• Anonym (Mamma)

    Platta luggen på ettåring?

    Vill inte ha några påhopp, därav att jag vill vara anonym. Har provat allt möjligt för att få ordning på hennes lugg men inget som vill fungera. En kompis föreslog plattång, men kan man verkligen göra det på en så liten? Nån med erfarenhet?

  • Svar på tråden Platta luggen på ettåring?
  • EnAnonumius
    Anonym (Mamma) skrev 2013-03-06 08:05:52 följande:
    Som kan virvlar? Det är ju inte hårkvalitén i sig som är problemet.

    De flesta frisörer kan fixa med virvlar. Det brukar ingå i frisörutbildningen.
    Även om de inte försvinner så kan de klippa på ett sådant sätt så att man kan underlätta att få bra frisyr trots virvel.

    Jag gillar inte att fixa med mitt hår själv och jag har en virvel o bakhuvudet så jag får en liten "tofs" ala seriefiguren "Dennis the menace".
    Hon fixar på ett sådant sätt så att min virvel inte skapar "Dennis the menace" tofs på mig. Och jag slipper böka med fön/tänger/mousse/gel/ och annat bös i huvudet.

    En riktig duktig frisör kan fixa med virvlar så att håret inte står åt alla håll och kanter. 
    Jag är kvinna, älskar att tänka logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Anonym (mams)

    Hej ts! Jag har själv en dotter på tre år med min man som är svart. Dottern har väldigt mycket lockar med halvafro. Jag använder en naturligt framställd cocosnöt-cream som gör hennes hår rakare och lätt att hantera. Brukar sedan sätta upp håret i tofsar, klämmor och göra flätor. Angående cocosnöt-creamen så är den beställd från USA men förmodligen finns det liknande att hitta här med. Den är som sagt naturlig och inga konstiga kemikalier i alls. När jag tvättar hennes hår använder jag också en liten klick champo som jag blandar med vanlig matolja i handflatan och masserar in i håret. Blir jättefint och mjukt hår av det. Hennes hår och hårbotten kräver mycket fett för annars blir det för torrt så det är inte för syns skull jag gör det. Afrohår kräver en helt annan omvårdnad än skandinaviskt hår. Skandinaviskt hår blir fett och det är inget önskvärt så vi tvättar vanligt men afrohår måste ha fett och blir ofta istället torrt så då måste fett tillsättas. Och obs! Använd INTE en het plattång till din dotters hår. Det kommer förstöra och risken finns att du brännmärker henne för livet istället.

  • Anonym

    haha vilket ilandsproblem! Kan du inte anvânda mousse? hihi
    Men du allvarligt inte ska du väl riskera att bränna ditt barn för att fixa till en lugg?????  

  • Thaleya1

    TS vrvlar i håret finns det inte så mycket att göra åt, de sitter där de sitter och även om du plattångar håret så kommer virveln att finnas kvar dock inte lika tydligt.

    HUr ser hennes hår ut om det är så ill aatt dte behöver plattångas undrar jag,kan du slänga in en bild där du suddar ut ansiktet och endast visar håret?

  • Thaleya1

    OM ditt barn har lockigt hår och du vill plattånga luggen så kan jag garantera att det kommer de hemskt konstigt ut, då är det bättre med lockar och virvlar hit och dit.

  • Anonym (mams)

    Alltså, jag med en dotter med halvafro kan ju det här om något. Funkar det som jag beskrev ovan på min dotter så fungerar det garanterat på din dotter med ts. Om din dotter också har afrohår så borde du läsa på mycket om detta eftersom det kräver en helt annan vård än skandinaviskt.

  • Anonym (Mamma)
    Thaleya1 skrev 2013-03-06 09:29:01 följande:
    OM ditt barn har lockigt hår och du vill plattånga luggen så kan jag garantera att det kommer de hemskt konstigt ut, då är det bättre med lockar och virvlar hit och dit.
    Och varför skulle det se konstigt ut? Knappast ovanligt med lugg fast man har lockigt hår. 
  • Thaleya1
    Anonym (Mamma) skrev 2013-03-06 09:32:49 följande:
    Och varför skulle det se konstigt ut? Knappast ovanligt med lugg fast man har lockigt hår. 
    det beror iofs på hur lockigt hår hon har och hur långt. men jag tänker mig lockigt/korkskruvigt hår och sen en superplatt lugg, det ser konstigt ut enligt mig.

    Jag har lockigt hår och den looken har bara funkat när jag har haft långt hår och inte superlockigt.
Svar på tråden Platta luggen på ettåring?