Forum Ekonomi - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

  Fre 3 maj 2013 13:01 Läst 35893 gånger Totalt 204 svar
  Visar endast inlägg av Little Ms Chatterbox - Visa alla inlägg
 • Fre 3 maj 2013 13:01 #85
  Anonym (Fattigt värre) skrev 2013-05-03 10:13:11 följande:
  Jag tycker det är stora skillnader på kvalitet vad gäller många billiga märkens produkter. Ketchup t.ex. smakar vedervärdigt av märkena druvan (tror jag det heter), eldorado och många fler. 
  Druvans senap kan du fortsätta att köpa, om det bara är märket du oroar dig för. Det är ett gammalt "känt" märke och tror nog det har ansetts vara kvalité. Om du tycker det är gott eller inte är ju en annan sak

  Själv tycker jag väldigt bra om Druvan, fast jag är en senapsfanatiker och har minst 3 olika sorter framme till bara stekt falukorv

  Håller med dig om andra smaker på en del lågprismärken, en del smakar skit. Jag tror nog att jag hellre väljer att spara pengar på nedsatta priser på "mina" märken. Tex kort datum eller extrapriser. Bunkra upp lite när det råkar vara billigt. 
  Dra ner på sådana kostnader som man lättare kan påverka, knäckebröd eller hemmabakat. billig mat av tex potatis, bakad med god röra, en kycklingfilé skuren i bitar med lite lök, majs och klick smör och lite grönsaker till blir bra lunch.  
 • Fre 3 maj 2013 13:23 #94
  Wilmis07 skrev 2013-05-03 13:16:23 följande:
  När det gäller frysta grönsaker så tycker jag att dom billiga märkerna smakar riktigt äckligt,en stor skillnad om man lägger några kronor extra. Kollar man på broccolin så innehåller tex dom billiga jättemycket stammar.
  Har man någongång väl köpt en dyrare sort med krossade tomater så känner man en väldigt stor skillnad mot dom billiga,så blaskiga och smaklösa.
  Det håller jag med om. Jag köpte någon wokmix från ICA eller t.o.m. deras lågprismärke. Jag valde den produkten för det var mest de sakerna i som jag gillar, inte alls efter priset. Men fy va dålig broccolin var Den fall bara i bitar, blev bara smulor och det var väldigt mycket stam på buketterna. God var den inte heller, men så försöker jag bara gilla broccoli för järnets skull så smakar det inte supergott så ratar jag det med en gång så jag är väl lite partisk där med smaken.  
 • Fre 3 maj 2013 17:31 #127
  Dracarys skrev 2013-05-03 16:14:02 följande:
  Men hur ofta använder vi samma tröja i 20 år? Det gör vi inte. Därmed är kvalitetsargumentet idiotiskt. Ingen vill gå i samma tröja i 20 år. Köper du den dyrare tröjan kommer du ändå att behöva köpa en massa andra tröjor, eftersom du helt enkelt inte vill ha samma tröja i 20 år. Du kommer att vilja ha en ny tröja varje år. Minst. Oavsett pris.
  Just nu sitter jag med en stickad kofta på mig som är, kanske inte 20 år men bort emot det. Min mamma stickade den till sig och en liknande till mig. Sen tog jag över hennes efter henne. När hon dog blev den ännu kärare ägodel för mig och jag är helt fullt nöjd med den. Även om den är 18 år gammal. 
  Jag har flera tröjor som är lika gamla eller nästan. En ullkofta som har varit med om massor och har knappt ändrat sig något alls, den är köpt på ett lågprisvaruhus ute på en åker i Mellerud, Blooms för de som vet vad det är för något. 

  Jag har gått ner 47 kg i vikt och har kvar en del av de tröjorna som jag hade då jag vägde som mest, jag använder dom till vardags och kommer nog göra det tills de blir mer slitna. Byxor passar givetvis inte men bara för att man ändrar sin vikt behöver man inte kasta ut en hel garderob.

  Jag kommer köpa mig en höst/vårkappa som jag planerar att kunna ha i minst 10 år, då får den kosta men inte horribelt mycket bara för att den har en liten etikett i nacken som påstås att vara något extra. Trivs jag i den när jag köper den så kommer jag göra det senare också.
 • Fre 3 maj 2013 19:48 #139
  Dr Mupp skrev 2013-05-03 18:18:36 följande:
  Tja min fleecetröja gick sönder nu Den fick jag för 17 år sen. En mjukiströja som jag gillar har jag använt i ca 15 år. Så visst sjutton använder man kläderna länge. 

  En av våra handdukar är 25 år gammal (jag fick den som barn). Den är i bättre skicka än ett gäng handukar vi köpte på ikea.
  Nu tänker jag vara värre och skryta lite
  Jag torkade mig idag efter duschen med en handduk som jag fick 1977, på hösten, mamma hade fått barnbidraget då. BB kom bara kvartalsvis på den tiden. Handduken börjar bli lite sliten där jag brukar snurra runt håret, varför just håret skulle slita mer på handduken än andra saker men, men...
  Gamla handdukar funkar bäst  
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll