• Anonym
    Äldre 22 Mar 08:25
    21102 visningar
    172 svar
    172
    21102

    Adoptera bort

    hejsan!

    Under en längre tid har jag nu funderat på att adoptera bort mitt barn på 30 månader, känner att jag kan inte ge honom allt han behöver. Han är otroligt aktiv och har en stort behov av en manlig förebild något jag inte kan ge honom. Hur går jag till väga för att göra det så lätt för honom som möjligt? Älskar honom det gör jag men bara jag är inte tillräcklig längre 

  • Svar på tråden Adoptera bort
  • Äldre 22 Mar 08:28
    #1

    Varför är du inte tillräcklig? Hur kan man adoptera bort ett barn på 30 månader undrar jag, det är helt oförståerligt! Stackars lille pojke!

  • Anonym (aabbc­c)
    Äldre 22 Mar 08:28
    #2

    Jag förutsätter att detta inte är en trolltråd.

    Det låter som om du är deprimerad.
    Att inte orka ta hand om ett så stort barn tyder på mer djupliggande problem.

    Ta kontakt med soc och be att få en stödfamilj åt pojken.
    Ring också din vårdcentral och boka tid och väl där förklarar du situationen.     

  • Äldre 22 Mar 08:29
    #3

    Självklart är de ditt beslut och fantastisk att du sätter din son framför dig om du känner att du inte räcker men tänkt på alternativ som kanske stödfamilj, avlastningsfamilj eller vad de heter, där han kan få manlig förebild och du få lite tid själv?

  • Lilia
    Äldre 22 Mar 08:32
    #4

    Du kontaktar socialen. Barnets biologiska pappa måste också godkänna adoptionen.

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 22 Mar 08:32
    #5

    Amanda: Jag hade under en tid en partner och jag märker hur mycket sämre han mår utan en "pappa" och jag känner inte samma anknytning som jag gjorde för ett år sedan, han är väldigt vild och svår trots att jag är konsekvent och så. Jag känner att han behöver en familj helt enkelt.

    aabbcc: nej inget troll här, deprimerad känner jag mig inte jag vill bara att han ska få det bästa i livet och få må bra vilket jag känner att han inte gör nu.

  • Äldre 22 Mar 08:34
    #6

    Det är inte den härliga trotsåldern som tar ut sin rätt? Jag har en i samma ålder och det finns dagar då hon är väldigt billig :P

  • Äldre 22 Mar 08:35
    #7

    Adoptera inte bort honom, skaffa en stödfamilj istället, snälla ring soc idag och förklara din situation för dom. Och ta kontakt med en läkare för din egen skull och se om du lider av en depression, vilket det låter som. Gör inget förhastat, be om hjälp istället.

  • Anonym (Ansök om stöd)
    Äldre 22 Mar 08:36
    #8

    Tycker också du borde söka stödfamilj, eller har du familj/vänner som kan ställa upp och sitta barnvakt några helger/ någon vecka i månaden. 

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 22 Mar 08:39
    #9
    helene355: Jag har funderat på det med stödfamilj men det känns mest som en temporär lösning, jag vill ju att han ska få knyta an och få en pappa för resten av livet. Inte för nån helg i månaden. Inser ju själv hur hemskt det låter att lämna bort sitt eget barn och jag nästan skäms för det på vissa sätt. Men han är värd så mycket bättre 
  • sextio­talist
    Äldre 22 Mar 08:42
    #10

    Troligen kommer detta barn varje dag fråga sig varför mamma inte ville ha mig?

    Stödfamilj kan var fullt tillräckligt för att få en manlig person att knyta an till. 

Svar på tråden Adoptera bort