• Assis

    Hjälpa förening få ihop pengar

    Hej!

    Min son spelar fotboll i ett lag där större delen av medlemmarna är fattiga barn, utan tillgång eller lyx i tillvaron. Dom är 13 år och mycket talafulla, enligt utsago. Nu är det så, att fotboll kostar, utrustning och spela runt på cuper. De lever för fotbollen och har en enorm träningsnärvaro. Så allt är bra och de har roligt på plan. Nu börjar svårigheten som jag vill reda ut:

    De flesta i laget har knappt till nya skor varje säsong utan kommer i trasiga skor m.m. Än mindre klarar de av avgifter till cup:er mm. Så jag vill hitta sätt att samla pengar så att pengar inte ska spela någon roll för dem och deras fotboll utan de ska på samma villkor, som bättre ekonomiskt lottade, kunna utvecklas inom sin sport. De vill åka på cuperna där de platsar, de vill ha det material de behöver. Inget lyx utan bara samma utveckling som vilket talangfullt lag som helst. De är så gulliga, de kommer ut på plan, strumporna på halvkant och vinner över många storklubbar, sen sätter de sig och åker buss hem .

    Det värsta är att löser jag inte detta, vad är då deras alternativ? Det finns inte mycket föräldrasupport och föräldrarna jobbar mycket, så många blir då hängandes i centrum osv. Fotbollen är deras sociala räddning, laget blir allt för denna grupp! Ibland betalar jag för någon, men har egentligen bara till min son och dom kostnaderna.

    Sponsring går inte att hitta bland föräldragruppen för de har bara inte den sortens jobb. Berätta mer och ge mig tips till detta lag så vi kan ro runt detta år!  

    Hjälp!!   

  • Svar på tråden Hjälpa förening få ihop pengar
  • ex ungue leonem

    Tänk på den tiden när föräldrarna fick fixa till sina egna barn...dansskor..träningskläder mm mm.Men det gick


    Döm ej någon människa ohörd blott för att få hävda dig
  • Mamma plus son

    När jag var yngre så fick vi sälja kakor, sätta på frimärken på brev, anordnade fester och fick då pengar till klassresan osv. Finns inte det idag för barn/ungdomar? 
    Eller om någon förälder kontaktar företag eller barnen själva gör det för att få den lokala pizzerian eller andra företag att sponsra dem? 

  • myway

    Hitta företag i eran närhet, kanske kan ni starta ett samarbete med dom, dela ut reklam, mm. Då lär sig spelarna att jobba för "lön" också.

    Prata med en lokal sportbutik, mot reklam kanske ni kan få en viss rabatt i den butiken på utrustning. Vilket ger billigare inköp för er.

  • Nöjd förälder

    Hej
    Ett alternativ kan vara ett företag som heter Wes Wear. De hjälper lag, klasser och föreningar att tjäna pengar till sina drömmar. Det finns inga ekonomiska risker för de som säljer eftersom de tar upp beställningar som sedan lämnas till Wes. Gruppen som säljer tjänar 25% på allt de tar upp beställningar på.
    Wes levererar sedan varorna dit ni önskat.  

Svar på tråden Hjälpa förening få ihop pengar