Inlägg från: Madeleine de Scudéry |Visa alla inlägg
  • Madeleine de Scudéry

    Yohio och Japan

    YTSHC skrev 2013-03-31 07:39:52 följande:
    Du vet väl att både GTO och Love Hina lästes av skolbarn i Sverige då det begav sig - båda fanns med i Manga Mania-tidningen som definitivt inte riktade sig till vuxna. Du vet väl också att det mesta av all manga i Sverige konsumeras på nätet (där man slipper betala för att läsa), och där är det fritt fram med vilken snusk som helst för vem som helst.

    I Japan finns det åldersgränser ja, men samtidigt visar de pedofilmanga som Kodomo no Jikan på tv! Visst, den visades typ klockan 20:00 på kvällen och var censurerad till viss del, men i alla fall. Dessutom är de inte alls lika strika mot våld och sex som vad vi är - One Piece till exempel visas som barn- och ungdomsprogram i Japan där karaktärer röker, tjejerna har jättebröst och där våldet innefattar blod och avrättningar. Det skulle ALDRIG få visas för barn i Sverige utan censur.

    Yohio får intresset för mangaskit att växa, det är ju klart som fan när han ser ut som en bishounen (vacker ung kille). Vill vi att våra barn växer upp med denna japanska skitkultur?!
    För det är bättre med den amerikanska kulturen? Men tyckte du det var jobbigt när du var i Japan? På vilket sätt?

    Sen har anime existerat i Sverige ganska länge.


  • Madeleine de Scudéry
    YTSHC skrev 2013-03-31 09:18:31 följande:
    Ja, den amerikanska kulturen är sundare och betydligt mer lik vår svenska.

    Jag har bara varit i Japan en gång, och jag blev imponerad av deras artighet mot mig som utlänning. Men sedan fick jag reda på att de alltid är så mot utlänningar och att man som utböling extremt sällan blir "en av dem". Japaner är rasister. Inte alla förstås, men rasismen är en del av deras kultur. Det finns till och med affärer där utlänningar inte får komma in.

    Anime har funnits i Sverige länge ja, men Sailor Moon som visades på TV4 för många år sedan togs bort just eftersom det var för mycket våld och snusk. Pokémon som alla tror är så snällt har varit väldigt skandalomsusat flera gånger - det finns pedofilreferenser i den japanska versionen och även här i Sverige går tjejerna klädda i superkorta minikjolar eller jättekorta, tighta shorts - och de är tio år.

    Japan har en rasistisk pedofilkultur som jag och många med mig inte vill veta av i Sverige. Yohio sprider denna kultur, även om han gör det omedvetet.
    Jag tycker inte att den amerikanska kulturen är speciell lik vår egen kultur. Den är extremt religiös, vilket de flesta svenskar inte brukar vara.
    I flera fall tycker jag ändå vi är mer lika japaner.

    Sailor moon och pokemon? Du får gå lite längre tillbaka i tiden ändå, anime fanns i sverige på 70-80-talet.
Svar på tråden Yohio och Japan