Forum Familjehem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

  Tis 8 jan 2013 15:21 Läst 59746 gånger Totalt 235 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (soc.) - Visa alla inlägg
 • Anonym (soc.)
  Återställ
  Tis 8 jan 2013 15:21 #53
  Anonym skrev 2013-01-08 14:40:46 följande:
  Visst har du fått domen av mig som säger att det är fel?
  Som du förhoppningsvis vet så ska alla enskilda fall bedömas individuellt och efter barnets bästa. Visst finns det domar som betraktas som vägledande, men det går inte att säga att det som är fastslaget i ett individuellt fall, med automatik blir applicerbart för alla andra barn.
 • Anonym (soc.)
  Återställ
  Lör 4 jan 2014 23:09 #182
  mastress skrev 2014-01-04 00:01:26 följande:
  Socialen följer inte sina lagar när det gäller placera barn i familjehem, jag känner till fall där advokater till dom som blir av med sina barn, mutas av socialen för att kunna placera barn i familjehem, en del fall där hämtar dom barnen och placerar dom i familjehem utan att visa beslut på att dom får det. Många barn idag placeras i familjehem på grund av att anonyma har har kontaktat  socialen, eller skrivit till dom. Enligt lag får inte socialen ta anonyma anmälningar på allvar eller lära anonym brev. Känner till fall där socialen chefen tar barn som fosterbarn också, och det är jäv och ett brott mot lagen. Socialen bryr sej inte om dom lagar vi har när det gäller att placera barn i familjehem, dom låter till och med personer som inte är utbildade psykologer ställa diagnoser på föräldrar som dom tar barn ifrån till familjehem, skyller också på att barn inte bör uppfostras i en religös familj att det skadar barnen. tas det upp i en domstol att barn placeras i familjehem på grund av religon i hemmet, kommer det inte godkännas som själ, inte heller om personen som ställt diagnos inte är utbildade läkare eller psykolog.  Oj, vilken lag säger enligt dig att socialtjänsten inte får läsa el ta emot anonyma anmälningar? Lagrum?
 • Anonym (soc.)
  Återställ
  Sön 5 jan 2014 00:52 #184

  Uppdrag granskning granskar visst statliga myndigheter. Socialtjänsten är dock ingen statlig myndighet.

 • Anonym (soc.)
  Återställ
  Sön 5 jan 2014 09:29 #186
  EllisBell skrev 2014-01-05 07:23:17 följande:
  Nej Socialtjänsten är inte en statlig myndighet men ja UG har granskat soc i flera fall. Tex Markfallet och det då barn blev tagna för att de sagt nåt om snopp på dagis. I det första fallet står politiker och soctjänstemän åtalade idag. Det andra revs upp snabbt och barnen fick komma hem. Så soc kan göra fel. Men omhändertaganden som INTE görs är ett långt större problem än de som görs.  Håller jag fullständigt med om.
 • Anonym (soc.)
  Återställ
  Lör 5 apr 2014 10:44 #205
  mastress skrev 2014-04-05 10:33:49 följande:
  Har kollat upp socialens regler hur barn ska uppfostrar enligt socialens pedagogers regler, Barn får inte se på TV, barn får inte leka, barn får inte spela spel, barn får inte hålla på med dator. Dom ska gå i skolan och gå till dom fritidsakviteter dom har efter skolan.  Socialen menar att lek i hemmet, spela spel, titta på tv och hålla på med dator skadar ett barns utveckling. Att barn enligt socialen bara ska hålla på med det som lär dom hur man sej bli självständig den dagen dom blir vuxen. En familj som är under utredning, där är det pedagogerna som ser vilka fritidsakviteter som är lämpliga för barn. Dom menar att som förälder kan man inte se vilka fritidsakviteter som är lämpliga för barn. Sen menar dom också om en förälder har en sjukdom så kan det skada barnets uppväxt. Allt det låter som om att socialen tror dom är experter och tror dom är bäst på hur barn ska tas om hand. Idag placeras allt mer barn i familjehem, socialen ser det som vinstsyfte och att det är det bästa sättet att barn ska få växa upp i en trygg miljö. Socialen menar att att familjehem där det finns både en mamma och pappa är den bästa miljön för ett barn, och att en familj som det bara finns en mamma eller pappa är en dålig miljö för ett barn att växa upp i. Socialen hittar på en massa ursäkter för att kunna placera så många barn som möjligt i familjehem. har en förälder en sjukdom som inte är alvarlig enligt en läkare, så ser socialen alla sjukdomar som alvarliga och anser att barn uppfostras i en olämplig miljö. Socialen borde tänka om och följa lagen och inte bedriva hetsjakt, på dom som utredare tills dom bryter ihop och inte orkar mera och ger upp och lämnar ifrån sej sina barn. Det är så socialen jobbar idag dom jagar ensamstående med barn tills dom bryter ihop totalt och låter socialen ta barn och placera dom i familjehem, och sen inte får ha någon som helst kontakt med sitt barn nå mer. Socialen går inte bara efter svensk lagstiftning när det gäller LVU, utan också efter dom lagar som EU har när det gäller LVU. Det har också get att socialen med hjälp av en EU lag kan omyndigförklara en som lever ensam med barn, eftersom vi har en lag i vårt land som gör att man inte kan omyndigförklara nån. Men i EU finns det en lag som gör att man kan bli omyndigförklarad, ovasett om man, är skötsam eller inte.   Skulle kunna hugga av mig ena armen för att få tillgång till skrivelsen som sätter upp dessa riktlinjer. Snälla jag ber på mina bara knän om en länk där jag kan läsa detta med mina egna ögon..
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll