• Pallas

    Jämställdhet är en utopi

    Jaha? Och med det vill du säga vad då, mer exakt? Min gissning är att du är ute efter att alla försök att undvika diskriminering därmed är fruktlösa.

  • Pallas
    Martin1 skrev 2013-01-28 12:31:37 följande:
    Vad jag vill ha sagt är att jämställdhet är en utopi och orsaken till det är att kvinnor och män skiljer sig åt i mer än just könet. Vi tänker helt enkelt annorlunda och däri ligger svaret på varför det ser ut som det gör vad gäller jämställdheten i Sverige och i världen.

    Liksom de flesta andra hade jag dock sett att det inte var så.
    Tror du att det går att förändra attityder på ett samhälleligt plan?
  • Pallas
    Crazy Swedish Guy skrev 2013-01-28 12:34:56 följande:
    Grabben har en poäng. På sexuala planet har kvinnan den absoluta och totala makten, nåt som glatt ignoreras i alla "jämnställdhetsdebatter" eller viftas bort.
    You think?
  • Pallas
    Martin1 skrev 2013-01-28 12:43:34 följande:
    Däremot tror jag med bestämdhet att jämställdheten även i framtiden inte kommer att uppnås så länge inte människan utvecklas och män och kvinnor börjar tänka och fungera på exakt samma sätt, men då snackar vi miljontals år - om människan överlever så länge - och då kanske man inte ens kan kalla oss människor längre.
    Ja, värderingar förändras. Ofta löper de jämsides med nya kunskaper som tas fram inom vetenskapen, till exempel. Vi vet nu att det är ljug att kvinnor har svårt att lära sig matematik för att de har för små hjärnor. Det här är bara åttio år sedan: 
    "Alla visste under min uppväxttid att flickor var mindre begåvade än pojkar. Detta berodde på att de hade mindre huvud och borde därför avrådas från att studera matematik och fysik. Det vanliga var att skolpojkarna lärde sig de långa och svårstavade orden addition, subtraktion och multiplikation. I den skola jag gick var det förbjudet för en flicka att använda dessa ord. Vi måste säga lägga ihop, ta bort och gångra."
    Problemet är att jag, som kvinna, har mycket mer gemensamt med de flesta män omkring mig än med kvinnorna i samma krets. Så har det alltid varit, och jag gillar inte att bli marginaliserad.
  • Pallas
    Crazy Swedish Guy skrev 2013-01-28 14:14:06 följande:
    Det är jättegulligt att se kvinnor försöka bortförklara det absoluta odiskutabla faktum att de har total makt sexuellt.
     
    Tills någon tvingar sig in i hennes hål för att de tröttnat på att vänta på att få ligga eller för att de vill demonstrera makt, ja. Det du hävdar är inget annat än en chimär. Än så länge.
Svar på tråden Jämställdhet är en utopi