• Majken

    Att bli familjehem eller inte?

    Läs på om vad det innebär att vara familjehem är mitt råd!! Ni blir INTE föräldrar åt placerade barn, även om ni ska fylla en sådan roll under en viss tid? Den tiden kan bli olika lång i olika fall, men man jobbar ALLTID i riktningen att barnet ska återförenas med sina biologiska föräldrar ich det är viktigt att ni har fokus på det!

    Det kan alltså bli så att ni får en placering i 2-årsåldern där t.ex. en ensamstående mamma har missbruksproblem/kriminalitet. Under de år barnet bor hos er ska, så långt det är möjligt, barnet ha regelbundet umgänge med mamman. Det kan vara besök i fängelse el beh-hem och efter några år kan det vara så att mamman äntligen kommit på banan med sitt liv och barnet ska succesivt jobbas hem igen! Det är inte ni som avgör sånt, ni är inte (iaf sällan) vårdnadshavare utan det är föräldern el soc som fattar juridiska beslut rörande barnet!

    Ni kanske inte kan åka på sem utomlands, även om ni vill för föräldern vägrar skriva på en passansökan osv...

    Familjehem behövs absolut!!! Men ni ska inte gå in i det pga ofrivillig barnlöshet, för det blir aldrig ert barn och det är viktigt att komma ihåg det!

    Övervikt är nog inget hinder för att bli familjehem, men er ofrivilliga barnlöshet kan nog utgöra en viss återhållsamhet hos sociala myndigheter?

Svar på tråden Att bli familjehem eller inte?