• kalie6­7
    Äldre 21 Dec 21:32
    69227 visningar
    235 svar
    235
    69227

    Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?

    Jag och min man fick en son år 2008 som bodde hos oss i 1 år. När han föddes fick jag en förlossningsdepression/psykos och soc tog vårt barn och placerade det i familjehem.
    Vi har gjort allt för att få hem honom men det har inte räckt. Nu vet vi inte vad vi ska ta oss till och hoppas någon vet vad man ska ta sig till. Har gjort 2 st hemtagningsutredningar, köpt hus, gått i terapi, jag har utbildat mig till barnskötare och arbetar deltid som det, kommit på alla umgängen och möten  m m 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-29 21:20
    Vi har vunnit i Kammarrätten och kommer att få hem vår son i höst 2013...

  • Svar på tråden Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?
  • Äldre 9 Jan 15:26

    Står fadern ska tukta, det innebär inta att man ska aga barn, utan man ska använda ord iställe för att aga, vår himmelske fader tuktar med ord. Gör barn fel är det bättre att prata med dom och förklara för dom att det dom gör är fel, barn lär sej förstå vad som är rätt och fel när man pratar med dom.

  • Äldre 10 Jan 16:35

    Jag skrev till uppdrag granskning om Socialen i Umeå och deras sätt att placera barn i familjehem, fick svar från dom och dom ska prata om det, med redaktionen om att ta upp det i ett program, gör dom det kan det bli aktuellt att dom kollar upp socialen i hela Sverige, för att kolla upp liknande fall som dom hittar här i Umeå.

  • Joce82
    Äldre 12 Jan 22:49

    Det är väldigt konstigt det du säger om att soc inte får placera barn i kristna familjer!!? Det stämmer inte, en nära bekant och hans fru är öppet pingstvänn och har, en nu tonårig placering. Bättre människor än de som familjehem får man leta efter.
    Och ja... Soc vet om deras kristna bakgrund. Mvh

  • Äldre 13 Jan 11:56

    Så du menar om socialen placera barn i kristna familjehem så är det bara pingstvänerna som är dom bästa att placera barn hos. Jag känner en som har en mamma som är med i pingstvänerna, hon får inte välja själv vilken kyrka hon vill tillhöra trots att hon är myndig, hon tvingas av sin mamma att vara med i pingstvänerna. 

  • Joce82
    Äldre 13 Jan 13:06

    Menar absolut inte på det viset. Jag menade att socialen placerar även i kristna familjer. Att min bekant är pingst var bara ett exempel. Och att de bekanta var bra människor. Det finns klart rötägg inom alla kyrkor/kulturer.
    Mvh

  • Joce82
    Äldre 13 Jan 13:28

    Det var tråkigt med din vän.. Hoppas hennes familj vaknar och kommer på vad som är viktigast i livet. (Relationerna med sina barn)
    Mvh

  • Äldre 14 Jan 00:26

    Hennes mamma vakna är nog bara en dröm, hon stödjer inte ens min vän så hon får hem för att få hem sitt barn.
    Jag har upptäckt flera saker angående socialen, dom kring går lagen när det gäller om hände tagande av barn, har bett en som jag känner inom miljöpartiet som sitter i riksdagen att kolla om det finns luckor som i lagen som socialen använder sej av för att slippa gå via domstol, gör det kommer miljöpartiet ta upp det i oppositionen och göra en motion som gör att alla luckor i sociallagen och LVU lagen täpps igen och socialen blir tvungna går via domstol för att kunna placera barn i familjehem' till med medlemmar som sitter i sitter i socialnämnden i Umeå kommun har upptäckt att socialen på något sätt kring går lagen, kan vara så i andra kommuner också. är det så i hela landet. Då ligger många ensamstående föräldrar  illa till som är skötsamma och kan ta hand om sina barn, för lagen säger att socialen måste ha ett domstolsbeslut för att hämta ett barn och placera det i familjehem, dom kan inte med sina pedagoger fatta ett sånt beslut inom socialen.

  • Joce82
    Äldre 14 Jan 06:44

    Ja det vore inte alls bra om det finns luckor i lagen som du säger! Rättssäkerheten skall det inte gå att krypa förbi från något håll.
    Mvh

  • Äldre 14 Jan 15:51

    Att använda sej av lagen som kom 2001, är ett lagbrott av socialen,, den har har inget med LVU att göra, i LVU lagen står det klart  och tydligt att socialen ska ha ett beslut från från författningsdomstolen innan dom får hämta barn och placera dom i familjehem, men på något sätt så har dom lyckas undgå författningsdomstolen för att kunna hämta barn och placera dom i familjehem.

  • Anonym (Vann i FR)
    Äldre 14 Jan 19:15
    Innuendo skrev 2014-01-08 20:09:18 följande:
    Jag är själv kristen, och vill absolut inte misskreditera Bibeln, men det står ju faktiskt att en man ska aga sina barn. Kommer inte ihåg ordagrant vad det står eller var det står, men det är ju något om att det är kärleksfullt att aga ett barn. Och självklart står där inget om huruvida barnen ska gå i skolan, det fanns väl inga skolor när Bibeln skrevs.

    Men jag tror att de allra flesta kristna inte slår sina barn. Om ett lands lagar förbjuder aga måste kristna lyda landets lagar. Det är nog snarare icke religiösa som misshandlar barnen, fysiskt och/eller psykiskt.
    Det står på flera olika ställen i Ordspråksboken, t.ex. "Den som spar på riset hatar sin son". Det är inte ett bud. Det står inte att man ska/måste aga barnen, utan att det är viktigt att man uppfostrar dem ordentligt (aga var ju den metoden som "alla" använde när texten skrevs).

    Som du säger så står det däremot att en kristen ska "lyda överheten", även Jesus sa till sina efterföljare att de skulle betala skatt till den romerske kejsaren (som ju var en ockupationsmakt). Om ett lands lagar därför förbjuder barnaga, ska även kristna föräldrar lyda detta och inte använda aga i sin uppfostran.

    Misshandlare finns det i varje samhällsklass, inom varje religion, yrke, utbildning och politisk tillhörighet.
Svar på tråden Vet någon vet hur man får hem sitt LVU placerade barn?