Svar på tråden Min resa med Mirtazapin 30 mg
 • Fre 11 jan 2013 09:20
  49135 visningar
  10 svar
  Inlägg från mamita64 Visa alla inlägg
  10
  49135

  Min resa med Mirtazapin 30 mg

  Jag tar också Mirtazapin för att få sova.
  Fick den för en del år sen av en psykiater för att se om jag kunde slippa huvudvärken som jag vaknade med varje morgon. Tog den då 15 mg per kväll och gick upp några kg, sov bra, men slutade pga viktuppgång.
   Nu bad jag om att få den igen i höstas. Så länge jag jobbar så behöver jag inget för att sova, då slocknar jag och sover, men nu när jag är arbetslös så kan jag lätt bli vaken hela natten och sen somnar jag på dagen, är vaken på natten osv. Förutom det så vaknar jag en massa ggr varje natt.
  7.5 mg räckte när jag inte tagit dem på länge. Vissa nätter tar jag en hel, alltså 15 mg.
  Jag har inte gått upp så mycket, några kg bara. Däremot så är jag ju så otroligt trött på morgonen, sover genom väckarklockan och vaknar vid 13-tiden

  Eftersom jag inte tar dem varje natt så får jag inte heller utsättningssymptom när jag väl vill sluta.
  Det får jag däremot av citalopram som jag annars tar 20 mg om dagen av. Jag har ätit dem i 14 år mot värk.
  Tar jag för mkt får jag krypningar i benen och sätter jag ut dem så får jag som elstötar i huvudet, en känsla av att inte veta var marken är och allmän nedstämdhetskänsla.
  Jag hoppas att du, Ts får sova ändå nu


 • Fre 11 jan 2013 14:30
  #7
  Limpan05 skrev 2013-01-11 10:34:52 följande:
  Tack för inlägget!

  Jag hade verkligen hoppats att haft möjlighet att fortsätta med mirtazapinet - den hjälper verkligen!. Fast det kontra viktuppgången blev ju som sagt för mycket.
  Citalopramet får jag äta livet ut enligt läkaren, och det är ju tur. Hade ingen aning om att man kunde få sådana utsättningssymptom även av citalopram. Fast googlar jag nu så lär jag säkert hitta fler exempel.

  Jag hade också riktigt svårt att komma upp på morgonen. Hörde inte ens väckarklockan för än den ringt varje timme under en hel förmiddag. Jag har jobb och familj så det blev ohållbart det också. Upp till skolan och iväg till jobbet - och hoppas på att maken får upp mig ut sängen, halvt medvetslös.
  Nu vaknar jag direkt alarmet piper, och bara det är en skön känsla.

  Jag hoppas också på att få sova, och det verkar som att det kommer lösa sig!. Blir lite bättre varje dag!

   
  Jag tror alla ssri har såna utsättningssymptom. Så blir det olika illa på olika människor.
  Inatt sov jag inte trots 15 mg. Vad det berodde på har jag ingen aning om. Men så kan det bli ibland. Nu tar jag nog några nätter utan och så funkar 7,5 igen.
  Jag har alltid varit en sån som somnar var jag än är, så detta med sömnproblem är relativt nytt för mej. Jag har haft det i några år bara och inte jämt, absolut inte när jag jobbar. men det är skönt att ha något att ta till när det går flera nätter på rad utan sömn
  Min svärson, han tar 30 mg för att sova, sprätter upp kl 0515 för att åka på jobb. Jag frågade om inte han var så där trött, jodå, men han tar concerta när han vaknar och då piggar han på igen.
Svar på tråden Min resa med Mirtazapin 30 mg
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...