• Äldre 17 Jan 12:35
    15382 visningar
    17 svar
    17
    15382

    Min hund blir tokig när det kommer folk!!

    Be alla som kommer att ignorera henne tills hon är lugn (vilket såklart inte är det lättaste, men en får göra så gott en kan).

    Sedan så kan en ju se över hur en själv låter hunden hälsa när en kommer hem. Min sambo låter ju t.ex vår hund hoppa på honom sätta tassarna på axlarna och pussa hej vilt, vilket såklart gör att det tagit ett tag för vår hund att förstå att alla inte är lika förtjusta i den behandlingen. Det är ju inte lätt för en hund att förstå alla gånger att olika regler gäller för olika människor.

    En kan också se till att hunden m

  • Äldre 17 Jan 12:36
    #3

    ...måste sitta innan den hälsar. Med risk för att friordet gör att hunden blir uppspelt igen. Tycker därför det är lättast att ignorera och sedan berömma rätt :)

  • Äldre 17 Jan 13:50
    #6
    emmalie skrev 2013-01-17 12:53:21 följande:
    Jag avskyr när hundar hoppar så både jag och min sambo låter inte henne göra det. Mig hoppar hon nästan aldrig på men däremot när min sambo kommer hem blir hon tokig och hon hoppar hej vilt på han,även ett litet tjuvnyp kan förekomma. Han puttar ner henne och säger nej men det hjälper inte... vi har provat att ignorera men kanske inte gett det så mycket tid. Värt att prova igen.

    Jag skulle inte vara så katig om en stor schäfer hoppar upp på mig som man inte känner



    Jag förstår att det inte fungerar att putta bort hunden och säga nej, det ser hon väl bara som lek ^^

    Ja, prova igen och var gärna övertydliga. Armarna i kors (så det inte blir något lätt att nafsa efter) och låtsas som om det regnar. Sätt er ner och beröm lugnt när hon gett upp. Det har fungerat bra här hemma, det svåra är ju att få andra att göra likadant om det nu skulle behövas.

    Men sen så kanske det fungerar bättre att använda sig av lydnad hos er, och så kan en ju variera sig utefter situation. En brukar märka vad som fungerar bäst efter ett tag :)
  • Äldre 17 Jan 16:38
    #13
    emmalie skrev 2013-01-17 13:56:08 följande:
    Det ska vi prova!

    Ja,det är ju lite svårt att säga till gästerna hur dom ska göra, vissa går bra men inte alla :)

    Det är jäkligt retligt när hon hoppar. Barnen har ju en del kompisar som kommer hem ibland och en utav dom är livrädd för hundar. Han skriker och springer och gömmer sig så fort han ser våran hund. Då blir ju hon jätte glad och tror att det är bus.. det är svårt d där. Men hon hoppar sällan på barnen. Det blir mest intensiva pussar ;)



    Barnen kan ju också sätta armarna i kors och gå bryskt därifrån. Gör det till en lek, när de väl har lyckats så märker de att de faktiskt kan få kontroll över situationen, och då brukar de tycka det är roligt och komma ihåg vad de skall göra när hunden är jobbig. Jag har fått 4åringar att lyckas med det på min hund när han var som värst runt halvåret, och då vägde han som din hund ungefär.

    Angående aktivering så finns det massvis en kan göra varje dag (och du har ju fått bra tips) Har ni en pulka och sele hemma så kan du ju dra med den under promenaden. Låt hunden kissa och bajsa av sig, och koppla sedan fast den tomma pulkan på hunden. Då inte för att trötta ut hunden i kroppen (skall ju inte dra tungt ännu i den åldern) utan för att den skall få en uppgift under promenaden. Går lika bra med tom klövjeväska.

    Om du tror att du måste vänja in hunden med pulkan och väskan först, gör det. Men ofta går det bra att bara sätta igång som om det vore det mest naturliga i världen.

    Om du ger torrfoder kan du ju ge detta utomhus. Sprid det över marken eller göm det och låt hunden leta upp det. Lägga små lätta spår med hjälp av maten kan en också göra.

    Använd naturen som hinder. Låt hunden hoppa över stockar eller cykelställ. Klättra upp på snövallar eller stenar.

    Fortsätt nöta vardagslydnad och kontakt under promenaderna. Gör också tid för att bara sätta er ner och gå inte förrän hunden är helt avslappnad och lugn och ligger eller sitter ner. Det är bra övning, speciellt när det kommer till att kanske stå och prata med någon en mött ett tag, då hunden gör bäst i att vara lugn och tålmodig och vänta.

    Nu kanske du gör mycket av det här, men det var lite tips iaf :)
Svar på tråden Min hund blir tokig när det kommer folk!!