• Anonym (Glad a-mamma)

    Information till förskolegruppen

    Hej!

    Är mamma till en sexåring som vi fick för mer än tre år sedan. Allt har gått bra, med språk, anknytning, kompisar etc. Började förskolan efter drygt ett år hemma och hen var då lite mer än tre år.Har trivts bra hela tiden, är trygg och har en bra självkänsla. Vi pratar om adoptionen, hur det gick till, berättar om födelselandet, hur vi vet att hen hade där, tittar på bilder och filmer ibland: Hen är väldigt öppen inför andra med var hen är född, kan berätta sitt födelsenamn/andranamn för kompisar osv och om det är en kompis härhemma och leker händer det att hen berättar om bilder som är framme.

    På förskolan har de andra barnen fram tills i höstas inte haft så mycket frågor men nu har det eskalerat och det är speciellt ett par stycken som frågar väldigt mycket, tex om hens födelseland. Har själv berättat att det börjar bli jobbigt med alla frågor. Frågade om hen skulle vilja berätta lite om sitt födelseland, visa några bilder och saker därifrån på dagis och det blev ett stort JA! till svar. 

    Tänker mig att hen får bestämma väldigt mycket vad vi ska ta med och själv få berätta och visa, men att någon av oss föräldrar är med som stöd ifall det tex kommer konstiga frågor osv.

    Skulle gärna vilja höra om er andras erfarenheter av det här. Vad har varit bra och vad har inte varit bra att göra då man berättat för en hel förskolegrupp (tjugo sexåringar)?

     

Svar på tråden Information till förskolegruppen