Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Anonym (me2) skrev 2013-05-03 09:44:45 följande:
    Då är vi två.. Jag har inga problem med billig tvål och såna saker, märkesgrejer så kan jag köpa på ÖoB, men för halva priset typ..

    Men när det gäller mat.. Eldorado, Ica Basic, njae.. Där drar jag gränsen...
    Sambon däremot, han storhandla ENBART eldorados och willys egna grejer...
    Resultat, han har mat för hela månaden, jag går hellre hungrig och tar nån smörgås istället...

    Jag tycker att eldorado och willys andra billiga märken är äckliga..
    T.ex willys egna bordsmargarin, jag tål inte smaken..
    Inte heller smaken på mjölken med längre hållbarhet, billigaste margarinet, billigaste baconet innehåller ju bara fläsk, deras juice innehåller stora fruktbitar osv osv..

    Sen är det nog lite hormoner också då jag är gravid, men jag klarar inte och äta sån skit..
    OK, ICA basic Kyckling har fått bäst i test, att ha med fruktköttet i juice jistar extra, och jag köpte hem ICAs bacon och döm till min förvåning så var det mindre fett och mer kött än SCAN´s betydligt dyrare (för allmän information så är bacon fläsk och inget annat, om du försöker köpa bacon utan fläsk så får du söka dig till substituen troligen kalkon).

    Jag köper mycket från ICA.basic sortimentet och eldorado, gillar t.ex deras krossade och passerade tomater bättre (renare smak), tycker också att ICA´s ris är bättre än Uncel Bens  
  • Anonym (Kaffedraken)

    OK, jag bor i ett område där inkomsterna är väldigt höga, Willys är väldigt välbesökt, och jag vet även att mina grannar (båda läkare, så de har bra inkomster, dessutom råd med en au-pair) gladelligen handlar på Willys och även deras egna märken, jadå, jag vet, för vi stod bredvid varandra och småpratade under tiden vi köpte eldorados passerade tomater.
    Jag skulle nog säga att du har ett väldigt nyrikt beteende, där du inbillar dig att ha pengar innebär att man måste handla exklusiva varor och absolut inte på någon affär med
    Vem handlar på Willys på Lidingö, Willys i Johanneberg (bättre område i Göteborg) eller Willys i Limhamn (bättre område i Malmö)?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Fattigt värre) skrev 2013-05-03 11:08:15 följande:
    Hur svårt är det att hålla en seriös ton?
    Dels har jag hört väninnor prata om hur dåliga dessa märken är, hur de aldrig skulle köpa sådant skit. Dels så är det bara en känsla jag har, alltså att de skulle bry sig och döma mig för det.
    Visa respekt i tråden. 

    Ah, du är omgiven av nyrika snobbar, beklagligt men de finns. Man ser ju dessa här på FL
  • Anonym (Kaffedraken)
    Charlie Bravo skrev 2013-05-03 12:41:28 följande:

    Kom igen nu. Bryr du dig verkligen inte om vad det är du stoppar i dig? Det handlar om smak, men också om innehållet i produkterna. Inte för att dra alla discountprodukter över en kam, men många gånger finns det ett samband mellan pris och kvalitet. Kolla upp hur många olika varianter av smakförstärkare etc det finns med i de billiga produkterna. Ofta betydligt fler än i dyrare produkter då de måste kompensera för mindre användning af råvaror. Jag känner en person som arbetar inom livsmedelsbraschen som har en lång lista med E-nummer som betraktas som mer eller mindre skadliga för kroppen (speciellt om de kombineres). Kanske inte så farligt i små mängder, men många av dem ackumuleras i kroppen så se det över en livstid.  

    Jag ska kolla av de passerade tomaterna när jag kommer hem. Men jag har lite svårt att se vad broccolin skulle kunna innehålla för extra saker, inte heller den frysta bladspenaten. Mjölken mig veterligen skiljer sig inte och ostarna brukar inte heller vara så mycket annorlunda.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Wilmis07 skrev 2013-05-03 13:16:23 följande:
    När det gäller frysta grönsaker så tycker jag att dom billiga märkerna smakar riktigt äckligt,en stor skillnad om man lägger några kronor extra. Kollar man på broccolin så innehåller tex dom billiga jättemycket stammar.
    Har man någongång väl köpt en dyrare sort med krossade tomater så känner man en väldigt stor skillnad mot dom billiga,så blaskiga och smaklösa.
    Det är inte min erfarenhet, nu råkar jag i sig gilla stammarna ;). Men de jag har köpt har varit fina stora buketter, däremot köpte jag ett dyrare märke med pyttebuketter och ganska trist.
    Äckligt kan jag inte alls påstå (och då kan jag jämföra med egenodlad broccoli)

    Jag håller inte heller med om att tomatsåsenra är blaskiga, för övrigt så vill jag ha en neutral tomatsmak och helst  inga kryddor (föredrar att krydda själv) , jag har köpt dyrare märken också, min erfarenhet är att de är för kryddade. Jag använder mycket tomatsåser, framför allt krossade, speciellt till tomatsoppa. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Dracarys skrev 2013-05-03 16:14:02 följande:
    Men hur ofta använder vi samma tröja i 20 år? Det gör vi inte. Därmed är kvalitetsargumentet idiotiskt. Ingen vill gå i samma tröja i 20 år. Köper du den dyrare tröjan kommer du ändå att behöva köpa en massa andra tröjor, eftersom du helt enkelt inte vill ha samma tröja i 20 år. Du kommer att vilja ha en ny tröja varje år. Minst. Oavsett pris.
    Haha, jag har en fleecetröja, köpt på KappAhl, dvs ingen märkeströja, som jag fortfarande använder, den är nog 20 år gammal (men användes när jag är i trädgården)

    Jag har kläder som jag köpte på 80-talet som jag fortfarande använder, nu håller mina joggingdress, inköpt 1983 ge upp (inget märkesplagg där heller)

    Jag förstår tanken, men jag kunde inte låta bli att kontra med att det behöver inte vara märkeskläder för att hänga med så länge     
  • Anonym (Kaffedraken)
    Little Ms Chatterbox skrev 2013-05-03 19:48:34 följande:
    Nu tänker jag vara värre och skryta lite
    Jag torkade mig idag efter duschen med en handduk som jag fick 1977, på hösten, mamma hade fått barnbidraget då. BB kom bara kvartalsvis på den tiden. Handduken börjar bli lite sliten där jag brukar snurra runt håret, varför just håret skulle slita mer på handduken än andra saker men, men...
    Gamla handdukar funkar bäst  
    Dessutom är symaskin bra att använda ibland. Jag har några handdukar som blivit något mindre då kanterna slitits ut, men det har man justerat med hjälp av en symaskin
Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem