Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Gemensam vårdnad med en narcissist

    Anonym (Gett upp) skrev 2013-02-05 15:22:54 följande:

    Det är platsen som är problemet. Han vill att jag ska vara i en nära släkting och väns sommarstuga under några veckor, så ska han själv ordna boende där i närheten. Vi brukar vara där mycket men nu har släktingen dött (jättejobbigt) och vi vet inte om vi kan eller vill vara där i sommar. Förra året bestämde han detta utan att fråga och jag anpassade mig. Pappan kan ju faktiskt lika lätt ordna tillfälligt boende nära vårt permanenta boende för att komma nära men det vill han inte.
    Jag vet inte riktigt vad som är narcissistiskt med det, det är mer att ni inte har en öppen dialog med varandra och inte kan enas. Det behöver ingen part vara narcissistiskt lagd för att det ska bli så, det räcker ofta med att bara separera och det kan ta fram det värsta ur varje människas betéende.

    Själv levde jag med en narcissist i 13 år och förlorade även mina barn till honom efter skilsmässan. Förfalskade namnteckningar och manipulerande av alla inblandade. Själv stängde jag av honom helt, vi pratar inte längre och har inte gjort så på 1½ år. Mina barn kommer nu flytta till mig på heltid äntligen då han inte kan styra det längre efter att de blivit så pass stora. "Plötsligt händer det" som dom säger, för mig tog det 9 år.
    Mot en narcissist kan man aldrig vinna, man kan bara försöka förlora så lindrigt som möjligt. 

    Jag förstår inte riktigt problemet med semestern, ni har väl bestämda veckor med umgänge då han och dottern är fria att göra vad de vill. Dina semesterveckor med dottern  förfogar du över och det kan ni ju komma överens om hos familjerätten.
Svar på tråden Gemensam vårdnad med en narcissist