• Anonym (rik)
    Äldre 3 May 14:58
    40756 visningar
    204 svar
    204
    40756

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Snigeln skrev 2013-05-03 13:37:39 följande:
    Enligt min erfarenhet är det de som har ont om pengar som låtsas vara finare och lägger mycket mer pengar på "onödigt skit" för syns skull än de som faktiskt har det bra ställt ekonomiskt. De jag känner som har en bra ekonomi sätt köper gladeligen mat på Lidl och gillar att fynda på reor o.s.v. Inte så konstigt egentligen för de som är ekonomiska av sig förstår att man inte ska slänga pengar på skitsaker (vilket man gör om man betalar extra bara för att det är ett visst märke)...
    det ar en anledning till att rika manniskor ar rika, och valdigt ofta ar det for att de ar snala helt enkelt. Ibland over generationer, for att det ska racka till de som kommer efter. Det man ar ute efter ar ju kvalitet, inte ett marke. (ja, vissa marken ar dyrare, men kvaliteten ar hogre, sa man kan kopa EN troja som sen haller i 20 ar, istallet for 20 trojor som krymper i forsta tvatten = mer oekonomiskt). Om man kan hitta varor som ar OK pa en "billig" affar ar det ju det man koper, och vissa markesvaror pa "finare" affarer ar ju exakt samma produkt, fran exakt samma fabrik, bara i en annan kartong. Men jag forstar TS, statusjakten ar ju extremt intensiv och folk stor sig ju valdigt mycket pa vilket mjolkmarke grannarna dricker, vilket diskmedel, vilket toapapper. Pinsamt och bara ett tecken pa att man sjalv ar osaker, och formodligen ganska fattig... Samma med de som ar sa extremt petiga med etiquette och uppforande, nar och hur man ska skala under middagen, halla tal hit och dit. Bara de som ar osakra har det här behovet att hitta fel. De som vet, de vet och har inga problem att bryta mot normen. 
  • Anonym (rik)
    Äldre 3 May 18:41
    Dracarys skrev 2013-05-03 16:14:02 följande:
    Men hur ofta använder vi samma tröja i 20 år? Det gör vi inte. Därmed är kvalitetsargumentet idiotiskt. Ingen vill gå i samma tröja i 20 år. Köper du den dyrare tröjan kommer du ändå att behöva köpa en massa andra tröjor, eftersom du helt enkelt inte vill ha samma tröja i 20 år. Du kommer att vilja ha en ny tröja varje år. Minst. Oavsett pris.
    Ja, men om man varje ar koper bara nagra kvalitetsplagg sa bygger man ju upp en garderob som haller resten av livet. For ovrigt sa anvander jag manga av min mammas designerplagg fran 60 och 70 talen, som knappt forandrats alls och standigt ar stilrent. Vi har mobler fran lokala snickare och tillverkare som hallit i generationer, inga designer labels dar. Men det ar ju klart att man behover annat ocksa. Poangen ar att kvalitet (nastan) alltid lonar sig, det ar inte en fraga om märkesvaror. 
Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem