Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Min hund blir tokig när det kommer folk!!

    Jag skulle helt enkelt sätta henne en bit in i hallen när det kommer folk, hon ska inte vara först på dörren någonsin.
    En ettåring bör du kunna kontrollera med ett kommando annars är det dax att börja träna ;)
    Eftersom det är en schäfer antar jag du ska köra bruks och då kan du börja ställa krav nu.
    Fixar hon inte ett - "varsegod att hälsa" när gästerna kommit in och satt sig utan flippar ur skulle jag helt enkelt ta henne koppel bredvid mig tills hon lugnat ner sig.
    Det är ju självbelönande för henne att hoppa eftersom hon får uppmärksamheten även om den är negativ.
    Är hon likadan med folk ni pratar med ute eller är det "bara" hemma? 

  • Dexter dot com
    emmalie skrev 2013-01-17 13:50:33 följande:
    Jag har nog varit lite slapp med det här att hälsa. Men det är verkligen dags att börja träna på det. Om jag låter henne vänta att hälsa för att sedan låta henne hälsa när hon sitter ner lugnt så fullständigt exploderar hon liksom!! Hon blir som en raket :/

    Hon är likadan ute,kanske lite bättre men det är väl mer för att hon har lite större yta att vara på då..
    Hur är er kontakt annars under hundmöten, träning med störning osv? Håller hon kontakt med dig och du känner att du har hennes fulla uppmärksamhet eller styr hon situationen även där?
    Du har ju en ras som blir odräglig om den inte dräneras mentalt på energi ett par gånger i veckan, hur aktiverar ni henne förutom motion? 
  • Dexter dot com
    emmalie skrev 2013-01-17 15:11:55 följande:
    Vi möter inte så mycket hundar. Hon brukar busa av sig med grann hunden ibland och det funkar bra. Men dock kan jag ju inte påstå att jag får hennes fulla uppmärksamhet hela tiden. Det är lite samma som när det kommer folk hem. Hon blir så otroligt glad när hon ser hundar så hon kan knappt bärga sig..
    Dock använder hon väldigt mycket ögonkontakt som tex när man öppnar ytterdörren så springer hon aldrig ut så fort den öppnas utan hon sätter sig och väntar på ett "varsegod".

    Vi aktiverar henne inte så värst mycket mentalt faktiskt. Hon brukar nöja sig ganska bra med att springa av sig här ute på våra stora ytor och även i skogen som vi har intill.

    Har du några bra tips på hur jag kan aktivera henne mer mentalt?
    Schäfern är en brukshund och behöver jobba för att må bra och bli harmonisk. Att kräva lydnad och koncentration av en understimulerad unghund som är frustrerad och full av överskottsenergi är orättvist.
    Nu är hon ung och ännu inte vuxen men en ouppfostrad schäfer du inte har full kontroll på är ingen hit och det brukar visa sig ju äldre dom blir. En schäfer som inte får jobba tar ofta på sig egna uppgifter som att vakta,jaka osv för att få utlopp.
    Mitt råd är att se till att hon tycker du är det roligast som finns genom att ta intiativ till roliga övningar/lek, att träna på lydnaden tex sitt och ligg och kräva att hon ligger/sitter tills hon får frikommando vilket du har nytta av i hälningsträningen,att börja spåra för att trötta ut henne mentalt.
    Antingen går du en appelkurs på Bruks och lär dig grunderna till bruksgrenarna och det din ras är avlad till att göra eller så läser du och kör lite hemma.
    Det finns massor av bra böcker om lydnad,spår,sök mm

    www.aktivhund.se/hund-artiklar/spara-med-din-hund.asp

    Spår är enkelt,du kan träna själv och det är jätteroligt!! 
Svar på tråden Min hund blir tokig när det kommer folk!!