• Äldre 28 Jan 12:34
    13106 visningar
    232 svar
    232
    13106

    Jämställdhet är en utopi

    Grabben har en poäng. På sexuala planet har kvinnan den absoluta och totala makten, nåt som glatt ignoreras i alla "jämnställdhetsdebatter" eller viftas bort.

  • Äldre 28 Jan 12:52
    #13
    misstrust skrev 2013-01-28 12:37:44 följande:
    att knulla är ingen rättighet..
    Varför inte, egentligen?

    Varför är "jämställdhet" en rättighet.

    Tänk efter noggrant innan du svarar, och inga känslomässiga reaktioner. Rent logiskt. Det ena är precis lika godtyckligt som det andra. 
  • Äldre 28 Jan 14:14
    #49

    Det är jättegulligt att se kvinnor försöka bortförklara det absoluta odiskutabla faktum att de har total makt sexuellt.
     

  • Äldre 29 Jan 11:40
    #95
    Tjohej skrev 2013-01-28 16:07:01 följande:
    Och hur vet du hur majoriteten av ena eller andra könet tänker för övrigt....jag vet nu hur DU tänker, och det låter verkligen itne tilltalande. Är glad att jag hittat en kille som tillhör den lilla minoriteten enligt dina statistiskt säkerställda kalkyler.
    Tror du ja. :)
  • Äldre 29 Jan 11:44
    #96
    Tjohej skrev 2013-01-28 15:34:54 följande:

    Det är möjligt att de flesta gör det, men alla kanske inte gör det för att de tycker det är det bästa som finns utan för att det inte finns nåt alternativ. Och oavsett vad egentligen så har jag svårt att förstå varför bristande tillgång till sex för vissa män är ett jämställdhetsproblem. Som nån beskrev det ovan så var det en biologisk skillnad i sexdrift. Det är ungefär lika fruktsamt att klaga på det som att jag skulle gnälla på att jag en dag måste föda barn om jag vill ha biologiska sådana med andra ord. Tough shit!
    Varför brist på sex är ett jämställdhetsproblem? 

    Samma anledning som brist på hög lön är ett jämställdhetsproblem.

    Vad skulle du tycka om du klagade på att du fick sämre lön än en man, och kommentaren du fick var "tja, du kanske inte skulle ha varit så het på att tagit det jobbet? Om du bara spelat lite mera svårfångad hade  du fått högre lön".

    Kanske din låga lön beror på biologiska orsaker? Tough shit?

    Så... hur gillar du att få ditt eget argument speglat tillbaka?
  • Äldre 29 Jan 11:56
    Fridayyy skrev 2013-01-29 11:48:15 följande:

    Men sex är ju ett känsloproblem och det är väl inte lönen.
    Båda är ett behov som måste tillfredställas? 
  • Äldre 29 Jan 12:47
    Fridayyy skrev 2013-01-29 12:35:26 följande:

    Är det? Men det kan väl inte vara statens bekymmer att män har svårt att attrahera kvinnor?
    Lika lite ska det vara statens bekymmer om person X får mer betalt än person Y, oavsett kön.
  • Äldre 29 Jan 13:05
    Fridayyy skrev 2013-01-29 12:51:25 följande:

    Jo om person X får mindre betalt bara för att det är en hon!
    I så fall, varför inte lägga sig i att person Y får mindre sex bara för att det är en han?
     
  • Äldre 29 Jan 13:11
    veh skrev 2013-01-29 13:01:02 följande:
    Frågan är ju då vad som är jämställdhet? Är det jämställt om alla får ha sex så mycket de vill? Det låter ju så på TS... Jag tycker jämställdheten ligger i ens möjligheter - dvs du har lika stor möjlighet som alla andra att skaffa dig ett förhållande med någon som delar dina värderingar. Sedan kanske det är så att mäns och kvinnors värderingar skiljer sig åt, och det kommer ju då i alla lägen leda till skillnader och krävas någon form av "förhandling/köpslående" eller liknande. Ge och ta, helt enkelt... Men det är väl ändå ett jämställt sätt att hantera frågan på. Det ojämställda sättet vore ju om mannen hade rätt att göra vad han ville. Minns inte när det var, men det var inte så värst många årtionden sedan lagstiftningen ändrades så att man faktiskt kan bli våldtagen inom äktenskapet. Innan dess hade ju en kvinna inte laglig rätt att säga nej till sin man, om hon inte ville ha sex. Hade han sex med henne ändå, så var det alltså inte lagligt fel... Min åsikt är att allt måste inte vara LIKA för att vara jämställt, in absurdum. Det handlar mer för mig att man ska ha möjlighet att vara sig själv - inom lagens gränser, oavsett vilket kön man är.
    Är jämställdhet att få så mycket lön man vill? Du har ju möjligheten att få precis hur mycket lön du vill - bara att hitta en arbetsgivare som är villig att betala det! Enkelt, eller hur?

    Om verkligheten inte ställer upp på det, kanske du måste komma till någon slags "förhandling/köpslående" eller liknande. Ge och ta?

    Långsamt kanske du börjar förstå? ALLA dina argument om lön (osv) kan bara vändas till omvända argumentet om sex, men om sex har du plötsligt en massa "invändningar" och "synpunkter" och "bortförklaringar".

    ALLA dessa.... applicerar tillbaka på det omvända förhållandet (om löner).

    Food for Thought 
  • Äldre 29 Jan 13:24
    veh skrev 2013-01-29 13:18:12 följande:

    Fast det är ju inte sant. Om person X och person Y båda har ett sexliv som motsvarar något slags snitt, så får de ju sex lika ofta. Skillnaden är ju i så fall att person X är nöjd med sitt sexliv och person Y skulle vilja ha mer sex. Så din jämförelse faller ju på det... Hade det varit så med löneskillnaderna, att män och kvinnor hade lika mycket som snitt men kvinnor i större utsträckning önskade högre, så hade det ju varit jämförbara resonemang.
    Inser inte hur absolutvärdet är relevant - det relevanta är att en person är nöjd, den andra inte nöjd, och skillnaden orsakas av kön. 
Svar på tråden Jämställdhet är en utopi