• Anonym (Kunni­g)
    Äldre 24 Dec 23:54
    69230 visningar
    235 svar
    235
    69230

    Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

    Anonym skrev 2012-12-21 22:11:53 följande:
    Svårt för er med det mest kärleksfulla ni kan göra i det här läget när han träffat er så lite är att låta barnet vara hos de föräldrar han känner som sina. Har själv en 4 åring härhemma och när jag tänker på hur illa han skulle fara av att flyttas över till en annan familj som han inte har såna känslomässiga band till som han har härhemma så ryser jag. Det vore förödande för den lille. Om jag nånsin hamnade i er svåra situation så hoppas jag att jag skulle vara stark nog att åsidosätta mina egna önskningar, min egen längtan och min egen sorg för mitt barns bästa. Tycker ni ska ha rejält utökat umgänge så ni kan bygga en bättre relation, men tycker samtidigt att barnet ska bo kvar i sin känslomässiga familj.
    Du kan ha en poäng, å ena sidan. Men - så länge han är fosterhemsplacerad kommer han knappast bli älskad som av de riktiga föräldrarna. Han är fosterföräldrarnas guldgalv, de får en god slant för honom varje månad.
    Och oavsett hur mycket han trivs kan soc en dag få för sig att rycka upp honom och placera honom någon annanstans - flera gånger per år om de har lust med det.
    Tonåriga fosterbarn är ofta trasiga barn, de saknar sina rötter, saknar identitet, soc styr deras liv och man har varken tillhörighet eller trygghet. Trasiga tonåringar blir trasiga vuxna.

    Så gör ALLT ni kan för att få hem honom!
  • Anonym (Kunni­g)
    Äldre 25 Dec 21:11
    #12
    Queenie70 skrev 2012-12-25 19:42:50 följande:


    Låt dig inte skrämmas av anonym här ovan. Personen är snarare en rättshaverist snarare än " kunnig".
    Sorry Queenie70, jag är mycket insatt i det jag talar om. Det började med egna långa tvister mot exet som var olämplig förälder, många långa tvister soc med mera. Jag vann. För jag är just, kunnig.
    Jag är dock långt mer kunnig idag. Efter mina egna erfarenheter ar jag i flera år gått igenom andra familjers strider för sina barn, läst åtskilliga utredningar, dombeslut med mera, skrivet överklaganden där jag lyft fram felaktigheter (läs lögner) i socutredningarna, mm. Ibland arbetar jag professionellt med just detta.

    Jag tillhör nämligen inte längre den naiva skaran av svenska folket som tror att soc följer lagen eller har barnets bästa för ögonen.
  • Anonym (Kunni­g)
    Äldre 26 Dec 00:36
    #16
    Queenie70 skrev 2012-12-25 21:48:47 följande:


    Ungefär som att jobba med flygplanshaveriet och därmed dra slutsatsen att de flesta flighter störtar med andra ord.
    Där saker går rätt till behövs jag ju inte - enkelt va?
  • Anonym (Kunni­g)
    Äldre 5 Jul 00:02
    EllisBell skrev 2013-07-03 20:51:13 följande:
    Anonym (jaa): Jag är varken okunnig eller naiv. Inte det minsta. Jag är väl insatt i hur soc arbetar
    Med all respekt - vore du insatt i hur soc arbetar, så hade du INTE skrivit ovanstående inlägg.
    Jag gissar att du läst om hur soc SKA arbeta, men saknar erfarenhet av hur det går till i verkligheten. Beklagligt, eftersom den naiviteten gör att du dömer andra. Var och en av oss kan få våra barn omhändertagna, på vilka lögner som helst. År ut och år in kan barn hållas felaktigt i fosterhem. Det är verkligheten.
Svar på tråden Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?