• Anonym

    Låter ni era barn läsa manga och titta på anime?

    I sådana fall måste ni se upp då det finns massor av smygbarnporr i dessa serier:

    andriasang.com/con1xi/senran_kagura_burst_art/243iw.jpg

    oi46.tinypic.com/281wv36.jpg

    images3.wikia.nocookie.net/__cb20111229201756/animebaths/images/6/6b/Negima_ch_9_2.png

    Det är hur lätt so helst att få tag på. Manga finns översatt på nätet och anime strömmas från massor av källor så vem som helst med en dator kan komma åt den.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-31 16:26
    Om första länken inte fungerar:

    oi47.tinypic.com/sbpie9.jpg

  • Svar på tråden Låter ni era barn läsa manga och titta på anime?
  • Anonym
    Mithra skrev 2012-12-31 16:31:24 följande:
    Har du frågat om karaktärernas ålder? Manga och anime är känt för att göra tjejer lite mer flickiga, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att karaktärerna ska föreställa barn. Dessutom är det väl mer "smygmjukporr" (lättklädda) som slinker in i manga och anime. Annars är det hentai du syftar på, där har du porr och karaktärerna ser unga ut.

    Angående om mitt barn skulle få läsa manga eller titta på anime - Absolut, då min sambo tittar på anime och har stor koll på vad som visas och inte visas så kan vi lätt välja ut en serie som passar dottern bättre.
    OK, "smygmjukbarnporr" då. Nöjd?

    Bra att ni har koll.
  • Anonym
    Honungssmulan skrev 2012-12-31 16:35:06 följande:
    Skillnad på hentai och Anime. Stoooor (tentakel) skillnad. 
    Det behöver inte vara hentai (porr) för att man ska se rumpor och bröst på minderåriga karaktärer överallt. Till och med en så mainstream serie som Dragonball har massa naket, inklusive nakna barn med synliga kön.
  • Anonym
    Honungssmulan skrev 2012-12-31 16:36:10 följande:
    Sedan vet jag inte om det är så lämpligt att länka till bilder och säga att det är barnporr....även om man använder ordet "smyg"

     
    Bilderna är lagliga och fungerar som exempel på vad som finns i serier som INTE är porr.
  • Anonym
    Mithra skrev 2012-12-31 16:38:50 följande:
    Fortfarande, är du så pass insatt själv i anime och manga att du har någon koll på vilka åldrar alla karaktärer har? Du verkar tycka att det är "barnporr" för att tjejerna ser unga ut, men dom behöver ju nödvändigtvis inte vara minderåriga för det.

    Dessutom, varför bryr du dig? Jag tror att dom flesta föräldrar kan hålla lite koll på vad barnen läser och tittar på.
    Många av karaktärerna har (bekvämt nog) inga åldrar, men de ser ju ut som barn... varför tror du?

    Många föräldrar idag har ingen som helst koll på vad deras barn tittar på på datorn. Jag är inte lika övertygad som dig att föräldrarna håller koll på saker som de inte ens vet finns.
  • Anonym

    Varken Manga eller Anime är ju till för barn även om de är tecknade serier. Det är väl inte annorlunda med dem än med olika TV program, du som förälder avgör om du tycker att ett vuxenprogram är något som ditt barn kan titta på eller inte.

  • Anonym
    Mithra skrev 2012-12-31 16:33:20 följande:
    Tillägg: Jag är uppvuxen med Sailor Moon som inte heller egentligen är så himla rumsren. Där är karaktären minderårig men ändå trånar efter en vuxen mystisk man?
    Haha, Sailor Moon! Var det inte den som gick på TV4 för en herrans massa år sedan då anime fortfarande var något nytt i Sverige?

    Usch vilken äcklig serie det var. Full av väldigt unga tjejer i superkorta minikjolar och som du säger hängde efter äldre killar. Jag minns särskilt ett avsnitt där tjejerna skulle ta hand om ett barn och tävla om vem som var den bästa mamman (trots att alla var i tonåren). Den äldsta tjejen sade att hon var den bästa mamman för att hon har störst bröst...!

    Härliga signaler det skickar till små flickor som kollade på serien. Jag såg gudskelov inte fler än ma fem avsnitt innan jag förstod vilket snusk det var frågan om. TV4 bannade väl serien också just för att den var olämplig som barnprogram.
  • Anonym
    Mithra skrev 2012-12-31 16:46:10 följande:
    Då kan du ju aldrig komma och säga att det är barn heller. Om detta hade varit ett stort problem så hade det blivit en stor grej i media.

    Jag tror föräldrar har mer koll än man tror. Min 7åring kan få se anime om hon vill, då väljer vi ut något lämpligt åt henne. När hon är 15år t.ex, vill hon då kolla andra mer extrema animeserier - Go for it! Man kan inte styra och ställa i ens barns liv för alltid.
    Klart jag kan om de SER UT som barn. Kolla på bilderna jag länkade till. Ser det ut som vuxna kvinnor tycker du?!

    Media tar inte upp det eftersom det är en sådan underground-grej idag. Den manga som säljs hos bokhandlaren är ofta censurerad och omgjord innan förlaget släpper den, men på nätet hittar man det ocensurerade materialet som kommer översätt direkt från Japan. Och det är förstås både billigare och framför allt lättare att komma åt det via nätet.

    Nej det kan man inte, men du kan styra tills barnet är 18.
  • Anonym
    Anonym (suck) skrev 2012-12-31 17:27:14 följande:
    nä män lilla vännen,om du seriöst inte vet skillnaden mellan ecchi hentai och kawaii är du verkligen okunnig i detta ämne och kanske inte bör uttala dig ,och anime inriktar sig även till vuxna inte bara barn och såna serier kan klart vara olämpliga för barn

    och vilken bild som du länkar anser du är barnporr ,för det är ett brott när ett barn utnyttjas sexuellt,detta är bilder inga barn har utnyttjas,förstår du inte skillnaden mellan verklighet och tecknat    
    Du kan inte neka till att bilderna är menade att upphetsa sexuellt.
  • Anonym
    Takex skrev 2012-12-31 18:25:01 följande:
    Manga (böckerna) och Anime (film) finns för alla åldrar. Det du länkat till TS är för äldre och finns garanterat inte i bokhandeln översatt till svenska till små barn. Jag bor i Japan och här finns det inte heller någon oro om att mindre barn ska börja läsa manga för vuxna, det är ju bara trist för dom ändå.

    Men om barn ny själva skulle välja att leta upp det du syftar på när dom börjar intressera sig för sånt så är det ju inte konstigare än att dom nyfiket kollar vad porr är?
    Men nu pratade jag om nätet där allt finns lättillgängligt. Jag pratar om den japanska subkulturen otaku som består av massa perversa losers och pedofiler. Dom gror på nätet, och dom förmedlar sina sjuka fantasier till vem som helst - inklusive barn.
  • Anonym
    Takex skrev 2012-12-31 18:33:41 följande:
    Otaku är ingen subkultur men förstår vad du menar men det finns inget att oroa sig för, barn som är så små så att dom tar skada av det kommer inte i kontakt med hentai och liknande manga. Tror inte ens så små läser manga på datorn :P
    Det är visst en subkultur.

    Om barn och unga läser manga och kollar anime på datorn här i Sverige, varför skulle då inte japanska barn kunna göra detsamma?
  • Anonym
    Takex skrev 2012-12-31 18:42:05 följande:
    Nej det är det inte :) en otaku är någon som har ett väldigt intresse för något, jag älskar t ex fisk, har ett stort akvarium här hemma, jag är då en fisk otaku, eller nettaigyou otaku som det heter på japanska.

    Jag pratar om svenska barn, här i Japan är det mer ovanligt att man läser på datorn eftersom manga kostar typ 8kr och det tillhör lite kulturen att gå och köpa MEN visst kan båda ländernas barn göra det och då läser dom ju den mangan dom vill eller hur? Typ Dragon ball och One piece eller vad dom nu gillar, finns inga nakna tjejer i det. Det är ju som att säga att alla som låter sina barn se på otecknad tv, tänker dom inte på att det finns vuxna våldsfilmer och porr på internet som dom kan råka se?

    Det är precis samma sak. Tror verkligen inte det finns något att oroa sig över, speciellt inte med svenska barn som behöver svensk översatt manga. Ett svenskt barn som klarar av att läsa engelsk manga är också gammal nog att inte ta skada av att det skulle råka vara snusk.
    Jovisst, men om man bara säger (på japanska då) "Jag är en otaku" så kollar folk snett på en och assosierar en med den otaku-kultur som finns i Akiba.

    OK, är japanerna inte lika förtjusta i att fildela och konsumera gratis över nätet som vi svenskar är?

    För övrigt behöver man ju inte läsa, räcker med att titta på bilderna. Och One Piece har en hel del halvnakna tjejer (och i Dragon Ball finns det helnaket).
  • Anonym
    Takex skrev 2012-12-31 19:00:21 följande:
    Det var därför jag sa att jag förstår vad du menar.
    Både ja och nej men små barn finner jag inte speciellt troligt att dom sitter och fildelar och annat, tror inte deras mammor vill ha dom framför datorn så länge heller.

    Lite naket har ingen dött av, jag är ett stort Pokemon fan och deras mangor kan ha en liten snopp med ett skämt osv och det är ändå manga för barn i 7-11 års åldern. Inget konstigt med det. Trodde det var det brutala shota, tentacle porn osv som du var upprörd över? Inte att en karaktär är lite naken som en del av ett litet skämt? För då kan jag säga att jag har inga problem med att min son i framtiden läser manga som är för hans åldersgrupp oavsett om det är någon naken karaktär i den ibland.
    Ser du även bilderna jag postade i första inlägget som "skämt"? En liten flicka med en gurka mellan benen.
  • Anonym
    Takex skrev 2012-12-31 19:11:05 följande:
    Nej men det är ju inte heller Dragon ball? Eller Pokemon? Det är väl ändå en manga för vuxna?
    men det handlar ju inte om att mangan är för vuxna eller för barn, det handlar om att den finns tillgänglig på nätet för ALLA. Stor som liten.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-12-31 19:36:30 följande:
    men det handlar ju inte om att mangan är för vuxna eller för barn, det handlar om att den finns tillgänglig på nätet för ALLA. Stor som liten.
    På ett eller annat vis kommer barn någon gång i livet att komma kontakt med sex/porr/nakenhet. Det handlar snarare om hur du som förälder hanterar det.
    1. Sätt barnskydd på datorn.
    2. Var med barnet när det sitter vid datorn/surfplattan.
    3. Skulle barnet komma in på en porrsida anklagga inte barnet att den har gjort något fel. Utan förklara för barnet att folk gillar olika sorters sex, det finns folk som gillar sådana sidor men det finns de som inte gör det förklara för barnet varför du inte gillar sådana sidor. Men vad du än gör så skuldbelägg inte barnet .
  • Anonym

    Självklart om han vill men än har vi bara sett "Lånarna" som kom för något år sedan på bio?

Svar på tråden Låter ni era barn läsa manga och titta på anime?