• bradfield

    Jämställdhet är en utopi

    Om det du säger stämmer, att vi är annorlunda, så ser jag ändå inte det som en orsak till inte inte sträva efter ett så jämställt samhälle som möjligt. Vi har ju blivit mer jämställda genom att arbeta för det, så det går ju.

  • bradfield
    Crazy Swedish Guy skrev 2013-01-28 12:34:56 följande:
    Grabben har en poäng. På sexuala planet har kvinnan den absoluta och totala makten, nåt som glatt ignoreras i alla "jämnställdhetsdebatter" eller viftas bort.

    Är det något vi ska jobba med menar du? Och hur skulle det gå till?
  • bradfield
    power skrev 2013-01-28 12:39:19 följande:
    Klart kvinnor ska vara nöjda med att vara förtryckta!! Vi har ju horder av kåta gubbar efter oss. Det väger upp det mesta.

    Haha eller hur! Jag gick på gatorna i Sydamerika och njööööt av alla som skrek efter mig. Jag hade ju makten att ligga med vem jag ville (utom när de gav sig på mig när jag sov osv, då var det inte mycket jag kunde göra). Stackars förtrycka män som inte fick komma till när jag var vaken, jag borde jobba med jämställdheten och vem som har rätt till min kropp.
  • bradfield
    Crazy Swedish Guy skrev 2013-01-28 12:52:32 följande:
    Varför inte, egentligen? Varför är "jämställdhet" en rättighet. Tänk efter noggrant innan du svarar, och inga känslomässiga reaktioner. Rent logiskt. Det ena är precis lika godtyckligt som det andra. 

    Att man ska behandlas lika står i IKMPR, som har ratificerats i Sverige och ska därför efterföljas.
  • bradfield

    Våldtäkt är ju en maktutövning, man våldtar ju inte någon för att man är så jävla kåt och sexuellt frustrerad att man bara måste hoppa på en ensam tjej i en park.

  • bradfield

    Sitter och kollar på agenda. Det säger att män har 3,6 miljoner högre livslön än kvinnor. MEN vi har ju lättare att hitta ett ligg på krogen, så det jämnar ju ut sig...

  • bradfield

    mer i livslön skulle det kanske stått..

    Nä,och vi har ju inte tid med det heller, vi är ju upptagna med att ligga!

Svar på tråden Jämställdhet är en utopi