• Äldre 22 Apr 12:46
    7062 visningar
    28 svar
    28
    7062

    praktik sökes till redovisningsekonom (Göteborg)

    Maraki73 skrev 2013-04-21 11:08:14 följande:
    Han började en praktik men de kunde inte ha kvar honom då de inte hade tid att lära honom ( det är ett företag som har få anställda och som utnyttjar praktikanter som gratis arbetskraft)
    Men det rimmar ju inte riktigt, om företaget utnyttjar praktikanter som gratis arbetskraft så hade han väl fått vara kvar och fortsätta praktisera/jobba. Är han utbildad är det väl inte så att företaget behöver lära honom vad han ska göra, det borde han ju kunna själv.

    Denna tiden på året är ju knappast den ultimata att söka praktikplast inom redovisning, nu är alla fullt upptagna med att göra bokslut och deklarationer och har inte tid att introducera en ny person 
  • Äldre 22 Apr 19:16
    #5

    Praktik kan man ju ha av två anledningar
    1 Som en del i utbildningen och då kan man naturligtvis inte allt men då kan det ju inte heller vara så att någon kan utnyttja en som obetald arbetskraft. Att ta sig an någon under utbildningspraktik kan i vissa fall vara rätt betungande och absolut inget någon är beredd att göra så här års.
    2 Som en del i något arb etsmarknadspolitiskt program när man är arbetslös för att få in en fot på arbetsmarknaden. Har man då en utbildning inom det området man ska praktisera så finns ju naturligtvis risk för att man utnyttjas som arbetskraft men samtidigt är det ju här man har chansen att man verkligen kan jobbet och vill jobba.

    Du säger att din man är utbildad alltså kan det inte vara alternativ 1 som gäller utan alternativ 2. När jag haft praktikanter enl alt 1 så vet jag att det kommer att ta en hel del tid ifrån mig och att jag måste anpassa de uppgifter jag lämnar utifrån praktikantens nivå. När jag får en praktikant enl punkt 2 däremot så förväntar jag mig att jag inte ska behöva fungera som "lärare" utan att praktikanten själv klarar de uppgifter jag lämnar. Rätt att fråga har man naturligtvis precis som alla nyanställda men då ska det handla om rutiner mm som är specifika för just min arbetsplats inte om själva arbetsuppgifterna som sådana.

Svar på tråden praktik sökes till redovisningsekonom (Göteborg)