• Äldre 6 Jan 00:00
    63552 visningar
    115 svar
    115
    63552

    När blev ni gravida igen efter att ha förlorat erat änglabarn?

    Beklagar din sorg!!!
    Jag förlorade min dotter i magen i v 36 den 31 januari 2012. Jag förstår innerligt din saknad och sorg Gråter Det var min första graviditet och jag fick av olika anledningar göra kejsarsnitt och fick därefter rådet att vänta minst 6 månader för att kejsarsnittet skulle läka. Det gjorde vi och efter det tog det sig på första försöket. Vi fick reda på att vi var gravida igen när vi var på vår bröllopsresa och vi var såå lyckliga! Tyvärr slutade det med missfall i september Rynkar på näsan Det tog en stund för mensen att komma igång men nu försöker vi för fullt igen med bebisverkstaden.
    Har du inte gjort kejsarsnitt så hade jag börjat så tidigt som jag bara fick för sjukvården med att bli gravid igen om jag var du. Bara att få ett barn och lyckas den här gången kan få mig att läka själsligen. Kanske.
    Bästa lyckönskningar {#emotions_dlg.flower}

  • Äldre 6 Jan 13:43
    #9
    Carroangelmom skrev 2013-01-06 13:01:34 följande:
    åh nej vad tråkigt för dig :( hoppas att det tar sig för dig snart! Det är så tomt och man vill bara ha ett barn NU :( .. jag födde normalt och väntar bara på att avslaget ska sluta och mensen ska komma igång. Man har så mycket tankar och känns som man är helt galen som ens vill ha ett till barn så här fort efter. Men tror det kommer hjälpa än att läka, samtidigt som den nya graviditeten kommer vara plågsam.
    Ja det var fruktansvärt och det vet du ju precis hur det var, tyvärr Gråter
    Jättebra att du födde vaginalt, det gör att du kan hoppa upp igen på hästen så fort du känner dig redo. INGEN annan kan säga vad som är rätt eller fel för just dig. Jag hade velat försöka direkt inom den 6 månaders perioden men fick vänta då jag inte ville riskera att min livmoder brast.

    Du är inte galen! Varför är det fel att vilja ha det barn man inte fick? Och varför är det fel att vilja skynda sig att ta emot det? Om man är redo så varför ska man vänta om man inte måste rent fysiskt? Jag kände nästan en starkare vilja att bli gravid efter att min dotter dog än innan för min längtan har vuxit sig än starkare.
    När man kommit så långt i graviditeten som vi hade så är man så otroligt redo att bli mamma, man värker efter sitt barn och när barnet inte klarar sig är man lämnad med all denna kärlek och ingen att ge den till. Det är vidunderligt svårt!
    Det är ju så att nu vet man vad som kan hända och man är skräckslagen och livrädd att scenariot ska upprepas igen. Den här ångesten kan man nog bara övervinna genom att lyckas leverera ett levande barn till världen, det känns som det enda som kan få en att läka. Hur kan det vara galet?

  • Äldre 7 Jan 23:29
    #26
    Carroangelmom skrev 2013-01-07 22:59:57 följande:
    min bm har inte heller en ctg maskin men tycker att dom borde ha det. Jag var rädd under min graviditet att detta skulle hända mig då exakt samma sak hände med min mammas första son. Men det var ingen som tog mig på allvar för det .. och så hände det mig med.
    Det var samma med mig, att dom inte lyssnade. Antagligen för att man var förstagångsföderska.

    Jag blev sjuk i en ovanlig variant av havandeskapsförgiftning (HELLP syndrom) och mådde mot slutet rätt dåligt. Jag hade gått upp 12 kg på tre veckor i vatten och mina fötter såg ut som fotbollar. Jag testade negativt på protein i urinen och hade inte jättehögt blodtryck. Jag tyckte ändå att det kändes som om jag var sjuk och frågade vid mitt sista besök om dom inte kunde ta blodprov på mig för jag hade läst att det fanns havandeskapsförgiftning som bara upptäcktes på det viset. NEJ då, det är ingen fara, sluta oroa dig sa kärringen. Och 4 dagar senare var min dotter död.
    Det är så oerhört frustrerande att inte bli HÖRD! Det var inget fel på min flicka och vi hade snart firat hennes ettårsdag om det inte vore för sjukvårdens förutfattade meningar! Det gör mig så ont Gråter
    Att jag själv blev jättesjuk och hade organsvikt,  det lägsta antalet blodplätttar läkaren hade sett och skyhögt blodtryck och troligen hade dött om vi hade bott i ett U-land, känns också jobbigt att bära. För jag ligger i risk att få samma igen om jag blir gravid.
    Nästa gång om jag kommer så långt igen, så sa dom att då skulle jag få medicinering från mycket tidigt i graviditeten och gå på täta UL och få 90 % av min mödravård på Spec-mvc. Det kan bli så att jag får bli inlagd sista trimestern av graviditeten för att kolla blodprov och tryck varje dag, ctg osv.
    Känns jävligt jobbigt att jag kan få det igen men den här gången vet jag vad jag ska leta efter och det känns som om dom lyssnar på mig nu. Har jag riktigt tur får jag det inte igen.

    Får jag fråga vad som hände med er andra? Var det klassat som intrauterin fosterdöd då eller vad hände?
    Hoppas ingen tar illa upp för att jag frågar! {#emotions_dlg.flower}
  • Äldre 11 Jan 00:04
    #41

    Jag håller med er, det där med mjölken kändes verkligen som om kroppen grät efter mitt barn och det gjorde så ont att inte få ge den, att den skulle sina utan att vara det första livgivande min dotter fick smaka så som det var menat Gråter Jag fick en två eller tre tabletter vid ett tillfälle som dom sa skulle få mjölken att sina men det gjorde den inte.
    Fick ni också ligga på förlossningen där alla andra lyckliga föräldrar var med sina nyfödda? Det tyckte jag var väldigt jobbigt! Jag hade ett eget rum men varje gång de andras barn skrek så kändes det som om hjärtat brast och brösten brann... Man tycker ju att man kanske kunde fått ligga på en vanlig vuxenavdelning istället?

    Jag gjorde KS och fick rådet att vänta ett år helst men 6 månader var minimum enligt läkarna i mitt län. Eller dom sa att dom inte kunde garantera att livmodern inte skulle brista om man blev gravid tidigare. Det innebär ju isf att barnet dör efter vad jag förstod. Så jag väntade 6 månader istället för att vara på den säkra sidan. Men det kan ju lika väl gå bra om man blir gravid tidigare.

  • Äldre 11 Jan 11:02
    #44
    Carroangelmom skrev 2013-01-11 00:39:36 följande:

    Jag var på en vanlig förlossning men fick rummet som var närmast utgången så behövde inte se några bebisar.. hörde bara en kvinna som skrek i ett dygn..! Jag fick också öronproppar ifall det skulle bli för jobbigt med att höra bebisar. Men jag hade tur.. och det var skönt att jag fick rummet precis vid utgången så jag slapp gå igenom den långa korridoren..slapp se gravida kvinnor och bebisar.
    LindaL82 skrev 2013-01-11 08:33:31 följande:
    Jag låg också på förlossningen. Dock hade jag tur då det inte var några andra där utom nån enstaka familj. Men dom fanns långt i från vårat rum. Så vi hörde varken dom eller några bebisar .

    Jag fick också tabletter mot mjölken. Hade tur även där för min mjölk hade inte kommit igång så jag märkte aldrig av den då jag fick  tabletterna.

    Usch blir så orolig nu när ni är flera som skriver det där om livmodern efter snitt. Trots att ingen sa nått sånt till mig. =/  Men skulle jag bli gravid denna månad så har det i alla fall gått 4 månader.     

    Skönt det åtminstone! Själv fick jag stanna några dagar på sjukhuset för jag var så dålig så jag fick ju äta i den gemensamma matsalen vid lunch osv (sköterskorna ville ha ut mig och gå så mycket som möjligt så jag fick inte äta på rummet även fast jag gick i korridorerna hela dagen). Där fick jag ju sitta medan dom andra mammorna hade sina vagnar och drog runt sina skatter i. Man såg riktigt hur dom undrade vad jag gjorde där när jag inte hade nåt barn typ Rynkar på näsan  Sen upplevde jag att sköterskorna kom in i rummet så ofta att jag inte hann gråta ens utan dom var där och skulle joxa hela tiden och prata och en sköterska t o m frågade mig vad som hade hänt och varför typ och jag visste ju inget där och då!!! Jag önskar jag hade fått varit mer ifred för som det var så kom sorgen när jag äntligen fick komma hem igen.

    Ang. livmodern så sa läkaren att en del blir gravida tidigare och att det brukar gå bra men det var inget dom rekommenderade. Så det går säkert bra, annars hade han väl sagt att jag absolut INTE fick bli gravid? Jag önskar jag hade försökt tidigare än efter 6 månader.
  • Äldre 11 Jan 17:45
    #48

    Meh!? Jag blir arg på sjukhuset som informerade mig fel då att jag inte fick bli gravid på minst 6 månader eller helst ett år! Dom har ju på så vis slösat bort ett halvår av tid där jag kunde försökt bli gravid Skrikandes Speciellt som jag inte skulle föda vaginalt av olika anledningar och redan är lovad ett snitt om jag blir gravid igen. Blir fan förbannad!

  • Äldre 13 Jan 10:56
    #58
    Carroangelmom skrev 2013-01-12 21:01:56 följande:
    vi vill också såklart få reda på obduktions svaren först och se så detta inte är något som kan ske igen. hittills så på dom svar vi fått så hittar dom inga fel på bebis eller mina blodprov.. men det är ju inte över än. 

    man undrar ju.. om dom inte hittar några fel på henne, varför dog hon då? varför dör ett barn i psd? Det finns alltid en anledning till att ett hjärta bara slutar slå. Så att läkarna säger att hon var frisk.. är ju bara skitsnack! Ett friskt barn dör inte.. tycker forskarna ska lägga ner mer tid på varför ett litet barn bara dör. Det finns en anledning, dom får bara ta och lägga ner mer energi och ta reda på det!
    Jag förlorade min Iris för att jag fick HELLP-syndrom (ovanlig och ibland dödlig form av havandeskapsförgiftning). Men först visste vi inte att jag hade det utan det upptäcktes på morgonen när jag skulle göra KS att jag var sjuk och en vecka efter hela dramat googlade jag mig till min egen diagnos och blev totalt skräckslagen. Jag ringde upp doktorerna och frågade om det var den diagnosen jag hade och det var det ju mycket riktigt.
    Så på sjukhuset efter KS så sa läkarna att det var "intrauterin fosterdöd" som det heter när barn dör imagen efter v 28. Och det är ju sant att det var det men det kan finnas många orsaker till detta och det är inte alltid man vet varför. Länge trodde jag min lilla Iris hade dött för något som jag kanske hade åsamkat i o m att läkarna inte hade någon förklaring till varför. Så vi valde att obducera vårt lilla gryn och inga fel blev funna på henne. Hon var perfekt.
    Det tog lite över 2 månader att få resultatet och under den tiden läste jag mig till att i vissa fall kunde barnet dö av att modern hade HELLP. När vi hade mötet med läkarna på sjukhuset så bekräftade dom detta och det är nu orsaken i dödsintyget. Jag tycker dom kunde övertygat mig mer om att det inte var mitt fel, tidigare! Ingen som inte förlorat ett barn i magen kan förstå det skuld man bär själv,

    Jag kopierar en liten text från spädbarnsfondens hemsida:
    Definition
     
    I det svenska Folkbokföringsregistret registreras alla barn som föds döda efter 22 fullgångna graviditetsveckor. Fram till och med 30 juni 2008 inkluderades endast dödfödda om de föddes efter 28 graviditetsveckor.
     
     
    Orsak
     
    "Komplikationer relaterade till moderkaka och navelsträng kan orsaka att barn dör före födelsen. Om moderkakan lossnar helt eller delvis kan barnet dö i livmodern likaså om blodflödet i moderkakan eller i navelsträngen stoppas. Andra orsaker till barns död är infektioner (virus och bakterier). Missbildningar och kromosomavvikelser kan också orsaka att barn dör före födelsen, liksom sjukdomar hos mamman. Om barnet föds efter 41 graviditetsveckor ökar risken för att barnet dör före födelsen. Risken för att ett barn ska dö före födelsen ökar om mamman röker, risken ökar också om mamman är överviktig. Att barn dör före födelsen är vanligare bland förstföderskor och bland kvinnor som är över 35 år. Om mamman tidigare fött ett dött barn finns det en något ökad risk för att det ska hända igen. För cirka 10 procent av alla barn som dör före födelsen finner man ingen orsak till barnets död."
     
    Man letar så med ljus och lykta efter en orsak, man vill veta om man kunde gjort någonting annorlunda eller om det är ens eget fel, både för sin egen skull och inför kommande graviditeter. Jag klandrade mig själv oerhört mycket (och gör ibland fortfarande) men jag vet att det aldrig är vårt fel! Något som kan vara extra svårt att inse när man är förstagångsföderska.
  • Äldre 23 Jan 22:33
    #62
    Carroangelmom skrev 2013-01-23 20:45:14 följande:

    Jodå.. Mitt avslag är slut så nu väntar vi bara på att mensen ska komma tillbaka igen.. sen kör vi på!
    Det var bra att höra. Jag önskar er jättelycka till! Har läst att när man väl varit gravid så går det lättare att bli det igen för att "nu vet" kroppen hur den ska göra. Så hoppas det går fort för er!
    Kram
  • Äldre 25 May 21:37
    #78
    MarreB skrev 2013-05-23 10:26:11 följande:
    Hej! Nu har även det ofattbara hänt mig - våran lilla dotter dog i magen i vecka 39+0. Denna extrema sorg och tomhet saknar ord! Tar en dag i taget och hade vi inte haft våra andra sex barn så hade nog livet sett betydligt mörkare ut, även fast en del av familjen alltid kommer att saknas. Ingen kan ersätta våran lilla flicka samtidigt som tankarna på en ny liten bebis finns....!
    Beklagar innerligt! Gråter{#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden När blev ni gravida igen efter att ha förlorat erat änglabarn?