Forum Familjerätt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gemensam vårdnad med en narcissist

  Tis 5 feb 2013 07:27 Läst 9726 gånger Totalt 47 svar
  Anonym (Gett upp)
  Visa endast
  Tis 5 feb 2013 07:27

  När jag läser om narcissism på nätet så inser jag att 98 % stämmer på mitt ex. Jag vill men klarar inte längre sv att prata med honom. ALLT jag säger vänds emot mig och jag skuldbeläggs för ALLT. Han är extremt begåvad på att prata omkull, glida från det viktigs och hamna i ändlösa diskussioner om hur hemsk jag är och hur synd det är om honom. Det spelar ingen roll hur tillmötesgående jag är, det kommer alltid något nytt. Jag är bara intresserad av att prata om vårt barn och han är bara intresserad av att driva igenom saker som är bäst för honom. Bäst för honom = bäst för barnet. Jag kan lyssna och hålla luren en meter från örat. Till slut har jag bett honom att bara maila och endast ringa när han vill prata med barnet (vilket han aldrig gör). Detta gör honom rasande men det är en stor befrielse och lättnad för mig att inte behövs ta all skit. Han är noga med att aldrig uttrycka sig så illa på mail som när han ringer. För att år sedan var vi hos familjerätten. Han är så duktig på att prata omkull mig att jag kände att familjerätten tog hans parti. Vilket kanske är övertolkning från min sida, men något ligger det i det. Nu vill han gå dit igen. Det skriker i hela min kropp att jag inte fixar det. Är inte emot famrätten som sådan men med honom så går det bara inte. Umgänget är satt till varannan helg vilket funkar, jag brukar även fråga honom vida andra tillfällen om han vill ha barnet mer vilket han vill. Gemensam vårdnad. Med tanke på att vi bor 20 mil ifrån så tycker jag vi lyckats bra. Nu kräver han att jag ska anpassa mig efter hans planer i sommar, vilket jag gjorde förra sommaren. Mm. Vill inte det nu igen. Kan man säga till honom att han själv kan prata med famrätten och sedan be dem prata med mig? Löjligt, jag vet, men som sagt, jag pallar inte. Kan man skickar någon i mitt ställe? Kan man ta med sig någon? Någon som har lite råd?

 • Anonym (Gett upp) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 5 feb 2013 16:28 #11
  Anonym skrev 2013-02-05 15:27:09 följande:
  Får han inte ha barnet hemma hos sej?

  Absolut, där är de varannan helg och ibland oftare. Men han vill träffa henne mycket utan att slippa åka, och speciellt då inte till mitt och barnets hemstad. Eftersom barnet är så pass litet så är det ännu inte aktuellt att vara borta från primäranknytningen (mig) för många dagar i sträck.
 • Ons 6 feb 2013 09:34 #12

  Varför forsätter du prata med han i telefon?
  Precis som en kvinna som bir  misshandlad inte lämnar sin man.

  Du vet man kan spärra samtal och blocka nr och man kan tom ge tusan i att svara.

  Om du ser att han ringer, skicka mail att du vill at han mailar.  

    

 • Ons 6 feb 2013 09:37 #13

  Ni behöver givetvis ett avtal  om hur sommaren ska se ut.. har ni inte det. erbjud varannan helg som vanligt tills hans går med på att skriva ett riktigt umgängesavtal.

   

 • Ons 6 feb 2013 09:38 #14
  Anonym (Gett upp) skrev 2013-02-05 16:28:20 följande:

  Absolut, där är de varannan helg och ibland oftare. Men han vill träffa henne mycket utan att slippa åka, och speciellt då inte till mitt och barnets hemstad. Eftersom barnet är så pass litet så är det ännu inte aktuellt att vara borta från primäranknytningen (mig) för många dagar i sträck.
  Umgängesföräldern är den som åker om inte man har domslut på annat.

  sen kan han ju "vilja" annat men då blir det inget...      

    
 • Anonym (Mamma­)
  Visa endast
  Ons 6 feb 2013 12:56 #15
  Anonym (Gett upp) skrev 2013-02-05 15:22:54 följande:

  Det är platsen som är problemet. Han vill att jag ska vara i en nära släkting och väns sommarstuga under några veckor, så ska han själv ordna boende där i närheten. Vi brukar vara där mycket men nu har släktingen dött (jättejobbigt) och vi vet inte om vi kan eller vill vara där i sommar. Förra året bestämde han detta utan att fråga och jag anpassade mig. Pappan kan ju faktiskt lika lätt ordna tillfälligt boende nära vårt permanenta boende för att komma nära men det vill han inte.
  Jag vet inte riktigt vad som är narcissistiskt med det, det är mer att ni inte har en öppen dialog med varandra och inte kan enas. Det behöver ingen part vara narcissistiskt lagd för att det ska bli så, det räcker ofta med att bara separera och det kan ta fram det värsta ur varje människas betéende.

  Själv levde jag med en narcissist i 13 år och förlorade även mina barn till honom efter skilsmässan. Förfalskade namnteckningar och manipulerande av alla inblandade. Själv stängde jag av honom helt, vi pratar inte längre och har inte gjort så på 1½ år. Mina barn kommer nu flytta till mig på heltid äntligen då han inte kan styra det längre efter att de blivit så pass stora. "Plötsligt händer det" som dom säger, för mig tog det 9 år.
  Mot en narcissist kan man aldrig vinna, man kan bara försöka förlora så lindrigt som möjligt. 

  Jag förstår inte riktigt problemet med semestern, ni har väl bestämda veckor med umgänge då han och dottern är fria att göra vad de vill. Dina semesterveckor med dottern  förfogar du över och det kan ni ju komma överens om hos familjerätten.
 • Ons 6 feb 2013 14:30 #16

  Hur gammalt är barnet egentligen?
  När min bonus var två tillbringade hon en vecka under sommaren med oss, sedan en vecka med mamma och igen en vecka med oss.
  Funkade superbra. Sedan började vi med två veckor i sträck varje sommar var. Det har vi fortsatt med eftersom det möjliggör både vardagsliv samt semester för båda föräldrarna.

 • Ons 6 feb 2013 17:14 #17

  om du vill kan du inboxa mig. Jag har samma situation som du. Vi kan utbyta tankar om du vill. Kram

 • Mån 11 mar 2013 05:52 #18

  tuvaforum.se, gå in där..är ett jätte bra forum för oss med narcissister i relationen...hur man går vidare, gratis juridisk rådgivning tom!!! Gå in och läs lite på dessa linkar, har hjälpt mig jätte mycket!!!

  {#emotions_dlg.flower} 

 • Mån 11 mar 2013 06:52 #19
  Anonym (Gett upp) skrev 2013-02-05 16:28:20 följande:

  Absolut, där är de varannan helg och ibland oftare. Men han vill träffa henne mycket utan att slippa åka, och speciellt då inte till mitt och barnets hemstad. Eftersom barnet är så pass litet så är det ännu inte aktuellt att vara borta från primäranknytningen (mig) för många dagar i sträck.
  Barnet kan prata i telefon men du tycker barnet är för liten för att vara några dagar med sin pappa där han bor?
 • Mån 11 mar 2013 08:10 #20
  Anonym skrev 2013-03-11 06:52:49 följande:
  Barnet kan prata i telefon men du tycker barnet är för liten för att vara några dagar med sin pappa där han bor?  Även barn som kan prata behöver känna trygghet för att vara borta många nätter.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll