Forum Familjehem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

  Lör 29 jun 2013 17:57 Läst 59746 gånger Totalt 235 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (dx) - Visa alla inlägg
 • Anonym (dx)
  Återställ
  Lör 29 jun 2013 17:57 #143
  Emelie 491 skrev 2013-06-29 17:47:43 följande:

  Om du anstränger dig att kika utanför din egen världsbild kanske du förstår att alla inte har dina förutsättningar. Jag vet inte varför pappan inte kunde ta hand om babyn, fråga hellre honom. Vilda gissningar är att han blev påverkad av ts sjukdom, var tvungen att jobba för att försörja familjen, veckopendlade, inte visste om ts sjukdom osv osv osv. Man är inte förståndshandikappad bara för att man inte tycker som du. Har du någonsin träffat en förståndshandikappad människa?
  När en förälder är deprimerad är det så klart så att barnet får förtur till förskola när den förälder som tagit hand om barnet börjar arbeta igen, det är faktiskt tänk att barn ska börja förskola när föräldrapenningen är slut.
  Bara tramsigt att påskina att barn placeras under en massa år för att en fullgod förälder måste jobba.

   
 • Anonym (dx)
  Återställ
  Sön 30 jun 2013 16:19 #152

  Finns massor av andra vuxna i världen som bättre än de biologiska föräldrarna i många många fall.
  De biologiska banden är inte de starkaste banden som det är i djurvärlden.
  De viktigaste banden är de band som bildas mellan de personer som barnet knyter an med under de första levnadsåren, de som ger dem trygghet.

  Det är bara att titta på hurdan barndom de som sitter i fängelse har haft antingen har de vuxit upp hos dysfunktionella föräldrar,hamnat i familjehem efter alldeles för lång tid hos icke fungerande föräldrar eller skyfflats mellan biologhem och familjehem gång efter gång. 

 • Anonym (dx)
  Återställ
  Tor 10 apr 2014 16:18 #210
  mastress skrev 2014-04-05 11:54:25 följande:
  Gäller att man är kunnig och vet hur man hanterar och har kontakter som gör att man kan få fram information, som inte läggs ut. Socialen har egna regler som dom följer, som gör att dom kan undvika lagar. Har man rätta kontakterna kan man få fram dom. Socialen här i Umeå är väldigt duktiga tror dom när dom placerar barn i familjehem, ovasett om det är en familj som håller på med droger eller inte. En som är ensam och har barn och har barn ser socialen här i Umeå lika alvarligt som en familj som dom som har drogproblem och allt som stämplas som kriminelt ovasett vad polisens utredning säger. domstolbeslut för hämting av barn existrerar inte.
  När det väl kommer till domstol, finns ingen utredning, papperna på utredningen är försvunna och det blir ord mot ord som leder till att socialen vinner och advokaterna enas och står båda på socialens sida.. Socialen här i Umeå ser sej själva som domare och att det är deras advokater som är bäst och att dom ska respenterar båda sidor. Bästa sättet är att familjer som varit utsatt för socialens maktmissbruk och varit placerade på socialnes utredningslägenheter träder fram och säger vad dom upplevt, i en utrednigslägenhet med militärisk dicplin som dom anser ska ingå i barns uppfostran.
  Hur hittar socialen de ensamstående föräldrarna att de hittar de som håller på med droger är inte så konstigt om föräldrar anmäls av skola,, barnomsorg eller andra när de påträffas påverkade med sina barn eller om polis kallas till plats för fyllebråk och det anträffas barn på platsen?
  Har socialen i Umeå register på alla ensamstående föräldrar?
 • Anonym (dx)
  Återställ
  Lör 12 apr 2014 23:47 #213
  mastress skrev 2014-04-12 23:31:50 följande:
  Socialen i Umeå på står att det inte finns några familjer med droger och spritproblem. Så dom ger sej på familjer som är skötsamma i ställe och försöker få dom bli problemfamiljer. Genom att pedagogerna säger åt föräldrarna att dom ska slå sina barn för att få dom lyda. Skolan får inte kontakta socialen,när blir det problem med ett barn i skolan, utan ska skolan kontakta föräldrarna. Socialen i Umeå ifråga sätter religon hos familjer och anser att det är fel att uppfostra barn till att bli troende. LVU lagen är totalt snurrig den går inte längre att förstå. Alla lagar som har med vård att göra går under LVU lagen nu, det har gjort den helt obegriplig, så fort socialen tar till LVU lagen blir föräldrar omyndigförklarad tills utredningen är klar om barnen, fast lagen om omyndighets förklaring inte finns mera. vad ger socialen rätt att bryta mot lagar och agera domstol?
  Socialen håller på att ställa till att ingen vågar skaffa barn längre utan att vara rädd att dom ska få barn placerade i familjehem. 
  Det är väl klart att skolan inte ska kontakta socialen om barn får problem i skolan, föräldrarna är de som är ansvariga för hur barn uppför sig i skolan och på andra platser. Socialen kopplas in om kontakten med föräldrarna inte får ordning på barnen eftersom det då kan bero på dåligt föräldraskap.
  Barn får visst uppfostras troende om det inte strider mot lagen med exempelvis aga, inte fullfölja skolplikt.
 • Anonym (dx)
  Återställ
  Sön 13 apr 2014 09:49 #219
  mastress skrev 2014-04-13 09:37:16 följande:
  Jag jobbar inte som socialsekreterare, har aldrig gjort, kommer aldrig göra.
  Jag avskyr socialen, dom gjorde så jag hamnade i familjehem när jag var 16 år med sitt maktmissbruk, LVU existerar inte i socialens arbete, dom skapa egna lagar som dom följer, för att hitta fel hos familjer med barn, dom låter inte en läkares diagnos om man är sjuk eller inte bedöma det, utan socialen själva ska efter diagnos från läkare bedöma om man är sjuk, enligt socialen är alla sjukdomar farliga även dolda sjukdomar och handikapp, en förälder får inte ha nån typ sjukdom, handikapp, dolda sjukdomar eller dolda handikapp. Socialen sätter sej över läkare, domstolar, polis och advokater med mera som har med rättsliga rättigheter att göra. Verkar som socialen inte var med när Genev avtalet skrevs under, missade det när vårt land skrev under det.  Socialen drar alla religoner under samma streck och anser att alla religoner är olämpliga för barn att växa upp i. Dom anser också att tv, lek, datorer, spel och andra akviteter är skadliga för barn. Ett barn enligt social ska inte göra nånting mer än att lyda och sitta still. När dom börjar skolan ska dom lära sej allt i skolan hur samhället fungerar, och sen gå hem och äta och lägga sej. Socialen tror att den utbildning dom får om familjer och barn är en utbildning hur barn ska uppfostras. Sen sitter det höga socialchefer och tar fosterbarn också om det inte finns något familjehem vilket enligt lag kallas för jäv, när en socialchef gör saker som dom inte får göra. Ända sättet är att låta staten ta över socialen så att en statlig myndighet kan granska socialens arbete varje år, och kolla om  dom följer lagarna som dom ska följa när dom ska placera barn i familjehem. Som det är nu placeras barn i familjehem för vinstsyfte för socialen och då bryr dom sej om om det är en problemfamilj eller inte. Dom låter privata företag ta fram familjehem som inte är godkända som familjehem, där det förekommer droger  och brottslig verksamhet med mera.
  Föräldrar får visst ha dolda sjukdomar och handikapp så länge det inte utgör hinder för god föräldraförmåga, många som får sina barn omhändertagna har just brister i föräldraförmåga pga funktionshinder som exempelvis svårt att läsa av signaler, tolka saker på ett bokstavligt sätt som att tv och liknande skulle vara skadligt för barn.

  I vissa domar man läser har föräldrar i princip placerat sina barn framför TV hela deras vakna tid från mycket låg ålder, matats vid Tv och inte fått någon social kontakt med andra människor.
 • Anonym (dx)
  Återställ
  Sön 13 apr 2014 11:38 #221

  Någon som tror allt detta borde fått förklarat för sig på ett lättförståeligt sätt varför barn omhändertas. tror man att ensamstående föräldrar jagas av soc, att soc. i brist på barn som far illa hittar på saker så att de får lite barn att placera, att lagar som inte finns i Sverige används mot föräldrar för att ta deras barn så är det tveksamt om föräldraförmåga finns.

  "En som är ensam och har barn och har barn ser socialen här i Umeå lika alvarligt som en familj som dom som har drogproblem och allt som stämplas som kriminelt ovasett vad polisens utredning säger. domstolbeslut för hämting av barn existrerar inte.

  Det är så socialen jobbar idag dom jagar ensamstående med barn tills dom bryter ihop totalt och låter socialen ta barn och placera dom i familjehem, och sen inte får ha någon som helst kontakt med sitt barn nå mer.

   
  Socialen hittar på en massa ursäkter för att kunna placera så många barn som möjligt i familjehem. har en förälder en sjukdom som inte är alvarlig enligt en läkare, så ser socialen alla sjukdomar som alvarliga och anser att barn uppfostras i en olämplig miljö. 

  Det har också get att socialen med hjälp av en EU lag kan omyndigförklara en som lever ensam med barn, eftersom vi har en lag i vårt land som gör att man inte kan omyndigförklara nån. Men i EU finns det en lag som gör att man kan bli omyndigförklarad, ovasett om man, är skötsam eller inte. 

  Socialen i Umeå på står att det inte finns några familjer med droger och spritproblem. Så dom ger sej på familjer som är skötsamma i ställe och försöker få dom bli problemfamiljer.

 • Anonym (dx)
  Återställ
  Sön 13 apr 2014 17:43 #224
  mastress skrev 2014-04-13 17:11:38 följande:
  Den EU lag som finns om omyndighetsförklaring, får inte tas i bruk här i Sverige eftersom vi har en lag som förbjuder att omyndigförklara en person är myndig, använder socialen en lag som inte är godkänd av svensk lag, bryter socialen mot lagen. Lagen att omyndigförklara nån som finns i EU gäller inte eftersom svensk lag inte godkänt den. Skogsdungen där en vän till mej är som har två barn, blev lovad att hon skulle få komma hem till påsk, men hon får åka till Sorsele med sina barn och hälsa på sin mamma, men sen måste hon tillbaka till Skogsdungen där hon ska testas hur hon regerar mot sina barns känslor, det verkar som pedagogerna ska utsätta barnen  för något som gör att dom behöver se hur hon reagera när barnen kommer i en känslig sitaviation. Så hon är tvungen stå ut med att vara på Skogsdungen i 8 veckor innan hon får åka hem med barnen, och nu vill dom att det ska vara mer än en stödfamilj också till barnen, för att socialen ska få olika syn från olika stödfamiljer anser hur hon tar hand om barnen. Socialen bryter mot lagen och verkar inte sluta med det. Slutar inte socialen bryta mot svensk lag och använder sej av en lag som inte är godkänd enligt svensk lagstiftning, så finns det bara en väg att gå att komunerna  inte får besluta i familjefrågor längre utan att det blir en lag som gör att staten fattar beslut om barn ska placeras i familjehem eller inte, genom domstol som är godkänd av staten, det innebär att nämndedomstolen kan upphöra, att alla beslut som socialen vill ha igenom ska gå via kammarrätten, tingsrätten eller högsta domstolen. När det gäller min vän så får inte socialen gå via nämndedomstolen för att hennes advokat har gjort så att hon tillsammans med barnen måste gå via tingsrätten, där hela socialens utredning ska gås igenom, vilket innehåller en massa lögner om henne som socialen har hittat på och gjort en psykisk sjukdom som inte bedöms som farlig av en läkare, men som socialen anser vara livsfarlig för hennes sätt att ta hand om barn. Ashberger är ingen alvarlig sjukdom, det är en dold sjukdom som alla har, den finns till och med hos barn. Så att säga att den är farlig som socialen säger att den är kommer aldrig hålla i en domstol. Min vän är utbildad undersköterska också och är själv väldigt kunning när det gäller sjukdomar och psykiska sjukdomar så hon kan ställa socialen mot väggen om dom försöker ställa felaktiga diagnoser på henne och hennes sätt att ta hand om barn.
  Du har missat totalt vad som menas med "reagerar mot sina barns känslor" det innebär inte att barnen ska utsättas för något utan det innebär att samspelet mellan barn och föräldrar skall bedömas, funktionshinder inom autismspektrat kan göra att förälder faktiskt inte klarar av att var förälder.
 • Anonym (dx)
  Återställ
  Sön 13 apr 2014 23:24 #226
  mastress skrev 2014-04-13 23:03:49 följande:
  Gör socialen något mot hennes barn  som får dom att bli sårade, för att efter det bedöma att min vän inte klarar av att ta hand om barnen. så begår socialen ett lagbrott. Man får inte utsätta barn för någonting för att framkalla känslor mellan föräldrar och barn. För att se hur föräldrar klarar känsliga sitaviationer, det är ett lagbrott som socialen gör. Man får inte med tvång framkalla känslor hos ett barn för att se hur en förälder reagerar, om socialen har det som anledning att föra bort barnen, för att framkalla känslor hos en förälder och säga att barnen blivit om hände tagna med föräldern har varit borta utan orsak, bryter socialen mot lagen. Min väns barn är en äggs tvillingar, kommer det en känslig sitaviation så skyddar en äggs tvillingar varandra och sin mamma. En äggs tvillingar har en telepatisk länk mellan sej som gör att dom kan känna av om det händer den ena nånting, det gör att dom söker upp varandra och tröstar varandra, dom kan även känna av om deras mamma mår dåligt och tröstar henne.  Telepatisk förmåga vet man väldigt lite om och varför den är som starkast mellan en äggs tvillingar och deras mamma. Socialen kommer inte lyckas med att framkalla en känslig sitaviation som gör att deras mamma måste ingripa, eftersom en äggs tvillingar tröstar varandra om någon av dom blir lessen.
  Du tror på fullt allvar att enäggstvillingar har telepatisk förmåga och att utredare på utredningshemmet utsätter barn för saker för att se om mamman kan trösta dem?
  Är det din vän som inbillar sig dessa saker så förstår jag att samspelet mellan förälder och barn behöver undersökas.
 • Anonym (dx)
  Återställ
  Mån 14 apr 2014 09:49 #232
  mastress skrev 2014-04-14 09:43:51 följande:
  Hon jag hjälper har inte sett något domslut på att hon är tvungen bo i en lägenhet som socialen har för att utreda familjer med barn. Om du har barn och socialen kommer och ska ta dina barn har du rätt att kräva se papper från en förvaltingsdomstol eller nämndedomstol. För att du ska lämna ifrån dej barnen, har dom inte det får dom inte ta dina barn, och dom måste även visa dom papperna för polisen när dom tar dom till hjälp. Aftonbladets uppdrag granskning har skrivit om flera fall där socialen har brutit mot lagar när det gäller om hände tagande av barn. Flera fall har även gått till JO, och även till socialnämnder som finns i alla kommuner. Socialnämnden i en kommun, ska granska socialen varje år om dom följer lagar även JO ska göra det. Finns brister i LVU lagen som
  är svåra att rätta till för att en del av LVU lagen är  inbakad i grundlagen, för att ändra nått som är inbakad i grundlagen måste det vara ett val innan det går göra en grundlagsändring. Omyndighetsförklaring avskaffades 1 januari 1989 och ersattes av förvaltarskap. Om du vill kolla upp fall där socialen brutit mot lagar sök då på internet och skriv socialen bryter mot lagen, så kommer det upp en hel del sker om att socialen bryter mot lagen.
  Behövs inga domstolsbeslut för att utredas, utredningen ska ju visa om det behövs några insatser.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll