
  Återställ
  Tis 25 dec 2012 19:48 #11
  Dina08 skrev 2012-12-25 19:25:49 följande:
  En bra läkarkontakt som kan gå i god för att du är återställd, så borde det gå vägen. Lycka till!  Fast det handlar egentligen inte längre om ifall ts är olämplig. Hon skulle kunna vara jordens bästa och mest välbeställda förälder idag. Men barnet har idag andra föräldrar som barnet känslomässigt och på alla sätt betraktar som sina på alla plan. Det vore traumatiskt och skadligt för barnet att förlora det som barnet idag vid 4 års ålder betraktar som sin känslomässiga familj hur frisk och bra än ts idag är. Om man verkligen har en genuin föräldrarkärlek för sitt barn så skulle man aldrig vilja orsaka barnet ett så stort trauma som det skulle bli för barnet att " ta hem" det. Då skulle man hellre ta smärtan av förlusten på sina egna axlar.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Tis 25 dec 2012 21:48 #14
  Anonym (Kunnig) skrev 2012-12-25 21:11:09 följande:
  Sorry Queenie70, jag är mycket insatt i det jag talar om. Det började med egna långa tvister mot exet som var olämplig förälder, många långa tvister soc med mera. Jag vann. För jag är just, kunnig.

  Jag är dock långt mer kunnig idag. Efter mina egna erfarenheter ar jag i flera år gått igenom andra familjers strider för sina barn, läst åtskilliga utredningar, dombeslut med mera, skrivet överklaganden där jag lyft fram felaktigheter (läs lögner) i socutredningarna, mm. Ibland arbetar jag professionellt med just detta.

  Jag tillhör nämligen inte längre den naiva skaran av svenska folket som tror att soc följer lagen eller har barnets bästa för ögonen.  Ungefär som att jobba med flygplanshaveriet och därmed dra slutsatsen att de flesta flighter störtar med andra ord.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Ons 26 dec 2012 11:27 #17
  Anonym (Kunnig) skrev 2012-12-26 00:36:48 följande:
  Där saker går rätt till behövs jag ju inte - enkelt va?

  Exakt, och således så har du ju inte nån aning om hur många tusentals nöjda kunder som soc har, hur många placeringar som funkar utmärkt, med samarbete mellan vuxna, tjänstemän, föräldrar familjehem med barn som mår bra pga detta. Då blir det lite missvisande att inför TS påstå att det i stort sett alltid går åt helvete, att de flesta barn omplaceras hej vilt och betraktas som guldkalvar av familjehemmen, när dessa fall de facto är undantagen, även om det sorgligt nog förekommer. De allra allra flesta familjehem är varma kloka kärleksfulla personer som har en önskan om att göra gott.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Ons 2 jan 2013 20:02 #34
  kalie67 skrev 2013-01-02 17:06:31 följande:
  Tack för synpunkter och tips av varierande slag...Soc skyller också på att vår son nu har anpassat sig och knytit an den nya familjen (han har varit placerad i 3,5 år) och att det kan bli traumatiskt för honom att bryta upp eftersom han redan hade en jobbig start i livet för att jag blev sjuk (kunde inte amma honom heller pga medicineringen som jag var tvungen att ta). Han gillar oss och vi har roligt på umgängena men han ser familjehemsmamman som sin mamma trots att han vet att jag är hans "riktiga" mamma. Ja vi kommer fortsätta kämpa...  Fast vad menar du " skyller på" ? Du förstår väl att det faktiskt ligger till på exakt det sättet för ett litet barn som varit placerat så länge. Att han gillar er är ju jättebra och en bra grund för framtida relation, men i hans hjärta och sinne har han de facto en annan mamma idag hur smärtsamt det än är att ta till sig. Hans känslomässiga mamma är den mamma som största delen av hans liv funnits där dagligen, tröstat, kramat, uppfostrat, skällt, torkat rumpa, snytit snoriga näsor, satt på plåster, blivit arg, lekt, lämnat på dagis etc etc. Det är inte den snälla tanten som han träffat var 14:e dag tyvärr. Även om han vet att du är hans biologiska mamma. Jag skulle aldrig ha hjärta att ta ifrån honom hans känslomässiga mamma med all den sorg och trauma som det skulle innebära, som mor skulle jag hellre ta smärtan av förlusten av mitt barn själv.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Ons 2 jan 2013 20:38 #37
  Anonym skrev 2013-01-02 20:30:08 följande:
  Det finns faktiskt en dom som säger att ett LVU absolut inte får kvarstå pga att det skulle finnas ett fint band mellan barnet och fosterhemmet!

  Det du inte skriver med i dina "hjärtskärande" texter är den fruktansvärda känslan barnet kommer ha i sin uppväxt av att "mina föräldrar ville inte ha mig" "undrar vad det är för fel på mig" osv osv. Det sorgen kommer sitta kvar hela livet medans man faktiskt kan skola ut och in barn mellan familjehemmet och det riktiga hemmet.

  Kommer familjerna överens kan barnet tillochmed ha 2 familjer!  Fast det ÄR hjärtskärande att flytta tillbaks barnet i detta läge alldeles oavsett domar. Ultimat är som du skriver att barnet får två familjer i förlägningen, men inte genom att det lilla barnet flyttas tillbaks till bioföräldern efter att ha varit placerad så länge utan genom att kontakten med biofamiljwn utökas kraftigt samtidigt som barnet får behålla tryggheten av att garanterat få bo kvar hos den familj han betraktar som sin så länge han vill. Jag har sett exempel på där barnet aktivt tagit avstånd från bioföräldrar och inte medverkat till att bygga en relation med bioföräldern då barnet inte vågat knuta dessa band av rädsla för att då flyttas från sin familj.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Ons 2 jan 2013 22:04 #40
  Anonym skrev 2013-01-02 20:44:39 följande:
  Och jag har sett situationer som är precis tvärt om.. Men det är såklart olika från fall till fall.

  Hur länge anser du är möjligt att ta hem sitt barn då? Och gäller det om de bott på flera ställen eller bara ett? Beror det på ålder?   Jag tror att det kan vara möjligt att ta hem barnet efter ganska länge om det till bioföräldrna finns en grundanknytning och att barnet under hela placeringsstiden haft mycket tät kontakt med dem, och då menar jag flera långa besök varje vecka där barnet på ett åldersadekvat sätt får infotmation vad namma jobbar på med sig själv under placeringen. Att upprätthålla den värdefulla kontakten är socialtjänsten ofta dålig på. Man glesar idra ut kontakten med hänvisning till att barnet behöver " landa" eller att barnet i samband med besök blir oroligt. Det skulle inte behöva bli oroligt för barnet om både bio och fosterfamilj fick mer utbildning och handledning omkring situationen och hur man hanterar dessa

  Möten. Barnet plockar nämligen upp oron som de vuxna känner. Om barnet dessutom visste att han får träffa biosarna igen om två dagar istället för om två veckor så kommer det inte heller efter att så skett några

  Gånger att böi så traumatskt för barnet när han träffar mamma och pappa. Socialtjänsten brister enligt

  Mig ofta vad det gäller

  Umgänge, istället för att sätta in extra resurser när. Umgänget blir svårt för barnet,väljer man allt för

  Ofts att istället ta time out, och det anser jag vara ett feltänk.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Ons 9 jan 2013 20:24 #60
  Anonym skrev 2013-01-09 19:31:07 följande:
  Maktmissbruk: - Då säger vi såhär, vi kidnappar barnen från dagis för de är så energiska och behåller dem medan vi skriver till rätten att vi vill omhänderta dem och ljuger ihop en story om föräldrarna. Den som går emot mig behandlar jag som min fiende så det är bäst ni lyder. Ljug bra i rätten flickor. Rätten tror på er då. Vid rättegången som sker ett år efter de fått domen (alltså att de tror på vårt hopkok) kan de förstås överklaga. Väntetiden kan vara över ett år och de tror säkert automatiskt på oss. Då har det gått två år minst och vi kan skylla på dålig anknytning. De överklagar till högre domstol tvingas vänta några år. Då har det redan gått tre år och barnen är borta ur deras liv för evigt hahaha jag får min maktlystnad mättad på dessa svaga utarbetade föräldrar....Jag älskar att se dem lida under mitt förtryck, det ger mig en berusande makt. Jag har inga barn eller man och då ska ingen annan som hamnar i mina klor få ha det heller - annars är det ingen rättvisa.  Foliehatt kanske hjälper?
 • Queeni­e70
  Återställ
  Tor 10 jan 2013 18:44 #62
  kalie67 skrev 2013-01-10 18:37:30 följande:
  Ja, mycket stämmer med våra erfarenheter.....tack för informationen "anonym"! Vi märker att vår son i bland inte vill krama om mig när vi skiljs åt och han kramar alla andra vilket är ett tecken på att jag blir förtalad, troligen av familjehemsmamman..

  Jag gör ju inte honom något så det finns inget skäl till varför han inte skulle vilja krama mig mer än i så fall rent förtal..

  Vad gör man??? Ska upp i förvaltningsrätten nu i slutet av januari och får hoppas på det!!      Men snälla du? Kan du verkligen inte komma på några andra anledningar än att du blir förtalad? Seriöst?
 • Queeni­e70
  Återställ
  Tor 10 jan 2013 22:28 #64
  Anonym skrev 2013-01-10 22:21:23 följande:
  Det kan vara att det gör ondast också...  Kan vara massor, att det är för smärtsamt, att han känner av dina starka reaktioner, att han tycker det blir för nära, att han kanske inte vågar krama och visa att han gillar dig då någon vuxen som har makt över hans liv ska tycka att han då ska flytta hem till dig och bort från sin familj.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Lör 29 jun 2013 00:24 #131

  Stackars stackars barn. När jag tänker på hur in i märgen skadligt och smärtsamt det skulle vara för min son i samma ålder om han plötsligt skulle få flytta ifrån mig till exempelvis en av mina kompisar som han träffat med yngefär samma intervall som ert barn träffar er så vill jag bara gråta. Det skulle vara ett oerhört trauma och en svår känslomässig smärta som skulle prägla honom för resten av livet. Kan inte begripa hur man som förälder som påstår sig älska sitt barn kan utsätta sitt barn för nåt liknande. Visar bara att ni ej har den livsviktiga föräldrarförmpgan att sätta ert barns bästa före era egna egoistiska behov. Fullständigt vidrigt att ni anser det ok att ta ett barn ifrån sina känslomässiga föräldrar.

 • Queeni­e70
  Återställ
  Lör 29 jun 2013 18:04 #144
  Emelie 491 skrev 2013-06-29 17:47:43 följande:
  Om du anstränger dig att kika utanför din egen världsbild kanske du förstår att alla inte har dina förutsättningar. Jag vet inte varför pappan inte kunde ta hand om babyn, fråga hellre honom. Vilda gissningar är att han blev påverkad av ts sjukdom, var tvungen att jobba för att försörja familjen, veckopendlade, inte visste om ts sjukdom osv osv osv. Man är inte förståndshandikappad bara för att man inte tycker som du. Har du någonsin träffat en förståndshandikappad människa?  Klart man har nån allvarlig störning om man låter barnet bli lvuat istället för att sluts jobba. Man svälter inte ihjäl i sverige utan jobb. Om du anser att det är ett ok val så kan inte heller du ha alla hästar hemma.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Lör 12 apr 2014 23:36 #212
  mastress skrev 2014-04-12 23:31:50 följande:
  Socialen i Umeå på står att det inte finns några familjer med droger och spritproblem. Så dom ger sej på familjer som är skötsamma i ställe och försöker få dom bli problemfamiljer. Genom att pedagogerna säger åt föräldrarna att dom ska slå sina barn för att få dom lyda. Skolan får inte kontakta socialen,när blir det problem med ett barn i skolan, utan ska skolan kontakta föräldrarna. Socialen i Umeå ifråga sätter religon hos familjer och anser att det är fel att uppfostra barn till att bli troende. LVU lagen är totalt snurrig den går inte längre att förstå. Alla lagar som har med vård att göra går under LVU lagen nu, det har gjort den helt obegriplig, så fort socialen tar till LVU lagen blir föräldrar omyndigförklarad tills utredningen är klar om barnen, fast lagen om omyndighets förklaring inte finns mera. vad ger socialen rätt att bryta mot lagar och agera domstol?

  Socialen håller på att ställa till att ingen vågar skaffa barn längre utan att vara rädd att dom ska få barn placerade i familjehem.   Www.psykakuten.se
 • Queeni­e70
  Återställ
  Mån 14 apr 2014 08:57 #230
  mastress skrev 2014-04-14 08:51:39 följande:
  Ok jag förstår socialen är en domstol har större makt än regeringen och även dom som sitter i komunalfullmäktige. Då kan vi lagga ner alla domstolar och låta socialen döma all som begår brott och även låta socialen vara läkare. Läs svensk lag innan du yttrar dej, där står det vad socialen får göra och inte göra, ingen myndighet får använda sej av tvångsmetoder. Står klart och tydligt att socialen måste gå via nämndedomstol för att få tillstånd att ta barn från en familj. LVU lagen ger inte socialen tillstånd att ta till tvång för att ta hand om barn och dom får inte använda sej av EU:s lagar om dom inte är godkänd av regeringen att lägga till i svensk lag. Men du tror nog att socialen står över svensk lag och regering och dom som styr i en kommun.  Nu var det ju DU som påstod att socialen fattade massa olagliga beslut och vederbörande rättade dig.
 • Queeni­e70
  Återställ
  Mån 14 apr 2014 11:13 #233 -1
  mastress skrev 2014-04-14 09:43:51 följande:
  Hon jag hjälper har inte sett något domslut på att hon är tvungen bo i en lägenhet som socialen har för att utreda familjer med barn. Om du har barn och socialen kommer och ska ta dina barn har du rätt att kräva se papper från en förvaltingsdomstol eller nämndedomstol. För att du ska lämna ifrån dej barnen, har dom inte det får dom inte ta dina barn, och dom måste även visa dom papperna för polisen när dom tar dom till hjälp. Aftonbladets uppdrag granskning har skrivit om flera fall där socialen har brutit mot lagar när det gäller om hände tagande av barn. Flera fall har även gått till JO, och även till socialnämnder som finns i alla kommuner. Socialnämnden i en kommun, ska granska socialen varje år om dom följer lagar även JO ska göra det. Finns brister i LVU lagen som
  är svåra att rätta till för att en del av LVU lagen är  inbakad i grundlagen, för att ändra nått som är inbakad i grundlagen måste det vara ett val innan det går göra en grundlagsändring. Omyndighetsförklaring avskaffades 1 januari 1989 och ersattes av förvaltarskap. Om du vill kolla upp fall där socialen brutit mot lagar sök då på internet och skriv socialen bryter mot lagen, så kommer det upp en hel del sker om att socialen bryter mot lagen.
  Jag förstår överhuvudtaget inte vad omyndigförklaring och förvaltarskap har med en barn utredning att göra. Du blandar ihop koncepten här. Det behövs inte nåt domstolsbeslut för att göra en utredning.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll