• Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    Hej alla förhoppningsvis blivande mammor! :)

    Mitt namn är Jessica och jag jobbar för Clearblue.

    Jag är här för att hjälpa er med Clearblue-produkterna och svara på frågor kring ägglossning och graviditet. Vi har ett gemensamt mål och tillsammans ska vi lyckas!

    Ni får gärna presentera er!

    Ha en fin dag så hörs vi! :)

    Kramisar,
    Jessica

  • Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!
  • Lva82

    Hej Jessica!
    När man får max på monitorn, visar den då max i 2 dagar i rad för alla? Eller är det olika?
    Häls. Lena 

  • Clearblue Expert
    egrandin skrev 2013-02-11 16:35:51 följande:
    Snart 19 år från södra Stockholm :) Jag undrar lite hur monitorn fungerar? Har inte riktigt satt mig in i det än, så det kanske är hur lätt som helst, hehe. :)
    Hej egrandin,

    Monitorn är avancerad liten maskin, som hjälper dig att hålla koll på två hormoner, som är viktiga under menstruationscykeln - Östrogen och Luteiniserande hormon, LH. Östrogen stiger i början av cykeln och fortsätter att stiga, för att efter ägglossning börja dala. Östrogen förbereder kroppen och livmodern för graviditet, och gör det enklare för spermier att passera.

    Genom att upptäcka när östrogen stiger i början av cykeln (man får "sträck" = hög fertilitet på monitorn) kan man få ett par extra dagar att ha samlag. När östrogen är på toppen triggar det ett annat hormon att stiga, LH. När LH är på toppen hjälper ägget att lossna, och den dagen som man upptäcker LH stegringen (3 sträck på monitorn), samt dagen efterpå är de mest fertila dagarna under menstruationscykeln.

    Så när man har max fertilitet på monitorn gäller det ha samlag när som helst inom de följande 48 timmarna, eftersom ägget kan leva upp till 24 timmar när det lossnat!

    Hoppas det hjälpte! Glad

    Tekniskt behöver du veta att du ställer in ett testintervall dag 1-5 i menstruationscykeln vid en lämplig tid och därefter gör test de dagar monitorn ber dig. Ha en liten titt i instruktionsboken, borde vara enkelt. Har du frågar, hojta till!

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    VEA skrev 2013-02-11 20:04:48 följande:
    Kan man ta både Pergotime och använda Clearblue fertilitetsmonitor?
    Hej VEA,

    Hur lång är din menstruationscykel?

    Pergotime i sig borde inte påverka, eftersom det innehåller FSH.

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Lva82 skrev 2013-02-11 20:15:34 följande:
    Hej Jessica!
    När man får max på monitorn, visar den då max i 2 dagar i rad för alla? Eller är det olika?
    Häls. Lena 
    Hej Lena,

    Monitorn är programmerad så att den visar max fertilitet i två dagar, hög fertilitet en dag, för att sedan gå ner till låg fertilitet. Glad

    Kram,
    Jessica
  • fru kost

    Hej hej Jättekul och väldigt spännande att få vara med i den här gruppen och va bra att vi får en expert som svarar på frågor :) Jag är 32 år i vår och min sambo är ett år äldre. Slutade med P-piller i september men än har inget hänt på bebisfronten. Ska bli riktigt skönt för alla hjärnspöken och anspänningar att få så mycker hjälp av clearblue som vi får. Det känns som om man får tillbaka kontrollen. Jag några för många dagar efter mens så jag får tyvärr vänta en stund innan jag kan dra igång. Jag har inte läst på något om monitorn än, men jag tänkte... är den känslig för vilka tider man testar sig? Jag jobbar tre-skift så ibland är morgonurin kl 5 på morgonen, ibland kl 5 på eftermiddagen.. spelar det någon roll?

  • grodis
    Clearblue Expert skrev 2013-02-11 20:01:02 följande:
    Hej grodis,

    Trevligt att du är med i gruppen och jag hoppas att du kommer att trivas och ha nytta av med produkterna. Tillsammans ska vi nog komma underfund med dina hormoner, monitorn är ett superbra hjälpmedel där!

    Nu är jag lite osäker om du menar att hormonerna sitter i efter p-piller behandlingen eller om du har haft andra behandlingar, men om du slutade med p-piller 2011 borde nog hormonerna ha lugnat ner sig lite nu. Även om många kvinnor kan ha oregelbundna menstruationscyklar långt efteråt.

    Kram,
    Jessica
    Jag menar att hormonerna sitter i sen jag gick på hormonbehandling (pergotime).
    I december var min menstruationscykel 28 dagar och samma sak i januari så jag hoppas att februari också blir 28 dagar.
    Vore ju toppen! Drömmer

    Kram
  • VEA
    Clearblue Expert skrev 2013-02-11 20:19:30 följande:
    Hej VEA, Hur lång är din menstruationscykel? Pergotime i sig borde inte påverka, eftersom det innehåller FSH. Kram, Jessica

    Min menscykel är i regel 27-32 dagar men vissa månader spårar den ur helt och kan då ha upp emot 45 dagar emellan menstillfällena. Bra att Pergo inte spelar in i användandes av fertilitetsmonitorn. Så skönt att du finns som expert och vi kan fråga alla dessa frågor vi har under tiden.
  • grodis

    Oh, jag kom på en fråga! Glad
    Om jag aktiverar monitorn tex kl 9:00 då kan jag som tidigast göra ett urinprov kl  6:00.
    Men om jag måste kliva upp och kissa på natten, måste jag spara urinet då i en plastmugg eller kan jag kliva upp inom den testperioden jag har ställt in fast jag har kissat under natten?

  • grodis
    VEA skrev 2013-02-11 20:39:37 följande:

    Min menscykel är i regel 27-32 dagar men vissa månader spårar den ur helt och kan då ha upp emot 45 dagar emellan menstillfällena. Bra att Pergo inte spelar in i användandes av fertilitetsmonitorn. Så skönt att du finns som expert och vi kan fråga alla dessa frågor vi har under tiden.
    Hej VEA!

    Hur länge har du ätit pergotime?
    Jag åt i 6 månader och slutade i november förra året.
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!