• EllisB­ell
    Äldre 26 Jun 01:25
    69225 visningar
    235 svar
    235
    69225

    Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

    Stackars stackars den lilla pojke som nu kommer att slitas ifrån sina psykologiska föräldrar. Fy fan.

  • EllisB­ell
    Äldre 26 Jun 07:08
    #91

    Snöviolen: För barn har biologi ingen betydelse. Barnet har sin anknytning hos familjehemmet. En 5-årings anknytningsprocess går inte att göra om. Läs anknytningsteori så förstår du. Det här är ett beslut taget av vuxna för vuxna. Barnet kommer förmodligen att fara oändligt illa av det här. Det är jämförbart med barn som lyfts ur sina biofamiljer vid 5 år. Har du själv barn? Hur tror du att de skulle reagera på att förlora dig och flytta hem till en bekant vid 5 års ålder?

  • EllisB­ell
    Äldre 26 Jun 19:26
    #97

    Anonym (lisa): För barnet är familjehemmet de RIKTIGA föräldrarna.

  • EllisB­ell
    Äldre 27 Jun 05:32

    Det spelar ingen roll för barnet om soc gjort misstag eller ej. För honom kommer det vara en tragedi att tvingas ifrån sina psykologiska föräldrar. När den ena föräldern är sjukskriven kan den andra vara föräldraledig och från 1 år har barn rätt till förskola. Så att TS man/sambo inte kunde ansvara för barnet när hon var sjuk samt att hon själv lämnade bort barnet trots att det fanns ytterligare en förälder tycker jag är allvarligt. Kan det ligga begåvningshandikapp eller liknande i botten?

  • EllisB­ell
    Äldre 28 Jun 20:22

    Stackars barn. Finns som sagt inga skäl att lämna bort en 1-åring pga arbete. Helt absurt.

  • EllisB­ell
    Äldre 28 Jun 21:59

    Dr Mupp har rätt. Lagen är i dag för övrigt skriven med äldre barn i åtanke. Barn som bott sina första 5+ år i biofamiljen och har sin anknytning där. För dessa barn är det alltid bäst att sträva mot en återförening. För barn i TS sons läge är lagen förödande. Den sätter vuxnas rätt före barnens. Och som sagt juristerna är varken barnpsykologer eller anknytningsspecialister och måste följa vad som står. Det finns dock krav från olika håll på lagändring när det gäller lvu-ade yngre barn och jag hoppas att det kommer. För TS barn verkar det dock vara kört.

  • EllisB­ell
    Äldre 29 Jun 16:04

    Emelie 491: Du kan inte så mycket om barn, anknytning och utveckling. Det förstår jag.

  • EllisB­ell
    Äldre 29 Jun 17:09

    Emelie 491: Vad i hela världen är det annars som gör att en frisk pappa inte kan ta hand om en 1-åring? För såvitt jag förstått det var bara TS sjuk. Inte hennes man.

  • EllisB­ell
    Äldre 30 Jun 16:09

    Anonym (på nära håll): Vilket fyrkantigt vuxenperspektiv du argumenterar utifrån. Och varför skriker du?

  • EllisB­ell
    Äldre 1 Jul 06:42

    Anonym (på nära håll): Lilla? Så det skriks inte bara utan används härskarteknik också. Obalanserad much? Min poäng var att jag på fullt allvar tror/anser att det måste finnas någon mer anledning än "jobb" till varför en frisk pappa inte kan ta hand om en 1-åring. En av dessa anledningar kan troligtvis vara någon form av begåvningshandikapp.

  • EllisB­ell
    Äldre 1 Jul 06:45

    Anonym (På nära håll): Nu slog det mig....du förstår inte att det är att skrika att skriva hela meningar i versaler med en massa utropstecken? Är det så?

  • EllisB­ell
    Äldre 1 Jul 22:56

    Anonym (På nära håll): Jag har oändliga mängder empati för de stackars oskyldiga barn som faller offer för inkompetenta och egoistiska föräldrar. Föräldrar som utan att blinka är beredda att slita upp barn som redan fått lida för deras tillkortakommanden med rötterna ännu en gång. Däremot har jag inte särskilt mycket till övers för dåligt föräldraskap eller hårdnackat vixenperspektiv, det stämmer.

  • EllisB­ell
    Äldre 3 Jul 20:33

    Anonym (jaa): Jag tror att det är extremt ovanligt. Att det helt enkelt inte förekommer. Ja, soc kan göra fel. Men inte i flera år. Det är fö inte soc som fattar beslut om lvu.

  • EllisB­ell
    Äldre 3 Jul 20:51

    Anonym (jaa): Jag är varken okunnig eller naiv. Inte det minsta. Jag är väl insatt i hur soc arbetar

  • EllisB­ell
    Äldre 5 Jul 06:57

    Anonym (kunnig): Nej. Vem som helst kan INTE få sina barn omhändertagna. Soc sitter inte på Eniro och väljer ut familjer på måfå.

  • EllisB­ell
    Äldre 5 Jul 10:47

    Anonym (jaa): Jag gissar att du inte har en aaaaning om varför ditt barn omhändertogs? Och att alla från grannen till förskola mfl hittar på? Fick du ingen möjlighet att ge din version?

  • EllisB­ell
    Äldre 5 Jul 11:22

    Anonym (jaa): då är du ett exempel på att det INTE går till så. Finns det inga belägg för anmälan tas inte barnet. Ofta inte ens om det FINNS brister. Omhändertagande är sista utvägen och ingen socsekr har några personliga vinster av att ett barn blir Lvuat

  • EllisB­ell
    Äldre 5 Jan 07:23
    Anonym (soc.) skrev 2014-01-05 00:52:15 följande:

    Uppdrag granskning granskar visst statliga myndigheter. Socialtjänsten är dock ingen statlig myndighet.


    Nej Socialtjänsten är inte en statlig myndighet men ja UG har granskat soc i flera fall. Tex Markfallet och det då barn blev tagna för att de sagt nåt om snopp på dagis. I det första fallet står politiker och soctjänstemän åtalade idag. Det andra revs upp snabbt och barnen fick komma hem. Så soc kan göra fel. Men omhändertaganden som INTE görs är ett långt större problem än de som görs.
  • EllisB­ell
    Äldre 5 Jan 22:46

    mastress: inga barn tas på grund av någon religion endast. Men om föräldrarna tar stöd i tex Bibeln för att aga barnen eller på andra sätt kränker dem eller förvägrar dem deras rättigheter (tex att gå i skolan) kan det bli tal om omhändertagande. Men inte på grund av kristendom allena.

Svar på tråden Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?