• VEA
    Äldre 11 Feb 16:19
    40522 visningar
    474 svar
    474
    40522

    Clearblue - fråga Jessica!

    Bra med en expert som kan följa oss hela vägen. Ett stort tack till Familjeliv och Clearblue för denna möjlighet.

  • VEA
    Äldre 11 Feb 16:23
    #5

    Så förvånad jag var när jag fick hem en avi adresserad från familjeliv, förstod att jag högst troligt blivit utvald men kunde ju inte vara säker. Hämtade ut ett jätte stort paket och mycket riktigt så är jag en av dessa 30, så glad och chockad. Har en otroligt tuff period så jag blev väldigt glad över detta. Tack Familjeliv och Clearblue som ger oss denna otroligt fina möjlighet till nytt liv, det finaste som finns. Är så glad att jag får vara en av dessa 30. En kort presentation av mig själv. Är 32 år och bor i centrala Malmö, har två pojkarna i åldrarna 1 och 5 år (2007 och 2011). Den första graviditeten kom på "beställning", nummer två en oerhört lång tid (hormonbehandling etc), den tredje resulterade i ett änglabarn (egentlig BF i maj i år). Detta resulterade i stor sorg och det har smärtat oss otroligt då vi så gärna vill. Nu så är det vår tur och nu har vi även maximal hjälp i och med denna otroliga chans. Ska bli otroligt härligt att få skicka denna möjligheten vidare sedan. Är gift med en underbar man och har varit det i snart sju år. Här ska vi stötta varandra hela vägen, tjejer!

  • VEA
    Äldre 11 Feb 16:39
    #7

    Jag har läst som en tok och nu ställt in den. Eller ska ställa in den imorgon så jag får bättre testtider.

  • VEA
    Äldre 11 Feb 20:04
    #11

    Kan man ta både Pergotime och använda Clearblue fertilitetsmonitor?

  • VEA
    Äldre 11 Feb 20:39
    #18
    Clearblue Expert skrev 2013-02-11 20:19:30 följande:
    Hej VEA, Hur lång är din menstruationscykel? Pergotime i sig borde inte påverka, eftersom det innehåller FSH. Kram, Jessica

    Min menscykel är i regel 27-32 dagar men vissa månader spårar den ur helt och kan då ha upp emot 45 dagar emellan menstillfällena. Bra att Pergo inte spelar in i användandes av fertilitetsmonitorn. Så skönt att du finns som expert och vi kan fråga alla dessa frågor vi har under tiden.
  • VEA
    Äldre 11 Feb 20:47
    #21
    grodis skrev 2013-02-11 20:44:01 följande:
    Hej VEA! Hur länge har du ätit pergotime? Jag åt i 6 månader och slutade i november förra året.

    Har bara hunnit ta en kur denna gången. Ska snart påbörja min andra.
  • VEA
    Äldre 11 Feb 22:16
    #25

    Jag fick min mens i söndags (under förmiddagen). Ska jag ställa in min monitor på dag 2 eller 3? Tänkte ställa in dag 3 imorgon under en bra "testtid" men blev förvirrad över vilken dag jag ska ställa in när jag läste instruktionsboken.

  • VEA
    Äldre 12 Feb 10:14
    #36
    Clearblue Expert skrev 2013-02-12 08:55:53 följande:
    God morgon VEA, De flesta hormonella kurer påverkar din cykel på något vis. Om din cykel är över 42 dagar vissa månader kommer monitorn inte att kunna detektera dina hormonförändringar, vilket kan leda till att du en del månader inte kommer att se din LH stegring över huvudtaget. Detta kan ju vara frustrerande och framförallt dyrt, så därför kan det vara en idé att vänta tills din kur är över. Om du väljer att vänta, bör du ha åtminstone två naturliga menstruationscyklar i rad och på den tredje kan du börja testa med monitorn. Naturligtvis kan du prova med monitorn ändå under kuren, det är upp till dej. Kommer naturligtvis att hjälpa dig med vilket du väljer! Kram, Jessica

    Pergotime stimulerar ju ägglossning så det borde vara ett perfekt komplement till Clearblue samtidigt. Och när jag tog Pergotime första gången ombads jag att testa med ägglossningsstickor för att se när jag hade ägglossning. Borde vara detsamma nu men denna fång har jag bättre hjälpmedel tänker jag. Börjar min andra kur snart nämligen. När min mens varit oregelbunden så har det varit innan jag fått behandling med pergotime. Och max två gånger per år kanske. Annars har jag en relativt regelbunden mens på 27-32 dagar. Så tänker att Pergotime borde inte spela någon in?
  • VEA
    Äldre 12 Feb 10:43
    #38
    Clearblue Expert skrev 2013-02-12 10:38:28 följande:
    Hej VEA, Som jag redan nämnde tidigare nämt så påverkar inte Pergotime monitorns funktion i sig, så den borde kunna ge riktig information åt dig även under kurens gång. Lycka till!

    Oj missförstod nog lite grann, men så skönt att jag har så bra maximalt hjälpmedel på vägen till ett plus! Skönt att det går bra ändå.
  • VEA
    Äldre 12 Feb 11:48
    #41

    Hej bananer80:
    Den informationen har inte jag fått av min gyn men det kanske beror på att jag blivit gravid två gånger med Pergotime? Så jag vet att Pergotime har en gynnsam effekt på mig/oss.

Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!