• Snigel­n
    Äldre 3 May 13:37
    40790 visningar
    204 svar
    204
    40790

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Enligt min erfarenhet är det de som har ont om pengar som låtsas vara finare och lägger mycket mer pengar på "onödigt skit" för syns skull än de som faktiskt har det bra ställt ekonomiskt. De jag känner som har en bra ekonomi sätt köper gladeligen mat på Lidl och gillar att fynda på reor o.s.v. Inte så konstigt egentligen för de som är ekonomiska av sig förstår att man inte ska slänga pengar på skitsaker (vilket man gör om man betalar extra bara för att det är ett visst märke)...

  • Snigel­n
    Äldre 3 May 13:49
    Snultan skrev 2013-05-03 12:54:14 följande:
    Men snälla lilla människa, skärpning! Vad löjlig du är! Det där med att bara det dyra är bra nog är bara något som rika översittare kör med för att de tror att de är bättre än andra. Det behöver inte ALLS vara något fel på billigare produkter, vissa saker är liksom samma skit ändå så då kan man lika gärna betala det billigare. Det är bara onödigt att slösa pengar! 

    Dessutom behöver det inte alltid skilja så mycket pris, se på jämförelsepris så får du en hint om vad som EGENTLIGEN är billigast. Ibland kan de ju vara en fördel att köpa de "finare" märkerna, på grund av kilopris eller något speciellt erbjudande.

    Det dyra är INTE alltid det bästa! T ex på Lidl finns det massvis med bra produkter som är billigare eftersom det inte är svenska grejer, och det är minst lika bra eller i vissa fall bättre.  
    Kanske lite ot, men jag håller inte helt med ang. rika översittare. Okej det finns sådana rika, men de är oftast (som jag stött på) nyrika. De som faktsikt har pengar (t.ex. rika släkter) brukar inte alls lägga så mycket värde i det enligt mina erfarenheter. Självfallet finns det undantag, men jag tror att en stor del av denna attityd kommer från medelklass människor som själva vill framhäva sig och då kan de se ner på lågprisprodukter. De som verkligen har mycket pengar framhäver sig (och nu generaliserar jag rejält för att få fram min poäng!) mer med nya fina båtar, lyxbilar eller fina utbildningar (gärna utomlands). Finns sådana exempel i min mans släkt. De "snålar" och köper mat på Lidl, gärna de som är märkt -50% (inget fel på det alls, men menar att de har råd med dyrare produker) och sedan kan de åka till bilhandlaren och köpa en splitterny bil kontant...
Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem