• Felinne

    Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

    Tycker verkligen inte att du behöver skämmas för att du "måste" köpa billiga märken. Dessutom tycker jag du ska fundera på hur viktigt det är för dig att ha just "rätt" märken. Varför vill du inte köpa t.ex. mat från billiga märken? Är det för att du skäms för att du inte stödjer bra arbetsförhållanden, bra djurhållning, bra miljötänk eller är det för att du är rädd för vad andra ska tro om dig? Om det är det senare tycker jag att du med gott samvete kan lägga dina bekymmer åt sidan. De flesta människor som handlar idag har bråttom och inte tid att vare sig tänka på eller döma vad andra har i sina matkorgar. (Och om det finns någon butik närmare tycker jag absolut att du ska åka till dne i stället för att åka 4 mil.)

    Om det däremot är något av det förstnämnda tycker jag du ska göra en ordentlig budgetkalkyl för att se vilka varor du skulle "ha råd" att köpa från de dyrare märkena. För mig personligen är det väldigt viktigt att jag köper varor av hög kvalitet eftersom jag vill stödja hållbar konsumtion på flera plan. Jag väljer alltså att gå/cykla när jag ska handla (eftersom jag har den möjligheten) istället för att ta bilen. Då sparar jag både bensinpengar (som jag kan handla för) och miljön plus att jag får motion. Men jag varken kan eller vill köpa de dyraste av allt bara för sakens skull. Därför gör jag en avvägning om vad jag känner att jag kan släppa på för mitt samvetes skull. Jag kanske väljer att köpa eldorados pasta eftersom jag köper ekologiskt närproducerat kött. 

    Men ingen kan tala om för dig hur du ska välja. Alla tänker vi olika när vi handlar. Jag dömer ingen annan och jag förväntar mig att folk behandlar mig med samma respekt. Och så föreslår jag att du också börjar tänka.
    /F 

  • Felinne
    hedersknyffel skrev 2013-05-04 01:21:52 följande:
    Du dömer ingen, du?
    Nej jag dömer faktiskt ingen när jag handlar. Märkligt eller hur? FlörtDet har jag varken tid eller lust att göra när det finns så mycket annat  rikta min energi till. Naturligtvis dömer jag (tyvärr) andra människor i andra sammanhang men inte dömer jag folk för vad de handlar eller inte handlar, som ju var vad frågan gällde. 
    Brukar du själv gå och titta ner i folks korgar och tänka "jaha, det är en SÅN där" eller går du snarare och funderar "har vi någon mjölk hemma"? För mig gäller det sistnämnda.
    /F 
Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem