Inlägg från: Scream2 |Visa alla inlägg
  • Scream2

    Vad innebär orden sympati och empati för dig?

    Beskriv fritt vad orden sympati och empati betyder för dig? Vad är skillnaden mellan orden och beskriv gärna ett sympatiskt förhållningssätt kontra ett empatiskt och i vilka situationer du främst tänker på att orden används.

  • Svar på tråden Vad innebär orden sympati och empati för dig?
  • Scream2
    roffe skrev 2013-02-05 17:09:04 följande:
    Empati är att jag förstår att du är ledsen för att din släkting gått bort, jag kan sätta mig in i hur  ledsen du måste vara och hur jobbigt det är. Att jag verkligen känner "men stackars dig".

    Sympati är att jag blir ledsen av att veta att du är ledsen. När du gråter, gråter jag oxå.  Om du får ditt drömjobb och jublar, så blir jag jättelycklig för din skull.  

    Dock lite konstigt att beskriva vad orden betyder "för mig", dessa två begrepp är väl inte relativa. Det står väl vad dom betyder i ordboken, det är väl det som gäller? 

    Ja du får gärna tycka det är konstigt, men vad jag minns fick jag ivarjefall frågan när jag pluggade Hur ska man annars visa hur man förstår ett ord om man inte kan beskriva vad det betyder?
  • Scream2
    roffe skrev 2013-02-06 19:05:01 följande:
    Då kan man lika gärna fråga "vad betyder empati och sympati?"  "för dig" är ju onödigt, skulle man helt plötsligt börja svara från någon annans perspektiv utan att man är tillbedd att göra det, liksom :)

    På FL kan man aldrig vara för övertydlig
Svar på tråden Vad innebär orden sympati och empati för dig?