• Anonym

    hur berätta om biopappa och halvsyskon?

    Jag och min 5-åring har börjat prata om att min man inte är hennes biopappa. hon var först ledsen och sa att hon vill ju att han ska vara hennes riktiga pappa. sedan började hon istället fråga efter biopappan, att hon vill träffa honom. han bor i en helt annan världsdel och kan inte komma till sverige på väldigt många år pga av ett straff han fått. dottern har träffat honom när hon var yngre men kommer såklart inte ihåg det. min man vill inte alls att jag har kontakt med biopappan pga att han varit riktigt elak och hemsk mot mig och struntat helt i sin dotter. nu ringer han då och då men jag brukar inte svara (han ringer oftast när dottern sover vilket såklart inte uppskattas, det är ju henne han ska vilja prata med). jag är inte heller sugen på att ha kontakt med honom men tänker på dottern ju. behöver tips och råd! hon har dessutom ett halvsyskon på sin pappas sida som inte bor så långt ifrån oss men vi har ingen kontakt pga mamman ogillar mig starkt. hur ska jag förklarar att hon inte kan träffa sin bror? (jag har inte berättat om honom än. hennes bror är väl drygt 1 1/2 år äldre än henne)

    jag är också orolig för min och mannen relation i förhållande till detta då han verkligen vill vara hennes riktiga pappa.

  • Svar på tråden hur berätta om biopappa och halvsyskon?
  • Anonym

    Mamman blev inte övergiven för min skull, det var hon som skaffade barn med honom när jag och han var tillsammans (visste inte om hans otrohet förräns långt efter). Något brev är inget alternativ heller, mamman skriker efter mig om hon ser mig ute och har även försökt spotta på mig. Som det är nu vill jag inte ha hennes i mitt liv alls. 

    Ska jag ändå berätta om halvsyskonet även fast att chansen till kontakt är minimal? 

Svar på tråden hur berätta om biopappa och halvsyskon?