• Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    Hej alla förhoppningsvis blivande mammor! :)

    Mitt namn är Jessica och jag jobbar för Clearblue.

    Jag är här för att hjälpa er med Clearblue-produkterna och svara på frågor kring ägglossning och graviditet. Vi har ett gemensamt mål och tillsammans ska vi lyckas!

    Ni får gärna presentera er!

    Ha en fin dag så hörs vi! :)

    Kramisar,
    Jessica

  • Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!
  • Mammas Lilla Ängel
    hopp84 skrev 2013-02-12 20:02:56 följande:
    Hej tjejer!!
    Jag fick mitt paket i fredags och gjorde då ett graviditetstest som var positivt...blev väldigt chockad och glad :). Är 28 år och min sambo 32, har försökt bli gravid i 8 månader, har PCO och har ätit 3 omgångar med Pergotime. Skulle egentligen varit hos gynekologen för vidare utredning igår men nu ska jag dit om två veckor istället för ett tidigt VUL. Håller tummarna för att allt ska gå bra, man är ju lite orolig. Min fråga till dig Jessica är hur jag ska göra nu? Gå ur gruppen och skicka paketet vidare eller hur fungerar det?
    Håller tummarna för er nu tjejer!! Med monitorn från Clearblue och stöd från gruppen kommer detta bli toppen :)

    Kramar!!  

    Grattis till plusset :) Önskar dig all lycka {#emotions_dlg.flower} 
    Hur lång tid har du försökt?  
  • Sofia 383

    Jag vill bara skiva till er som kommit med i 30 gruppen Har läst att det är en del som är besvikna som inte kommit med och jag skrev till dom att inte ge upp för att dom fortfarande har en chans men hoppas att dom inte skriver för att få er till att skicka den vidare till dem för att ni har plussat och att dem tycker det är för jävligt att dom har försökt så länge men inte bli valda. Jag är inte ute efter att ni ska skicka till mig för att jag skriver till er och stöttar er, det gör jag av glädje och roligt att följa er:) Jag vet att mitt plus kommer förr eller senare och med eller utan clearblue. Men att bara få vara med denna grupp och följa er är bara roligt och få tips från er det hjälper mig mycket:) Hjälpa er också :) med det jag vet. Jag hoppas bara att alla som är med i denna grupp " vi vill ha barn " kommer att få sitt efterlängtade plus detta år 😃 Kärlek till er alla ❤

  • Stassa

    Hej Jessica
    Jag är med på VIP-listan, men har ännu inte fått något sms, avi eller mail om att jag skulle ha fått ett paket. Vet du vad det beror på, eller vem jag kan vända mig till hos er?
    Mvh Stassa

  • Clearblue Expert
    Millini skrev 2013-02-12 19:18:08 följande:
    Hej Jessica (och alla andra).
    Läste i tråden att man ska trycka igång monitorn när mensen kommit igång ordentligt. Det hade jag inte förstått, tryckte igång min första mensdag (i förrgår). Å andra sidan har jag rätt sparsam mens, brukar blöda ordentligt två dagar typ, och litegrann ett par dagar innan och någon dag efter. Ska jag ställa om den eller köra på?

    Om man kissar på natten och ska spara kisset, hur gör man då, kan man ha det utan lock? I rumstemperatur eller måste det kylas?

    Skönt med någon att fråga när man är förvirrad...
    Den dagen du har ordentlig mens och använder trosskydd räknas som dag 1 (om du använder monitorn, måste mensen ha kommit igång innan du trycker in m-knappen). Det är lite knepigt, men oftast brukar man känna på sig när mensen har kommit igång ordentligt.

    Du kan spara urinet i en bägare med lock, antingen i rumstemperatur eller i kylskåp. Om du förvarar i kylskåp, kom ihåg att låta urinet bli rumsvarmt innan du testar.

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    gabbi81 skrev 2013-02-12 19:19:31 följande:
    Monitorn frågade efter sticka redan på dag 6. Jag har ju mens i upp till 7 dagar. 
    Känns konstigt att förbruka stickor när jag uppenbart vet att jag har låg ferilitet pga mens.
    Den borde ändra sig till nästa cykel eller? Man ju alltid hoppas på att mensen uteblir....Plus
    Men det hoppas jag ju på varje gång. Men känns lite som om hoppet har kommit tillbaka ändå.

    Verkar vara en väldigt bra liten maskin den där monitorn.
    Ställt in min kl 07:00, smidigt eftersom jag går upp runt 06:00 på vardagarna och några timmar senare på helgerna.

    Är på dag 9, ingen höjning än....

    Hej gabbi81,

    Ja, monitorn börjar alltid fråga efter första testet på dag 6 i första cykeln, och det är väldigt viktigt att alla test utförs. Monitorn tittar på alla test du gör, och beslutar utifrån det om en tillräcklig förändring har skett eller inte. Hoppar du över några test i början, speciellt första testet på dag 6 så kan det hända att monitorn inte plockar upp de korrekta hormonförändringarna.

    Jag förstår att det kan kännas som slöseri, men förhoppningsvis börjar monitorn fråga lite senare nästa månad (om du inte lyckas bli gravid förstås!!)! Glad

    Ha en fin dag!
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Akinna 77 skrev 2013-02-12 19:38:54 följande:
    Hej igen!

    Såklart var min mens en dag tidig och kom idag istället..min man hämtade paketet på vägen hem från jobbet så jag ställer nog inte in den förren imorgon bitti. Min mens brukar inte komma igång riktigt ordentligt förren dag 2..betyder det att jag ska ställa in morgondagen som dag 1? Eller ska jag ställa in morgondagen som dag 2? *förvirrad* 

     {#emotions_dlg.flower}
    Hej,

    Vilken tid på dygnet fick du mens och när vill du ställa in testfönstret? Om du fick mens på förmiddagen/mitt på dagen igår och du vill utföra test på morgonen, ska du ställa in idag (onsdag) som dag 1!

    Hoppas det hjälpte! Glad

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Med kärlek skrev 2013-02-12 19:54:02 följande:
    i väntan på att få starta med monitorn har jag i dagarna använt gamla äl stickor , har regelbunden mens. Min undran om någon vet.. Om äl uteblir har man ändå de fertila äl flytningarna? Har haft dessa.. Men ännu inte fullt utslag... Är på dag 14 och borde haft äl redan? Fundersam... Kan äl vara under en kort period? Så kort att test inte visar?
    Hej kärlek,

    Nu vet jag ju förstås inte vilka slags ägglossningsstickor du har använt, men jag ska försöka svara på dina frågor. Glad Men först har jag några frågor till dig.

    Hur lång är din cykel och vilken tid på dygnet har du testat?

    Nu kan jag bara prata om våra egna test stickor. De mäter LH hormonet i urinen, och LH stiger innan ägglossning, vilket resulterar i en smileygubbe. Ägglossning sker inom 24-36 timmar efterpå. När ägget väl lossnat kan det leva upp till 24 timmar.

    De flesta kvinnor ser smileygubben om de testar med 24 timmars mellanrum. Man måste vara noga med att använda koncentrerat urin, annars kan man missa hormonet. Men naturligtvis är ju alla kvinnor olika och även alla menstruationscyklar. En del kvinnor har längre stegringar och kan se smileygubben upp till 3 dagar medan en del måste testa med 12 timmars mellanrum för att se den.

    Man kan ha utebliven ägglossning någon gång i året, vilket är helt normalt. Oftast fortsätter kroppen som normalt, med tillhörande hormonförändringar och dylikt, så man kommer högst sannolikt inte att märka om ett ägg verkligen har lossnat eller ej.

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Stassa skrev 2013-02-13 08:43:31 följande:
    Hej Jessica
    Jag är med på VIP-listan, men har ännu inte fått något sms, avi eller mail om att jag skulle ha fått ett paket. Vet du vad det beror på, eller vem jag kan vända mig till hos er?
    Mvh Stassa

    Hej Stassa,

    Jag ska föra vidare!

    Kram,
    Jessica
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!