Inlägg från: josu |Visa alla inlägg
  • josu

    Min hund blir tokig när det kommer folk!!

    Vi tänker såhär runt hundarna och dörren. Gästerna kommer för att hälsa på oss. När gästerna kommer får hundarna vara i ett annat rum. Inte i hallen. Detta har vi lärt dem med hjälp av kroppspråk, men är det svårt kan kompostgaller vara en lösning. Detta ändrar förväntningarn kring dörren, hundarna vet att gästerna inte kommer för deras skull. Ibland får hundarna sedan komma ut och hälsa, ibland inte. Det är nyttigt att de ibland inte får hälsa alls. Vanligtvis är det så att när de väl får hälsa är det inte så intressant. Den här lösningen är bra för att de slipper att gå upp i stress. Schäfer (vår ena är det) ska inte som ras vara översocial, jag tycker därför att detta har varit superlätt att lära henne, men då har vi också kört på det sedan dag ett. Det är otroligt skönt när det är lugn och ro när gäster kommer.

  • josu
    emmalie skrev 2013-01-19 10:06:10 följande:
    Aha okej. Jag fick för mig att det blev värre när jag hade henne ett annat rum när det kommer gäster, men kanske värt att prova. Nu har jag lite alternativ!
    Tack!

    Det är mycket  möjligt att hon blir JÄTTE mycket jobbigare när hon inte släpps fram till dörren. Detta handlar om att hon har en förväntning på att hon ska få komma fram. Hon har ju fått lära sig att hon får komma fram och blir skit frustrerad när detta ändras. Det gäller att du är envisare än hunden och att hon aldrig kommer fram till dörren. Det räcker med en positiv upplevelse (hon tar sig fram till dörren) för att hon ska "glömma" träningen. Du behöver inte ha henne i ett annat rum, det kan till och med bara bra om hon ser hallen. Det viktiga är att hunden inte får komma fram. Ni kan träna "plats" eller stanna kvar, gå och lägg dig eller liknande. Träna detta ofta utan störning och öka sedan utmaningen. Om hon är duktig får hon belöning. Om du väljer att ha henne i ett annat rum kan du prova kasta godis på golvet eller ge henne ett ben.
Svar på tråden Min hund blir tokig när det kommer folk!!