Inlägg från: Hasami |Visa alla inlägg
  • Hasami

    Yohio och Japan

    Som någon som varit väldigt insatt i både manga/anime och visual kei-scenen så kan jag garantera att dessa två inte har något som helst att göra med varandra, bortsett från att båda härstammar ifrån samma land. Ja, manga förekom innan Visual Kei. Betyder det att Visual Kei härstammar ifrån manga? Nej.

    TS säger att det finns perversa referenser i program som Sailor moon och Pokémon, och ja, till en liten del är det sant. Men tror du verkligen att barn snappar upp på sådant? Jag växte upp med båda programmen, men det enda som var viktigt i min värld just då var striderna mellan pokémon eller hur modig Sailor Moon var. Jag brydde mig inte det minsta ut hur långa kjolar karaktärerna hade. I äldre år läste jag också Love Hina, och även om det visas mycket trosor och bröst så är det för komikens skull. Det är ingen manga för små barn. Dessutom är själva huvudhistorien i den mangan väldigt söt - den nördiga killen letar efter sin barndomskärlek.

    Som tolvåring var det inte precis som om jag fick några signaler att det var så man skulle se ut eller bete sig när jag läste den mangan. Vad barn eller yngre tonåringar uppfattar av sådana serier beror helt på hur de är uppfostrade, inte serien i sig. Och, realistiskt sett; skulle en yngre tonåring dö av att se en tecknad bild på en rumpa? Nu pratar jag visserligen bara om en serie, men ändå. Mangagenren är hur bred som helst, det finns säkert hundra genres inom en genre till att börja med, så att det finns erotisk manga är väl ingenting att flippa ur för. Bättre att se på något tecknat än något verkligt, eller?

  • Hasami
    YTSHC skrev 2013-04-01 17:16:02 följande:
    LITEN del? I ett avsnitt av Pokémon finns det en gammal gubbe som stöter på Misty (hon som är 10 år och följer med Ash i början) när de är på en strand och säger, medan han stirrar på henne och är helt röd i ansiktet, "vi två skulle kunna ha kul om åtta år"! Senare i  samma avsnitt ställer samma Misty upp i en bikinitävling som arrangeras av gubben. Seriens regissör har till och sagt att man medvetet byter ut tjejen varje säsong av tv-serien för att ge pojkarna lite "eye candy". Ash är ju alltid kvar och Brock hängde med ända fram till Black/White-säsongen.

    Och i Sailor Moon är hjältinnan förälskad i en kille som är betydligt äldre än henne själv.
    Men snälla. Vet du vad du gör nu? Nu tar du bara upp det som du tycker är viktigt i mitt svar, och tar inte alls in vad jag ursprungligen skrev.
    Ja, sådana avsnitt finns i Pokémon. Det finns hur många avsnitt som helst i den där milslånga TV-serien som har liknande innehåll. Men se det så här - Finns äckliga gamla gubbar i verkligheten? Ja, uppenbarligen. Nästa fråga du borde ställa dig är: Vilken sorts karaktär är Misty? Är hon en tjej som genast sätter sig i knät på den där gubben? Nej. Hon är en karaktär som inte tar skit ifrån någon, men hon stöttar också sina vänner i problemen de får. Det är sådant barn snappar upp på. Alla underliggande budskap går ofta förbi barns ögon eftersom det inte är sådant de bryr sig om. I alla fall hade inte jag som tioåring tyckt att en tecknad seriefigur var något att höja på ögonbrynen för. Det är ju inte som om de uppmuntrar till någonting.
    Samma sak med Sailor Moon. Ja, hon blir kär i någon som är äldre. Men sätts det som en stämpel i pannan på en att han faktiskt är äldre? Nej, det gör det inte. I serien är de bara två personer som blir förälskade. Och det är inte det som är hjärtat i serien egentligen. Det har en stor del, men det viktiga är ju kampen mot rättvisan.

    Måste vi plocka ner vartenda program till molekyler när det uppenbarligen inte blivit något större fel på den generationen som såg dessa program och läste dessa böcker? Eftersom du bara verkar vara ute efter tjafs utan att så lite som försöka ändra synvinkel på detta icke-existerande problem så tackar jag för mig.
Svar på tråden Yohio och Japan