• Anonym (ensam)

    Blir "utkörda" av svärföräldrarna. På självaste julafton!

    Hela min julafton är förstörd! Är så fruktansvärt ledsen och förbannad.
    Varje år så brukar jag, min man och våran 5-åriga dotter fira julafton hemma hos svärföräldrarna. Då har vi kommit dit runt klockan 14:30. Ätit god, mat, tittat på Kalle Anka, öppnat julklappar, tagit en fika och sen bara umgåtts.

    Det här året blev det lite tidigare. Då skulle vi komma klockan 12 istället. Sagt och gjort...
    Vi kom dit vid runt klockan 12. Åt god julmat, umgicks och hade det trevligt. Jag undrade hur vi gjorde med presentöppningen, om vi tog det före eller efter Kalle Anka. Varpå svärmor svarar mig:
    - Vi tar det före förstås. Ni ska ju hem innan klockan tre och kolla på Kalle Anka.
    WTF?!!! När kom vi överrens om det? Jag undrade förstås varför, varpå hon svarar:
    - Ja, *min mans namn* ville ju att ni skulle komma tidigare hit i år, och då får ju saker och ting ske lite tidigare här, helt enkelt.

    Min man har inte sagt någonting om det till mig, att det är HAN som bestämt att ändra på tiderna under julfirandet i år. Jag och svärmor pratar om, om det är okej att vi stannar och ser klart Kalle Anka där hemma ändå och hon suckar djupt och säger: - Ja. För den här gången då! Men nästa år får ni komma klockan halv tre, annars så får det vara.

    Efter att vi ätit av den goda julmaten var det dags att öppna julklapparna. Vår dotter var så glad över alla presenter hon hade fått. Sen var det fikadags. Min dotter kliar sig i ögat och säger att hon vill åka hem.
    Då säger jag till svärmor: Jag tror *min dotters namn* börjar bli trött. Vi ska nog åka hem snart, så kan vi se Kalle Anka där hemma.
    Varpå svärmor svarar: - Men hon kan väl stanna här en stund och leka lite, så kan ni åka hem så kör vi hem henne ikväll.

    Jag frågade min dotter om hon ville stanna hos farmor och farfar, varpå hon nickade och gick för att leka med alla leksaker som hon hade fått. Det kändes nästan som dem kastade ut oss. Okej, inte bokstavligt talat då. Men det kändes som jag och min man var ovälkomna. Väl hemma sitter jag och min man ensamma i soffan och tittar på Kalle Anka, utan min lilla flicka. Jag kanske har svårt att acceptera att hon börjar bli så stor, men jag tycker julen är en högtid då man ska samlas tillsammans allihopa! Det gör så ont i hjärtat att inte vara välkommen till sina egna släktingar på självaste julafton. Jag vet inte. Jag kanske överdriver. Men på julafton vill jag ha min nära och kära omkring mig. Jag vill inte bli utkörd efter två och en halv timme och sen sitta ensam hemma i soffan och gråta...

    Jag ville nog helst bara skriva av mig. 

  • Svar på tråden Blir "utkörda" av svärföräldrarna. På självaste julafton!
  • Moonis
    Anonym skrev 2012-12-24 21:43:59 följande:
    Låter som svärmor fått för sig att din man ville att ni skulle komma tidigare så att ni kunde åka hem tidigare. Detta sårade henne men hon tog sig samman och planerade en mysig julkväll med sin man istället. Nu blev dett varken som hon ville i början eller som hennes backup-plan var och då blev hon irriterad.
    Det tror jag med.
  • Anonym (Torrbollar!!)

    Men vilka j-vla torrbollar till svärföräldrar. Fira ngn annan stans nästa gång! Och varför sa du inte ifrån när hon ville att din dotter skulle stanna kvar och fira med dem?

  • Anonym

    Är du dum, på riktigt? ja så hade jag frågat. Och nej jag hade ju ALDRIG mer firat jul och hånskrattat dem upp i ansiketet nästa år. I år firar vi hemma/hos mina föräldrar/med vänner. Och nej det passar inte att ni kommer över. men ni är välkomna dagen innan 

  • Anonym

    Bara läst ts men e du på allvar? Gråta? Då skulle du väl tagit med dig ungen hem inyte lämnat henne.

  • Tom Araya

    Jag undrar varför jul firas hos folk som inte pallar med sina gäster mer än två och en halv timme?

  • Tom Araya
    Anonym (ensam) (Trådstartaren)
    Pratade du med din man om detta när ni kom hem?
    Jag hade tyckt det varit väldigt intressant att få veta hur detta beslut kom till, varför, din mans del i det och varför du inte fick veta något tidigare.
  • Anonym

    Tycker allt låter jätte konstigt!? Både du och din man och svärisarna beter er underligt. Varför lämnar man sitt barn på julafton och åker hem själv och sen sätter sig och gråter hemma. Nått stämmer inte!?

  • Lavish

    Något verkar ju onekligen lurt med hela svärmors beteende. Skulle dom ha swingersfest till kvällen eller?

    Men jag begriper inte varför du valde att åka ifrån din dotter? Du kunde ju antingen ha stannat (något ovälkommen) eller tagit med henne hem? Det var ju helt på ditt initiativ som hon stannade och du åkte?

  • Anonym

    Det var ju din partner som ville att ni skulle hem tidigt??

  • ica
    LindaEfraim skrev 2012-12-25 09:11:46 följande:
    Jag hade ALDRIG låtit barnen stanna kvar varken hos min mamma eller mina svärföräldrar på självaste julafton. På julafton vill jag vara med MIN familj och ska vi bara vara med släkten en kort stund så är MIN familj hos släkten en kort stund!
    Ja, hur kan man gå med på det. Ts svärmor körde över dem totalt.
  • Lapsang

    Men ni som inte tycker ts blev utkörd, har ni svårt att läsa av folk eller? Svärmor hade ju sagt att hon ville de skulle åka hem tidigt, självklart säger då ts att de ska åka hem för att hon vet att de inte är välkomna! Måste man säga "nu ska ni ut ur mitt hus!" för att ni ska tycka det var svärmor som kastade ut dem?

    Ts, be din man ta detta m sin mamma. Han får väl fråga om ni gjort ngt hon stör sig på eftersom hon inte vill ha er där mer än några timmar på självaste julafton!

  • Anonym

    Ta reda på vad din man har pratat om med sin mamma. Din svärmor kanske trodde att du visste vad som gällde?Jag var ju inte med hos er men enligt din berättelse så känns det inte som om ni blev utkörda.Varför tillät du dottern att stanna hos farmor om du ville ha henne hos dig?

    Det ligger säkert bara ett missförstånd bakom alltihopa,svärmor trodde att ni ville hem tidigt,nästa år är ni ju välkomna vid 14.30 som vanligt efter vad du skrev. Varför hade inte du och din man mysigt hemma istället för att du satt och grät? 

Svar på tråden Blir "utkörda" av svärföräldrarna. På självaste julafton!