Inlägg från: Petite Chérie |Visa alla inlägg
  • Petite Chérie

    Blir "utkörda" av svärföräldrarna. På självaste julafton!

    Vilka as rent ut sagt.. Skit i dom nästa år och fira bara du, din man och dottern om ni inte har några andra att vara med så får ni ha en hel dag utan att typ bli utslängda.

  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 17:59:07 följande:
    Ni blev inte utkörda, du borde rikta din irretation mot din sambo som bestämt över ditt huvud istället. Hade det inte varit för honom så hade ni suttit hemma hos svärföräldrarna tillsammans med dottern och tittat på kalle.
    Men hon suckade ju när TS frågade om dom fick stanna och se på kalle. För den här gången då, men nästa år får ni komma vid halv 3 annars får det vara.

    Det tycker jag låter otrevligt och jag hade också känt mig ovälkommen.
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 18:02:38 följande:
    Förmodligen för att ts man redan ändrat på julfirandet genom att envisas med att de skulle komma tidigare.
    Varför inte bli glad istället över att det blir bestämt att dom ska stanna längre? Inget extrajobb direkt att sitta framför tvn ett par timmar och äta knäck medan barnet öppnar sina klappar.
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 18:05:14 följande:
    De hade kanske planer på en mysig julaftons kväll på tu man hand?
    Ja, och då blev dom ju faktiskt utkörda.
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 18:20:40 följande:
    Nej, men det kan vara orsaken att svärmor suckade. Beskriv gärna var ts skriver att svärmor körde ut ts och maken.
    Hon skriver ju att hon suckade när hon frågade om dom kunde stanna, hon ville att barnet skulle stanna, men inte ts och maken? Ja, ni får stanna. För den här gången! Låter som en utkörning.

    Förresten vet vi ju inte om maken sa att han ville hem till Kalle. Det enda vi vet är att han bestämt att dom skulle komma tidigare. Det betyder ju inte att han ville åka hem innan tre? Han kanske tänkte att det kunde vara kul att ha en hel dag tillsammans, som dom flesta gör. Vi var alltid hos mormor kl 12 för gröt, se nån julfilm innan kalle, efter kalle var det tid att förbereda maten och sedan äta. Efter maten satt man och kollade på tv och pratade tills man orkade med kaffe/glögg och godis. Och medan vi åt godis började klapputdelningen. Vi åkte aldrig hem tidigare än 21-22.
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 19:17:45 följande:
    Nej. Läs om och läs rätt: "Min man har inte sagt någonting om det till mig, att det är HAN som bestämt att ändra på tiderna under julfirandet i år. Jag och svärmor pratar om, om det är okej att vi stannar och ser klart Kalle Anka där hemma ändå och hon suckar djupt och säger: - Ja. För den här gången då! Men nästa år får ni komma klockan halv tre, annars så får det vara.

    Efter att vi ätit av den goda julmaten var det dags att öppna julklapparna. Vår dotter var så glad över alla presenter hon hade fått. Sen var det fikadags. Min dotter kliar sig i ögat och säger att hon vill åka hem.
    Då säger jag till svärmor: Jag tror *min dotters namn* börjar bli trött. Vi ska nog åka hem snart, så kan vi se Kalle Anka där hemma.
    Varpå svärmor svarar: - Men hon kan väl stanna här en stund och leka lite, så kan ni åka hem så kör vi hem henne ikväll. "
    Ja, ändra på tiderna. Komma kl 12 istället för halv 3. Det betyder inte att dom bestämt att dom ska åka hem tidigt.

    Ja, okej, TS tyckte det var bäst att åka hem då, men svärmor suckade och sade motvilligt ja när hon frågade om dom fick stanna längre, så TS kände sig inte längre välkommen. Och dessutom ville dottern stanna kvar och det hade ju knappast TS haft något emot att göra, men istället frågade svärmor om inte DOTTERN kunde stanna, inte om DOM ville stanna. TS sa aldrig vi vill åka hem, för vi är trötta. Hon sa att dottern ville hem, vilket hon ville.

    TS kände sig ovälkommen och åkte motvilligt hem, utan sitt barn.

    Men du ser inte det i texten, eller?
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 19:25:42 följande:
    Du blandar ihop det. När dottern gäspade sa ts att de skulle åka hem och se kalle. Då bad svärmor att dottern kunde få stanna i alla fall.

    Var körde svärmor ut ts?
    Nej, du blandar ihop det.

    Efter att vi ätit av den goda julmaten var det dags att öppna julklapparna. Vår dotter var så glad över alla presenter hon hade fått. Sen var det fikadags. Min dotter kliar sig i ögat och säger att hon vill åka hem.
    Då säger jag till svärmor: Jag tror *min dotters namn* börjar bli trött. Vi ska nog åka hem snart, så kan vi se Kalle Anka där hemma.
    Varpå svärmor svarar: - Men hon kan väl stanna här en stund och leka lite, så kan ni åka hem så kör vi hem henne ikväll.

    Hon sa att hon ville åka hem. TS kände sig redan ovälkommen och tänkte väl att om hon ändå vill åka hem så gör vi det. Men då frågade svärmor om inte dottern kunde stanna iallafall.

    Läs vad som står, fgs.
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 19:31:08 följande:
    Precis, ts valde att åka hem. Var kastade svärmor ut dem?
    *DOTTERNS NAMN* KAN VÄL STANNA, SÅ KAN NI ÅKA HEM SÅ KÖR VI HEM HENNE IKVÄLL.

    TS ville stanna, men dottern ville åka hem. Så då sa TS att dom skulle hem, efter som dottern ville det. Men då säger svärmor att dottern kan ju stanna, den enda anledningen till att TS ens sa att dom skulle åka hem var att dottern var trött, men svärmor frågar om inte dottern kan stanna iallafall. TS kände sig ovälkommen redan pga incidenten tidigare (sucken och ja ni får stanna, den här gången! Nästa år kan det vara om ni inte kommer halv 3!) och hon sa DOTTERN kan stanna, NI kan åka hem. I princip sa hon; ni två vill jag inte ha här mer nu, men ert barn kan stanna.


  • Petite Chérie
    Marina80 skrev 2012-12-24 19:35:01 följande:
    Jag fattar inte riktigt vad det är att bli sur över och sitta och gråta i soffan för. Ni fick barnvakt några timmar så passa på och mys med din sambo i lungn och ro. Vet inte hur ofta ni får tillfälle till det men här hade det uppskattats.

    Sen borde du och din sambo kanske prata med varandra hur ni bestämmer med tider hit och dit.

    Jag ser inget konstigt med att farmor gärna behåller barnbarnet för sig själv några timmar.
    På JULAFTON? Skojar du eller?
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 20:00:11 följande:
    För ts hade sagt att de skulle hem och se på kalle... Vad är det du inte förstår?
    För att dottern var trött och ville hem. Vad är det du inte förstår??
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 21:00:07 följande:
    Ts sa ju att de ville se kalle hemma....
    Jag undrade hur vi gjorde med presentöppningen, om vi tog det före eller efter Kalle Anka. Varpå svärmor svarar mig:
    - Vi tar det före förstås. Ni ska ju hem innan klockan tre och kolla på Kalle Anka.
    WTF?!!! När kom vi överrens om det? Jag undrade förstås varför, varpå hon svarar:
    - Ja, *min mans namn* ville ju att ni skulle komma tidigare hit i år, och då får ju saker och ting ske lite tidigare här, helt enkelt.
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 21:22:09 följande:
    Så du är ts?

    Ja, så varför är du inte upprörd på din man?
    Jag är inte TS? Jag firar svensk jul med bara min sambo idag och imorgon blir det Engelsk jul. Jag skulle bara vara glad om jag inte var tvungen att stanna hos svärmor längre än 2.5 timmar.
  • Petite Chérie
    Anonym (annan) skrev 2012-12-24 21:52:31 följande:
    Det mesta, verkar det som! Jag hade gett upp om jag var du. Det är liksom uppenbart det du skriver, såvida man inte gett sig den på att INTE förstå till varje pris.

    TS, det står nog helt klart för de flesta varför du kände dig ovälkommen. Sedan om du blev formellt utkörd eller inte är hårklyverier. Min första tanke var om svärmor är i klimakteriet faktiskt - både min mamma och svärmor blev som förbytta när de gick igenom den. Minsta lilla grej kunde få dem orimligt sura och försöka "hämnas" genom att såra, eller genom spydiga kommentarer. Om hon inte brukar vara sådan så kanske det kan vara så!?
    Äntligen :P

  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 22:26:23 följande:
    En femåring som är trött innan 3? Är nog inte första ggn som det blir ändrade planer ,för att Ts inte kan slappna av lite
    Slappna av?
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-24 23:16:39 följande:

    Jag är avslappnad, tycker bara att Ts borde göra det med.
    Jag undrade vad du menade med det.. Jag tycker inte det är rätt att svärmor betedde sig som hon gjorde.
  • Petite Chérie
    Anonym skrev 2012-12-25 13:05:48 följande:
    Tror nog att hon känner likadant om dig, du verkar helcharmig. 
    Patetisk du är.
Svar på tråden Blir "utkörda" av svärföräldrarna. På självaste julafton!