• Äldre 3 May 08:34
    40714 visningar
    204 svar
    204
    40714

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Varför ska det vara så skamligt att ha ont om pengar? Det är ju inte bara du, utan massor med människor går omkring och skäms, vad är det som är så skämmigt egentligen? Det har jag undrat länge.

    Jag har också lite fina förpackningar som jag häller lågpris i. Inte schampo och sånt, men jag har fina glaskaraffer från loppisen till olja och vinäger och så. Andra förpackningar står i skåpen och där rotar ju ingen.   

  • Äldre 3 May 09:52
    #28
    Anonym (me2) skrev 2013-05-03 09:44:45 följande:
    Då är vi två.. Jag har inga problem med billig tvål och såna saker, märkesgrejer så kan jag köpa på ÖoB, men för halva priset typ..

    Men när det gäller mat.. Eldorado, Ica Basic, njae.. Där drar jag gränsen...
    Sambon däremot, han storhandla ENBART eldorados och willys egna grejer...
    Resultat, han har mat för hela månaden, jag går hellre hungrig och tar nån smörgås istället...

    Jag tycker att eldorado och willys andra billiga märken är äckliga..
    T.ex willys egna bordsmargarin, jag tål inte smaken..
    Inte heller smaken på mjölken med längre hållbarhet, billigaste margarinet, billigaste baconet innehåller ju bara fläsk, deras juice innehåller stora fruktbitar osv osv..

    Sen är det nog lite hormoner också då jag är gravid, men jag klarar inte och äta sån skit..

    Bacon som bara innehåller fläsk. . . menade du fett, eller?
  • Äldre 3 May 10:19
    #44
    Anonym (Fattigt värre) skrev 2013-05-03 10:13:11 följande:
    Jag tycker det är stora skillnader på kvalitet vad gäller många billiga märkens produkter. Ketchup t.ex. smakar vedervärdigt av märkena druvan (tror jag det heter), eldorado och många fler. 

    Ja, ketchup håller jag med om, det ska vara Felix eller Heintz. Sylt brukar inte heller bli bra som lågpris och inte saft (utom Garant, den är bra).

    Det finns någon gammal tråd här på FL som heter något med "vilket lågprismärke är lika bra". Den kan man kolla för tips.  
  • Äldre 3 May 10:31
    #52
    sextiotalist skrev 2013-05-03 10:26:33 följande:
    OK, ICA basic Kyckling har fått bäst i test, att ha med fruktköttet i juice jistar extra, och jag köpte hem ICAs bacon och döm till min förvåning så var det mindre fett och mer kött än SCAN´s betydligt dyrare (för allmän information så är bacon fläsk och inget annat, om du försöker köpa bacon utan fläsk så får du söka dig till substituen troligen kalkon).

    Jag köper mycket från ICA.basic sortimentet och eldorado, gillar t.ex deras krossade och passerade tomater bättre (renare smak), tycker också att ICA´s ris är bättre än Uncel Bens  
    Jag vill inte sätta igång och predika på något sätt, men jag kände mig lite manad att inflika här. Anledningen till att ICA Basic etc har lika bra kött till lägre pris är för att de har sämre villkor för djuren. ICA Basic och de andra lågprismärkenas bacon kommer inte sällan från danska burgrisar, till exempel.

    Som sagt, ingen predikan, men jag tycker att det är viktigt att veta vad det är som gör det billigt. 
Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem