Inlägg från: zafarimannensfru |Visa alla inlägg
  • zafarimannensfru

    Till er som gjort Resan, primärt Slovakien

    Vi hämtade två barn för 3,5 år sen från Slovakien Kosice. Vi flög från Umeå mellanlandade på Arlanda och i Bratislava och likadant på hemvägen. Allt gick väldigt bra och smidigt, hyrde bil några dagar i Kosice men vi bodde centralt så annars åkte vi mycket buss under vistelsen där. 
    Man får med sig papper av advokaten om domstolsbeslutet på att man har barnen som fosterbarn och de papperna kan man visa upp på flygplatsen om det behövs, men det var ingen som frågade efter de papperna då vi reste.
    Även under vistelsen där innan domstolsbesutet fick vi ett papper som vi skulle ha med oss om någon skulle ifrågasätta om barnen var våra, men det behövde heller aldrig visas upp. 
    Vi åkte även till Turkiet innan adoptionen gått igenom och hade då ett intyg från vår socialsekreterare men inte heller då behövde vi visa upp det trots att efternamnen var olika, så det verkar inte vara nåt som flygbolagen bryr sig om.
    Vi väntar oxå och har nu väntat i 18 månader...så jag hoppas att det börjar röra på sig snart.

  • zafarimannensfru

    Vi väntar syskon =) igen, men dom har sagt att det kan ta lite längre tid för oss då vi redan har 2 barn, så bli inte så förskräckt över vår långa väntetid, andra som inte redan har barn behöver inte vänta så länge och om vi hade önskat ett barn så hade det gått fortare säger dom.

Svar på tråden Till er som gjort Resan, primärt Slovakien