Inlägg från: Emelie 491 |Visa alla inlägg
  • Emelie 491

    Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

    Jag förstår inte alla här son säger att det skulle bli ett för stort trauma att flytta från sina 'emotionella' föräldrar. Killen har ju redan upplevt det största möjliga traumat, att slitas från sina biologiska föräldrar och börja om i en ny familj utan anknytning till någon! Om nu samhället kan kompensera honom lite och låta honom flytta tillbaka till sina FÖRÄLDRAR när det är fastställt att mamman är frisk, är det då inte underbart?? Eller hur föreställer ni er att han kommer reagera som tonåring när han förstår att 'mamma och pappa är friska, men jag bor inte med dem'? Min gissning är att en liten ung kille drar slutsatsen att han inte är tillräckligt älskad av sina föräldrar i det scenario

  • Emelie 491
    EllisBell skrev 2013-06-29 16:04:17 följande:
    Emelie 491: Du kan inte så mycket om barn, anknytning och utveckling. Det förstår jag.

    Jag vet tillräckligt. Dessutom inser jag, till skillnad från många andra att livet inte bara är svart och vitt. Och jag kan försäkra att om det skulle handla om att få hem 'era' (om du är en av de som skriker trauma) barn skulle läget vara annorlunda. Och som sagt; hur tror du killen reagerar som 14-17 åring när han förstår att han inte bor hos sina föräldrar, trots att de älskar honom och är fullt friska?
    Byt ut DE mot vi, DEM mot oss och sluta särskriv!
  • Emelie 491
    EllisBell skrev 2013-06-27 05:32:13 följande:
    Kan det ligga begåvningshandikapp eller liknande i botten?

    Där tog min argumentationslust slut. Fördomsfullt, dömmande, nedlåtande och rent elakt. Uttala dig inte om svåra livssituationer när du uppenbarligen inte vet något om det.
    Byt ut DE mot vi, DEM mot oss och sluta särskriv!
  • Emelie 491
    EllisBell skrev 2013-06-29 17:09:43 följande:
    Emelie 491: Vad i hela världen är det annars som gör att en frisk pappa inte kan ta hand om en 1-åring? För såvitt jag förstått det var bara TS sjuk. Inte hennes man.

    Om du anstränger dig att kika utanför din egen världsbild kanske du förstår att alla inte har dina förutsättningar. Jag vet inte varför pappan inte kunde ta hand om babyn, fråga hellre honom. Vilda gissningar är att han blev påverkad av ts sjukdom, var tvungen att jobba för att försörja familjen, veckopendlade, inte visste om ts sjukdom osv osv osv. Man är inte förståndshandikappad bara för att man inte tycker som du. Har du någonsin träffat en förståndshandikappad människa?
    Byt ut DE mot vi, DEM mot oss och sluta särskriv!
Svar på tråden Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?