• Loriya­na
    Äldre 5 Feb 15:49
    270003 visningar
    1684 svar
    -1
    1684
    270003

    Vad är det "konstigaste" stavningen på vanliga namn du stött på?

    Är lite på mode nu att stava lite vanligare namn på ett annorlunda sätt. Själv träffade jag en liten flicka idag som hette "Frejaw"...alltå det uttalades "Freja"men de stavade det F R E J A W. 

    Tror det är den märkligaste stavningen jag sett på ett vanligt namn. Vad har ni själva stött på? Vore kul att höra :)

  • Svar på tråden Vad är det "konstigaste" stavningen på vanliga namn du stött på?
  • Äldre 6 Feb 02:21
    #81

    Vi har inte fått tillfälle att prova det än, han är inte så gammal ännu.. men det lär bli många förtydligaden. Gör inte mig nåt :) hoppas bara att han inte vill halshugga oss när han själv får ta över förtydligandet :)

  • Äldre 6 Feb 02:37
    #82
    SnartMamma84 skrev 2013-02-06 02:21:27 följande:
    Vi har inte fått tillfälle att prova det än, han är inte så gammal ännu.. men det lär bli många förtydligaden. Gör inte mig nåt :) hoppas bara att han inte vill halshugga oss när han själv får ta över förtydligandet :)
    Sjysst. Vi döper vår unge trändigt och unikt bara för att boosta vårat eget ego, men hoppas inte att stackarn tycker det är jobbigt att behöva förtydliga för engelsmän osv resten av sitt liv! Men visst, klart han kan byta.
  • Äldre 6 Feb 02:52
    #83
    SnartMamma84 skrev 2013-02-06 02:18:41 följande:
    Min son heter Anthon menar jag naturligtvis!
    Jag vill uttala det Anthåååån typ..?
  • Äldre 6 Feb 03:48
    #84

    Hade en brevvän när jag växte upp som hette Thérece. Vet även en som hette Terez. Själv heter jag Therese och kan reta mig på e-et på slutet, det hörs ju inte.

  • Äldre 6 Feb 03:51
    #85

    Kakmonstret: min erfarenhet av förtydliganden (jag har mycket av det då mitt efternamn är väldigt annorlunda pga ursprung) är att det inte är speciellt jobbigt. Snarare roligt att ha ett annorlunda namn. Nu fick min son pappans efternamn vilket däremot är typ det vanligaste i Sverige så vi tänkte som så att han nog kommer uppskatta att ha ett "eget" förnamn i alla fall, som ändå inte är helt flummigt. O skulle han mot all förmodan inte tycka så så kan han som sagt ta bort den extra bokstaven. Hade vi valt den vanliga stavningen hade han lika gärna kunnat tycka att det var tråkigt med två vanliga namn. Så är nog ingen större fara. :)

  • Äldre 6 Feb 04:31
    #86

    En Elinne som skulle uttalas Elin, när jag frågade varför de helt enkelt inte stavade namnet Elin så fick jag svaret att de ville ge sin dotter ett ovanligt namn. De lyckades ju med att ge sitt barn ett ovanligt namn med ett ovanligt uttal med tanke på stavningen men Elin är väl inte det första jag tänker på när man pratar om ovanliga namn. Jag är 32 och heter just Elin (stavas Elin) och vi var 3 Elin i min klass när jag växte upp och såvitt jag vet så är det lika vanligt idag som då...

  • Äldre 6 Feb 06:54
    #87

    Konstigt att så många sett stavningen Chevin/ Chewin när det bara finns en i hela Sverige som stavar det Chevin och ingen i hela Sverige som stavar det Chewin. Annars är väl Chazandra det konstigaste jag sett.

  • Äldre 6 Feb 07:07
    #88
  • Äldre 6 Feb 07:23
    #89

    Jezpher, ser ju inte klokt ut.

  • Äldre 6 Feb 08:07
    #90

    Såg en gång stavningen Deztenie, det var lite spännande!

Svar på tråden Vad är det "konstigaste" stavningen på vanliga namn du stött på?