Forum Ekonomi - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

  Fre 3 maj 2013 13:23 Läst 35893 gånger Totalt 204 svar
  Visar endast inlägg av PeeGee - Visa alla inlägg
 • Fre 3 maj 2013 13:23 #95
  sextiotalist skrev 2013-05-03 12:49:36 följande:

  Jag ska kolla av de passerade tomaterna när jag kommer hem. Men jag har lite svårt att se vad broccolin skulle kunna innehålla för extra saker, inte heller den frysta bladspenaten. Mjölken mig veterligen skiljer sig inte och ostarna brukar inte heller vara så mycket annorlunda.
  Jag tror att en del av de billigare märkenas dåliga rykte kommer från helfabrikat, godis, konfektyr och färdigrätter där det är lättare att komma undan med att stoppa i socker, transfetter och annan utfyllnad. Men väldigt många handlar ju bara "rå"varor och där är skillnaden förmodligen inte så stor.

  Där jag bor är det bara affärer som Lidl och Aldi som för flera varor som jag, som svensk i förskingringen, vill ha. (Ingen annan affär säljer fullfet, osötad yoghurt. Och definitivt inte i de enkilosförpackningar som är minimum för att hålla Herr Peegee i yoghurt under en vecka.) Det kräver minst två besök i månaden. (Det krävs minst fyra olika butiker för att få ihop min genomsnittliga matkasse och Lidl är en av dem.) 

    Och jag ska erkänna en sak för TS - i början så kände jag mig också generad och försökte se till att ha en neutral kasse med mig när jag handlade där. Men efter hand har jag vant mig och om jag inser att jag behöver handla och inte har min tygkasse med mig så bär jag numera min Lidl-påse helt skamlöst genom stan. Jag har yoghurt och mylta, beeyotches - det finns inte ens på M&S trots att de har en särskild hylla för skandinavisk prettomat. (Enligt dem: blåbärsmuffins och svartsalt. Nej, jag har ingen aning heller.)

  Det finns hursomhelst gott om produkter som är lika bra som sina dyrare motsvarigheter - men jag ser heller inget fel på att vilja ha finare förpackningar. Kanske en kompromiss, TS? Handla på en närmare Willys, eller vad som nu passar dig bäst - men fortsätta återanvända förpackningar/använda behållare. Det ser ju bara trevligt ut att ha en handpump till badrumstvålen eller en fin burk till pastan. Det har jag oavsett märket på tvålen/maten, för att jag trivs bättre med ett enhetligt kök/badrum.   

    

      
  Varför tror idioter alltid att alla är 'avensjuka' på dem?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll